TickTick – tökéletes feladat ütemező és jegyzetfigyelő

Listák létrehozása

A TickTick segítségével több feladatlistát hozhat létre. Ez egy olyan alapfunkció, amely minden hasonló alkalmazásban elérhető. Három listát hoztam létre: munkafeladatokat, életfeladatokat (háztartási) és csak megjegyzéseket. Ez a legegyszerűbb forgatókönyv.

A második megközelítés egy háromszintű rendszer:

 • Az első szintű listák projektek sorozataként tekintendők. Korlátlan számú lehet, hiszen az archivált projektek nem számítanak korlátozásnak mind az ingyenes, mind a fizetett verziók számára. A feladatok és listák archívuma a TickTick szervereken tárolódik, szükség esetén újraaktiválható, és azok, amelyek pillanatnyilag befejeződtek vagy nem aktuálisak, archiválhatók.
 • A második szint – feladatok bármelyik listában (központi oszlop). Rugalmasan rendezhetők fontosság (prioritás) szerint, időpontok szerint, név szerint, címkék által szűrt formában.
 • A harmadik szint – a feladaton belüli ellenőrző listák. Ez lehet csak bevásárló listák, ellenőrző listák és így tovább. És úgy látja őket, mint kétperces feladatokat a GTD ideológiájában. Ne felejtsd el végrehajtani egyszerre.

A harmadik megközelítés – minden lista célnak számít. Míg a listán szereplő feladatok nem teljesülnek, a cél naprakész marad. Az elért célokat eltávolítják az archívum általános listájáról. A TickTick listái (és a hozzárendelt feladatok) színkódolt (a feladatleírás bal oldalán levő sáv), amely számomra például nem túl gyakori a többi tennivaló után. De ez a szokás kérdése, és a színjelölés használható memorizálásra, emlékezetes társulásokra. Vagy összekapcsolhatja a címkék színeit a Gmailben vagy a Beérkező levelek mappában.

A feladatok szinkronizálása az összes eszköz között

image19

Web verzió

image21

A TickTick szinkronizálja a feladatokat az internetes verzióval, Android-alkalmazásokkal, iOS-szal, kiterjesztésekkel a Chrome-hoz és a Firefoxhoz – bárhol is vagyok, feladataim az ujjhegyek.

Van még egy alkalmazható hordozható eszközök (órák stb.):

További információ a webes verzió infografikájáról a fejlesztő webhelyén olvasható, az alábbiakban az TickTick for Android alatt leírtakat.

A widgetek gyors hozzáférést és magas szintű használhatóságot kínálnak

7

A TickTick kényelmes widget az Android-eszközhasználók számára, ahol láthatja az összes feladatot, valamint jelölje meg a végrehajtását, újakat és listákat. Ezért kezdtem el használni a TickTicket az Androidon.

  8 начина да намерите точните снимки в Google Фото

Maga az alkalmazásban a feladatokat balra és jobbra másolhatja, és az elvégzett függvények függenek a svayp hosszától. Egy rövid eltolás a jobb oldalon helyezi a feladatot az archívumba, egy hosszú megjeleníti a prioritási beállító ablakot. Egy rövid, bal oldalra mutató ablak megjelenít egy ablakot az emlékeztetők és dátumok beállításához, hosszú ideig – a feladat áthelyezése a listák között. A bal szélen lévő Svayp megnyitja a listákat.

Nagyon kényelmesen értesítette a vakokat. Megjeleníti a feladatok teljes számát, az új feladat hozzáadásának gombját és a csúszkát az aktuális feladatok görgetéséhez (az alkalmazáshoz való hozzáférés nélkül).

Valójában mind a alkalmazások, mind a szolgáltatások használhatóságát átgondoltuk a legkisebb részletességgel.

3 prioritási szint

3

Lehetőség van a feladat három prioritás egyikére állítani: fontos (piros), közepes (sárga), alacsony (kék). E prioritásoknak megfelelően a listán szereplő feladatokat sorba rendezik. A képen a prioritás beállítása gesztussal történik (hosszú feladat a feladat balról jobbra).

Idő- és helymeghatározók

1

A TickTick lehetővé teszi, hogy egy emlékeztetőt hozzon létre a feladathoz, amikor én vagy, vagy eljövök, vagy elhagyok egy helyet egy bizonyos címen. Például a “Buy a loaf” feladathoz kapcsolom az áruház címét. A minimális sugár 100 méter, és növelhető a kör húzásával. Ez egy nagyon hasznos funkció, különösen a mindennapi kis feladatokhoz, amelyeket nemrég kezdtem folyamatosan használni.

Egy adott időre (pl. 10:00 órakor) hozzárendelhet egy üzenetet a mai feladatok listájával.

Rugalmas ismétlődő feladatok konfigurálása

2

A feleségem különböző növényeket fajt. Néha, amikor üzleti útra megy, feladom, hogy három nap múlva néhányat mossa meg, mások pedig – öt naponta. Nyilvánvaló, hogy a felesége megszokta ezt a szokást, és mindig emlékezik arra, hogy mikor és mit kell öntenie, de számomra problémává vált. A megoldás egy ismétlődő feladat létrehozása volt a TickTickben. Ennek a funkciónak további kényelme az, hogy a feladatnak a határidőig ne legyen kemény kötése. Lehet, hogy egy nappal korábban vagy később – nem lesz semmi rossz. Például virágokat lehet önteni, és egy nappal később, míg ettől a ponttól a feladat megismétlődését három nappal előre kell átadni.

