Hogyan tartsuk frissen az epret?

A kerti eperből eltávolítva, ha megfelelően tárolják, a hűtőszekrényben egy hétig tart. De senki sem tudja, hogy hány bogyó várta a pultot. Az alábbiakban – néhány lifhhakov, amelynek segítségével az eper még pár napig tovább tart.

1. Válasszon friss bogyókat

A termékek tárolása a vásárlással kezdődik. Ha kiválaszt egy epret, gondosan ellenőrizze a bogyókat és a tárolási kapacitást. Ha az eper sötétedni kezdett, akkor puha volt, és a doboz falai darabosak voltak, majd a bogyók már elkezdtek romlani. Még néhány bogyó a penészgombával egy eldugott termék jele.

Amikor a szamócát a saját ágyaidból gyűjti össze, teljesen vörös, de még mindig szilárd bogyókat távolít el anélkül, hogy várakoznának, amíg el nem puhulnak.

flickr.com
flickr.com

2. Kezelje a szamócát közvetlenül a vásárlás után

Még ha tényleg szeretnénk, hogy egy dobozt a hűtőbe, és kap ez, csak önteni bogyók krém, meg kell erőfeszítéseket tenni, és menj végig a bogyók a vásárlás után. A boltokban a legtisztább, legtöbben friss batchben lehetnek pár penészes is. Azonnal el kell távolítani őket, különben ez a kátrány a méz teljes hordóját elrontja.

Ugyanez vonatkozik a közelben tárolt termékekre is: a penész gyorsan elrablja az epret, ezért a hűtőszekrényben csak friss gyümölcsöt tárol.

3. Válassza ki a megfelelő tárhelyet

Egy jó csomagban a szamóca hosszabb ideig frissen marad, és egy jó csomag a bogyók számára dobozokból készült erős karton vagy fa nyílásokkal a szellőzés érdekében. Lehetnek egy műanyag, de benne lyukaknak is kell lenniük. Minél hígabb a bogyó réteg, annál hosszabb ideig a hűtőszekrényben fekszenek. Vigye át az eperrétegeket papírtörlővel, hogy felszívja a felesleges nedvességet.

flickr.com
flickr.com

4. Ne mosson egyszerre minden bogyót

Az epereket csak akkor kell mosni, mielőtt megeszik. Ha elhagyod a bogyókat nedves, gyorsabban fognak elrontani, ezért félretesszük a vízzel kapcsolatos eljárásokat, mielőtt az epret használnánk. Amikor meg kell őrizni a tiszta bogyókat, mosás után helyezzük őket papírtörölközőre, és szárítsuk.

5. Használja az ecetet

A víz és az ecet keveréke segít a baktériumok baktériumok felszínének eltávolításában, mint a vízben. De ezt a módszert csak akkor lehet használni, ha egy csomó elrontott bogyó van egy adagban: a kezelés előnye magasabb lesz, mint a túlzott nedvesség okozta károsodás.

Hozz létre egy megoldást az ecet vízzel való keverésével 1: 3 arányban. Kezelje a bogyókat a permetezőből vagy öblítse le, finoman dörzsölje az egyes bogyókat. Mindenképpen ne felejtsük el szárítani a szamócát egy papírtörölközőn.

flickr.com
flickr.com

6. A bogyókat tárolja a hűtőszekrény speciális rekeszében

Az utóbbi években szinte minden hűtőszekrényt speciális rekeszekből állítanak elő, amelyek hossza nem haladja meg a 2 ° C-ot. Itt kell elhelyezni a bogyókat.

7. Fagyassza a földiepereket

Sokan elégedetlenek ezzel a módszerrel, mert a bogyók felolvasztása után a bogyók elterjednek, és rendetlenné válnak. Ennek megakadályozása érdekében csak erős bogyókat küldjön a fagyasztóba, és csak azután, hogy lemosta a leveleket, a szárakat és szárított epereket mosás után.

Ha teljesen befagyasztja a földiepereket, kreatívan közelítheti meg a folyamatot. Például, fagyassza le a bogyókat olvasztott csokoládéban vagy joghurtban.

flickr.com
flickr.com

Bizonyos szabályokat: a bogyók megőrzött szép formájú, először feküdt őket egyesével (például a vágódeszka), majd megszakítva zsákokban vagy dobozokban. A csomagokban ott kell lennie egy helynek, ahol az eper nem vált jég labdának.

8. Fagyassza le az eperpürét

Ha a bogyók nem tudják elviselni a fagyot, és most azonnal megeszik, nem fog működni, ne ellenálljon a körülményeknek. A burgonyapürét, majd küldje el a fagyasztóba. Ezután hozzáadhatunk zúzott bogyókat a koktélokhoz, vagy készíthetünk egy tortát.

flickr.com
flickr.com

9. Hibásodás helyesen

Ne tegye a bogyókat mikrohullámú sütőbe vagy vízfolyó alá, így garantálják, hogy lágyulnak. Hagyja őket felengedni a hűtőben, és enni, miközben jégkristályokat tartalmaznak. A teljesen felolvasztott szamóca még mindig elveszíti az alakját.

10. Mentse a szamócát a cukorszirupban

Ez megbízható módja annak, hogy a bogyókat tartsuk, de valójában majdnem elakadsz. A 800 g bogyóra 400 gramm cukorra és három pohár vízre van szükség. Öblítse le a szamócát, majd 30-60 másodpercig forralj vízbe. Ezután áthelyezzük a sterilizált dobozokba. Öntsük le a forró szirupot a vízből és a cukorból, zárjuk le a sterilizált fedővel.

flickr.com
flickr.com

11. Öntsük a szamócát pektinsziruptal

Ez nem a legáltalánosabb módja, mert a pektinpor ritkán áll a raktárak polcain. De meg tudod venni. Pektin – természetes stabilizátor, leggyakrabban almából készül. A steril edényekbe szeres tisztítsa a bogyók, ráöntjük prokipyachonnym és lehűtjük pektin szirupot (előállítására arányok befolyásolhatják a gyártó, így kövesse az utasításokat a csomag). Eper nem túl émelyítő, és megőrizzék a természetes ízét, de nem sokáig – így megőrzése nem túl megbízható. A pektin bogyók is fagyaszthatóak a nagyobb biztonság érdekében.