Melyik a jobb munka: két monitor vagy egy nagy

Sokan szeretnek dolgozni két monitorral, különösen a programozókkal, akiket egy monitoron nézhetnek, majd egy másikat – egy általános gyakorlat. Általánosságban elmondható, hogy a monitor használatának kényelme az elvégzett feladatoktól függ. Számos tényező azonban kétségessé teszi a két monitor hasznosságát a termelékenység és az egészség szempontjából egyaránt.

Több évig mindannyian egyetértettek abban, hogy két monitor segít hatékonyabban dolgozni, valamint egy nagy átlójú monitort.

Ez a rendelkezés egy sor tanulmány után ajánlott, és az információk a The New York Times számos cikkében megjelentek. Úgy tűnt, nem számított, hogy ezeket a tanulmányokat a monitorok gyártói szervezték meg, mint a NEC és a Dell.

De még ha feltételezzük is, hogy a gyártók tényleg az emberekkel foglalkoznak, nem pedig az értékesítés növelésével, számos előnye van egy nagy monitornak.

single-tasking

A többfeladatú munkavégzés sok mentális energiát igényel, és rossz hatással van a termelékenységre. Ebben a módban az egyik feladat 40% -kal több időt vesz igénybe egy feladat végrehajtásához, mint egy feladat végrehajtása.

Miért történik ez? A feladatok közötti váltás és a koncentráció helyreállítása időt vesz igénybe. Ezenkívül több feladatot egyidejűleg végezhet el, nagyobb valószínűséggel hibát követ el vagy gyorsan elfelejtheti, amit tett.

Ha eltávolítja a második monitort az asztalról, nagyobb valószínűséggel csak egy feladatra koncentrál. Ez azonban nem egyezett meg a Dell-szel. Itt van egy részlet a produktivitásról és két monitorról:

“Képzeljünk el egy tipikus forgatókönyvet. A munkavállaló az Excel táblázaton keresztül néz, és ekkor az e-mail kliense, böngészője és hírnöke fut a háttérben. Ahhoz, hogy egyikről a másikra áttérjen, megváltoztatnia kell az aktív ablakokat, és meg kell szüntetnie a koncentrációt, megzavarva a fontos munkát … “

Tény, hogy ennek a munkavállalónak a koncentrációja már elromlott, mivel el van törődve a levelező levelező fontos munkájával és a levélkliens betűivel. És sok nyitott ablak semmi köze ehhez.

Még ha négy monitorja is van, minden egyes feladat, és rendszeresen megvizsgálja őket, nem lehet mély koncentráció.

Ráadásul ha átkapcsolod a figyelmet egyik monitorról a másikra, akkor kockáztatod, hogy elveszíted a szálat, és felejtsd el, amit eddig dolgoztál.

Ezért a pszichológiai professzor David Meyer, a Michigan Egyetem érvelése szerint a több monitorral való munkavégzés, ellentétben az egyre koncentrálással, negatív hatást gyakorolhat a termelékenységre. Az emberek elvonják, és félbeszakítják a gondolatok áramlását egy irányba.

Minél több képpont, annál jobb

Clay Johnson, az információs étrend szerzője azt állítja, hogy gondoskodni kell a képpontok számáról, nem pedig a monitorokról.

Még a NEC tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a “szélesképernyős monitorok ugyanolyan előnyösek a termelékenység növeléséhez, mint két képernyő, vagy még hasznosabbak”.

De legyen óvatos: a termelékenység függése a monitor értékén is ellentétes irányú. Egy bizonyos határértéket ér el, majd az ellenkező irányba fordul.

Mennyire nagynak kell lennie a monitornak, hogy kényelmesen dolgozhasson rajta?

A 22 hüvelykes monitor 30% -kal növeli a teljesítményt a 19 hüvelykhez képest. Nos, a termelékenység csúcsát 26 hüvelykes monitoron dolgozták ki: az emberek 20% -kal többet tettek, mint egy 22 hüvelykes monitor.

De a 30 hüvelykes monitor már túlzottan magas. A teljesítménymutatók ilyen monitorral csökkentek a 26 hüvelykes bajnoksághoz képest. Igaz, ilyen széles képernyőn dolgozik még jobb, mint a 19 colos.

Ugyanez a tanulmány azt mutatta, hogy egy széles képernyő jobban megfelel a szövegszerkesztéshez kapcsolódó feladatoknak.

egészség

Kiderül, hogy két monitor negatívan befolyásolja a termelékenységet (természetesen attól függően, hogy hogyan használja őket), de ez befolyásolja-e az Ön egészségét? Sajnálatos módon.

Leggyakrabban az emberek ülnek elég messzire a dupla monitorból, ezért a szemüknek nyírniuk kell és nyírniuk kell, hogy tisztán láthassák. Ezenkívül két monitort helyez el az asztalra, mindkettő közvetlenül az Ön előtt áll. Ezzel a pozícióval megnyújtja nyakát, és hátra dönthető.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a nyakzsi izmok állandó feszültsége, amikor két monitorral dolgozik, növeli az izmok és csontok betegségeinek kockázatát.

A vizsgálat során 10 egészséges alany három feladatot végzett: 10 perces olvasás, 5 percig a billentyűzeten történő gépelés, és az első és a második feladat végrehajtása egy és két monitoron.

A vizsgálat eredményei alapján megállapítást nyert, hogy két monitor használatával a fej és a nyak forgása 9,0 ° -kal nőtt, összehasonlítva egy monitor használatával.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy ez a helyzet növeli a nyaki izombetegségek kockázatát. A számítógéppel folytatott munkavégzés mellett a kockázat csak nő.

Egy széles monitor használatával elkerülheti a nyak természetellenes helyzetét, és ezért csökkentheti a jogsértések kockázatát.