28 pihenés módja 5 perc alatt

Tápellátás

Ital zöld tea: A gyógytea kiváló pihentető hatással bír. A zöld tea az L-theanin forrása, amely segít megszabadulni a haragtól. Forraljuk fel a vizet, főzzük meg a teát és igyunk egy nyugtató kortyot – ez csak pár percet vesz igénybe.

Csokoládé cserép: Néhány darab sötét csokoládé segít elkerülni a stresszt és javítani a hangulatot. A sötét csokoládé szabályozza a stressz hormon kortizol szintjét és stabilizálja az anyagcserét, de ne feledje, hogy nem célszerű visszaélni.

kanál méz jar

Néhány mézes kanál: Ez a termék nem csak a bőr természetes hidratáló és egy antibiotikum, hanem csökkenti a ébredés, ez egy kiváló orvosság a szorongás és a depresszió.

Eszik mangó: Vegyen egy trópusi vakációt anélkül, hogy elhagyná a munkahelyét. A lédús, illatos mangó egy linalool nevű anyagot tartalmaz, ami csökkenti a stresszt. Ne aggódj a kezedben levő lé miatt – érdemes.

Rágja le a cud: Mentol, gyümölcs vagy bármilyen ízlés, amit szeret. Ez egy meglepően egyszerű és hatékony módszer a stressz leküzdésére. Csak néhány perc rágás csökkentheti a szorongást és csökkenti a kortizolszintet.

Belső világ

Tedd a fejed a párnára: Vannak napok, amikor az egyetlen dolog, amire igazán szükségünk van, jó, hosszú alvás. Sajnos, ha dolgozik, akkor ez általában nem lehetséges. De ha párnája van, akkor már a pihenés felé tartasz. Próbálj meg pihenni a következő: fel a fejét a párnán néhány percig, és elképzelhető, hogy ez olyan, mint egy szivacs szívja ki az összes gondjait.

meditáció: Nem kell menni a hegyekbe, csak néhány perc alatt egy csendes, csendes helyen elegendő ahhoz, hogy a meditáció gyümölcseit megélje. A meditáció különböző módszerei nyugodtak és nyugodtak. Keresse meg a kényelmes és nyugodt helyet, koncentráljon a légzésedre, és úgy érzi, hogy minden aggodalom elkezd eltűnni.

fotó-1456426531648-850ec2f5a462

Ne feledje, hogy lélegzik: Van könnyebb módja a kikapcsolódásra? A lassú, mély légzés segítheti a vérnyomást és a pulzusszámot. Változásért próbáld meg pranayama légzését. Ez a yogi módszer magában foglalja a légzés először egy orrlyukon keresztül, majd egy másik, és alkalmazzák a szorongás csökkentésére.

Próbáljon ki egy progresszív relaxációt: Feszültek? Használja a progresszív relaxáció módját annak érdekében, hogy megtanuljon pihenni bármilyen körülmények között. Ez a módszer bizonyos típusú izmok szelektív feszülésének és relaxációjának szakaszos képzéséből áll.

Visszajátszás: Igen, ez a módszer mindenki és mindenki számára ismert, de tényleg működik. Próbáljon többször számolni előre és hátra. Az agyad nem lesz az izgalomnál, ha elfoglalja a számokat.

Zárd be a szemed: Ha bezárhatja a szemét, akkor minden rendben van. Csak zárja be magát az irodai zajból vagy az utcai káoszból a szorosan zárt szemhéjak védelme mögött. Ez egy egyszerű módja a nyugalom és a figyelem visszaállításának.

A test pihentetése

Készítsen kézmasszázst: Természetesen nem használhatja a professzionális masszőr szolgáltatásait a munkahelyén. De teljesen kézzel masszírozni lehet. Különösen hasznos lesz azok számára, akik sok időt töltenek a billentyűzet előtt. És ha alig több mint öt perc van, akkor teljesen lehetséges a masszázs a nyakra és még vissza is.

96576

Próbálja ki az akupresszúrát: Az akupresszúra pontmasszázs az ősi kínai orvoslás miatt. Ez a módszer kevésbé fájdalmas és teljesen biztonságos, bár mindenhol alkalmazható és könnyen hozzáférhető bármely személy számára.

