Hvordan vælger du den rigtige avocado

Med valget af avocadoer er der næsten altid kompleksiteter, da det er svært at bestemme, hvor godt det vil være, hvad angår farve og hårdhed af frugten. Nogle gange sker det, at de øverste lag er bløde og velsmagende, men indeni er det stadig en hård og tær kerne.

Hvordan bestemmer man, at den frugt du har valgt, er selve saften? Vælg den ideelle avocado til flere funktioner: blødhed, farve og stiklinger.

hvordan man vælger avocado

Lysegrøn farve (1) siger at avocado stadig er grøn og vil modne på dit vindueskarme om cirka fem dage. Frugten er meget fast at røre ved.

Moderat grøn farve (2) siger at avocado kan spises om tre dage. Til berøring er det stadig fast.

avocado mættet grøn farve (3) og lidt blød til berøring vil være klar til brug efter 24 timer.

Mørkegrøn (tæt på brun) (4) og den bløde frugt er klar til brug umiddelbart efter køb.

Hvis avocado er meget mørkegrøn farve (5) og meget blødt at røre ved, så har du et modent produkt. Hvis det selvfølgelig ikke er sort avocado – Californien avocado eller haas. I dette tilfælde er fostrets sorte farve naturlig.

hvordan man vælger avocado: sort avocado
Shutterstock.com

Det er også værd at være opmærksom på skæringen. Hvis du har valgt en blød avocado, er det værd at kontrollere sin tilstand under håndtaget. Hvis det er under en lysegul farve, så har du lavet det rigtige valg. Hvis farven er mørk brun, er avocado derfor moden, den bør ikke tages.

  10 produkter, der hjælper med at rense nikotinens krop