  3 nejlepší hráči pro audioknihy v systému Android

Lehetőség van megosztani a feleségével a feladatlistákat a csapatmunka érdekében

Néha szükség van arra, hogy átruházza a feladatot vagy rejtsön valaki mást, például feleséget. Ehhez telepítette a TickTick alkalmazását, és megnyitotta a hozzáférést a feladatlistájához. És most például megtehetem a feleségemet egy cipó felvásárlásával, emlékeztetővel és kiemelt fontossággal.

Egy lap megosztásához meg kell nyitnia, menjen a jobb felső sarokban lévő beállításokhoz, majd kattintson a “Megosztás” gombra. Felhívjuk figyelmét, hogy csak egy különálló munkalapot, nem pedig “Minden” vagy “Beérkezett” lapot oszthat meg.

Sajnos az ingyenes verzióban csak a feleséged (vagyis egy személy) osztható meg.

Diktálja a feladatokat a Google Asszisztens hangutasítások használatával

2014-ben az orosz nyelvű hangfelismerés minősége elérte az Androidot azon a szinten, amelyre valóban kényelmesen használható. Az “OK Google” kifejezést bármelyik kezdőképernyőn meg lehet mondani – mind a hétköznapi Google Launcherben, mind pedig a kívülállóknál, mint például a Nova Launcher.

Azt mondom: “Oké, google. Hozzon létre egy jegyzetet “Buy a loaf” »- és jegyzetet adnak a TickTick feladatokhoz.

Integráció naptáralkalmazásokkal

A TickTick egyaránt megjelenítheti a Google Naptárhoz hozzáadott feladatokat, és elhelyezheti azokat.

image23

Ehhez másolja a Google Naptár beállításaiban egy egyedi ICS-hivatkozást a TickTick-fiók beállításairól (kattintson az avatarra a jobb felső sarokban) (kattintson a jobb felső sarokban lévő eszközre). A Google Naptár beállításaiban lépjen be a naptárbeállításokba, és kattintson az “Érdekes naptárak megtekintése” linkre. Ezután kattintson a “Naptár hozzáadása URL-enként” linkre, és a megnyitott űrlapba illessze be TickTick-linkjét.

image26

Kattintson a “Naptár hozzáadása” elemre, és a Google naptárában megjelenik a TickTick-feladatok és a kapcsolódó végrehajtási dátum.

image18

Feladatok hozzáadása e-mailben

Sok e-mailt használok, és a TickTick lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre egy feladatot egy üzenetből egyszerűen továbbítva egy e-mailre kötött e-mail címre. Ezt az e-mailt át kell másolnia a beállításokból, és hozzá kell adnia az e-mail kliens címjegyzékéhez.

  3 alkalmazás, amellyel el fogod felejteni a műanyag kártyákat

Feladatok osztályozása címkékkel

Engedélyezheti a címke funkciót a Labs-konfigurációban a webes verzióban. Alapértelmezés szerint le vannak tiltva az Android-alkalmazásban, de miután bekerültek a feladat szövegébe, beilleszthetők olyan hashtagok, mint a # home, #mark és így tovább. A címkék az így megjelölt feladatok listájához kapcsolódnak.

Egyéb TickTick funkciók

 • Különböző rendezési paraméterek (sorrendben, dátumban, névként, prioritásként).
 • Jegyzeteket vagy megjegyzéseket küldhet a feladatokhoz.
 • Kötegelt szerkesztési feladatok.
 • Gyors feladat keresés.

A fenti funkciók mindegyike egy kényelmes interfészen keresztül valósul meg – csak néhány percet vesz igénybe ahhoz, hogy hozzászokjon hozzá, kezdjen el használni, hagyja abba mindent elfelejteni és produktívabb munkát végezzen.

A különbségek ingyenesek és Pro-verziók

Az ingyenes verzió számos korlátozással rendelkezik:

 • Akár 19 feladatlap, 99 feladat per lap, 19 ellenőrző lista a feladatokon belül.
 • Ossza meg a lapot csak egy személlyel.
 • Naponta csak egy fájlt csatolhat (fotó, hang vagy egyéb fájl).
 • A menetrend ütemezése a naptárban.
 • A változások története.
 • Kísérleti funkciók.

Ezek a korlátozások nem zavarják a mindennapi vagy egyszerű üzleti feladatok kezelését.

Az ingyenes és a Pro verzió részleteit ezen az oldalon tekintheti meg.

következtetés

Az iOS-verzió most kevésbé funkcionális, mint az Android verziója, de az alkalmazás alkotói dolgoznak ezen, és ígéretet tesznek arra, hogy néhány hónapon belül elkészüljenek.

Így a TickTick jelenleg a leginkább funkcionális megoldás, amelyet a mindennapi életben és az üzleti életben lehet használni. Most már mindent meg kell írnia és meg kell terveznie, és végre kell hajtania azokat. De ez egy újabb történet.

Írja meg a megjegyzéseket, melyik ütemezőt használja az üzleti és háztartási feladatokhoz, és miért?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top