Vitorlázni egy teniszlabda: Dobd le a cipődet, és egy hagyományos teniszlabdával dobd be a lábadat. Jó rögtönzött lábmasszázs. Különösen jó, ha magas sarkú cipőt kell viselnie.

Nedvesítse a csuklóját hideg vízzel: Ha úgy érzed, hogy felrobbansz, menj a fürdőszobába, és hideg vízzel nedvesítsd fel a csuklóidat, és helyezzétek a füledek mögé. Ez segít lassítani és enyhíteni a feszültséget.

Új környezet

Maradj egyedül: Nem mindenkinek szüksége van erdei kunyhóra, de az ötperces magány segít a gondolatok összegyűjtésében és a fejének tisztázásában.

Hozz létre magad Zen zónát: találja meg vagy hozzon létre magának egy különleges helyet a kikapcsolódáshoz. Ez az a hely, ahol senki sem fog zavarni. Talán egy kényelmes karosszék lesz a csarnokban vagy egy félreeső pad az udvaron – a legfontosabb az, hogy pihenéssel és kikapcsolódással társul hozzátok.

pexels-fotó-25543

Nézd az ablakot: Ha folyamatosan nézel a tévéképernyőre vagy a monitorra, akkor egy ötperces szemlélődés az életen kívül az ablak előtt hűsítheti az elmédet.

Rendelje el a rendelést: A napi rendetlenség, amely körülveszi Önt, sokkal erősebb az irritációnak, mint gondolná. Az asztalon lévő káosz nagyon gyakran tükrözi a fejedben lévő káoszt. Távolítsa el az összes feleslegeset, rendezze a dolgokat, és látni fogja, hogy ez milyen hatásos lesz az Ön számára.

ünnepély

nyújtás: Van ebben a szóban, van egy kép a sportcsarnok és az elegáns tornász egy zsineg? Ez nem feltétlenül szükséges – akkor is nyúljon anélkül, hogy felállna a munkahelyéről. Próbáld felfelé és oldalra húzni, különböző testforgatásokat, lejtőket vagy például ezt a komplexumot használni.

jóga: Sokan azt gondolják, hogy a jóga nagyon nehéz és nem teljesen alkalmas egy zajos városra. Ez azonban egyáltalán nem így van. A jóga egy nagyszerű módja annak, hogy átvegye az irányítást nemcsak a testedről, hanem az elmédről.

396

Futás a helyén: Próbáld meg néhány percig futni a helyén, hogy az endorfinok a véredbe kerüljenek. Még a rövid fizikai aktivitás is segíthet a stressz leküzdésében és szórakozni.

teremtés

Hallgassa kedvenc dalét: Elképesztő, hogy a tudatunkkal való átalakulást a zene okozhatja. Ha ideges vagy lehangolt vagy, ha össze kell gyűjtened vagy lazítanod, akkor próbáld meg hallgatni a kedvenc daladat, és az élet teljesen más lesz.

dance: Hajtsa össze az energikus fizikai gyakorlatokat, motiválja a vidám zenét és a lélek repülését. Ez a robbanásveszélyes keverék csak néhány perc alatt ad pozitív eredményt.

Napló tartása: A naplófenntartás segíteni fog nemcsak abban, hogy könnyebben megtapasztalja életének nehéz pillanatait, hanem egy életszerűbb életet is vezet. Expressz események és érzelmek a papíron, őszinte legyetek magatokkal, és ez segít megtalálni a békét.

illatok

Próbálja ki az aromaterápiát: Csak egy percig tart, rá néhány csepp levendula, teafa, vagy más illóolajat a tenyér és vdohnite.Uspokaivayuschie illatok segítségével, hogy felépüljön a stressz és a szorongás, mert serkenti a szagló receptorok az orrban, ami jár a részét az agy felelős érzelmek.

53

Szagolja a citrusféléket: A narancs és a mandarin erősen kapcsolódik az örömhöz és az ünnephez. A citrusfélék illata segíthet kikapcsolódni a stresszhez kötött norepinefrin hormon szintjének növelésével.

Szagolja a kávét: A kávé illata megerõsíti és jó hangulatot ad. Ez az ital nem csak egy ízletes felejthetetlen aromát, hanem sok más hasznos tulajdonságot is tartalmaz.