Hogyan lehet megszabadulni a kellemetlen szagtól a házban?

Sült halak és rothadt tojás illata

Ha a bejáratnál a lakás úgy tűnik, hogy nemrégiben sült halat, és kissé égett, ez egy alkalom, hogy ellenőrizze az elektromos vezetékeket. Fűtött állapotban a vezetékek és egyéb műanyag alkatrészek a sült hal illatát bocsátják ki.

Ellenőrizze az összes foglalatot, kapcsolót és izzót. Az olvadt vagy enyhén megrepedt területek oka lehet az elektromos berendezések cseréjének. Ha megváltozik a kifolyó nyílás, és a sült halak szaga marad, hívjon villanyszerelőt. Ne feledje: a vezetékekkel kapcsolatos problémák tüzet okozhatnak.

Még veszélyesebb “tünet” a rothadt tojások szaga. Gázszivárgást jelezhet. Ha a szoba belépése után úgy érzi, hogy a hidrogén-szulfid borostyánsárga, azonnal hagyja el. Ne kapcsolja be a fényt, és ne egyezzen. A lehető leghamarabb forduljon a gázszolgáltatáshoz.

A szennyvíz szaga

Először egy félreeső hely illata jelenik meg, ahol csövek és héjak vannak – a fürdőszobában és a konyhában. Ezután a szellőztetőrendszer miatt elterjedt a házban és tűrhetetlenül ott válik.

Ennek a szagnak a fő okai a csatornarendszer, a szivárgás és az eltömődések, valamint a szeptum helytelen működésének hibái.

Ezeknek a problémáknak a megoldása önmagában nem valószínű, hogy működni fog, de megakadályozhatja. Szerelje fel a törzseket a kagyló lefolyóira – őrizik meg a hajat és egyéb törmeléket. Havonta egyszer tisztítsa meg a csöveket speciális vegyszerekkel.

Bomlási szag

Ez rendkívül kellemetlen probléma, amely rendszerint magánlakásokban fordul elő. A rágcsálók és más kis állatok sokszor csapdába esnek és meghalnak padláson, alagsorban és üregekben. Egy idő után egy bűz kezd elterülni a házban.

A legnehezebb feladat megtalálni a probléma forrását.

Ha a hely könnyen elérhető, távolítsa el az állati testet és kezelje a felületet egy különleges aeroszollal. Például a spray Bac-A-Zap Szagelzáró elpusztítja a bomlás, a káros baktériumok és a kellemetlen szag jeleit. Nehéz esetekben jobb bízni a deratizációban.

Nedves és rothadt szaga

Ha a ház mocskos levegővel van, az idős kor és a nedvesség szaga van, mintha egy nem lakószobában lenne, talán az oka penész. Ő titokzatos – a bútorok mögött, a fal alatt, a szegélyléc alatt.

A penész élő szervezet, annak reprodukálásához szükséges feltételek szükségesek. Leggyakrabban a magas páratartalmú helyiségekben jelenik meg, ahol a levegő meleg és gyengén kering. A gomba növekedése és reprodukálása során kellemetlen szag keletkezik.

Az egy négyzetméternél kevesebb háztartási forma általában biztonságos. De vannak olyan toxikus fajok is, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki és súlyos betegségek kialakulását okozhatják. Ha kellemetlen szagot érez és rosszul érzi magát, forduljon professzionális fertőtlenítő szolgálathoz. Meghatározzák a gomba típusát, és segítenek annak megszüntetésében.

Más esetekben önállóan megszabadulhat a penésztől. Íme néhány módszer az érintett terület kezelésére.

  • A klórtartalmú fehérítőt vízzel hígítsuk 1: 10 arányban. Az oldatot helyezzük fel a penészgombásodás helyére. Ne felejtsd el kesztyűt viselni.
  • Spread egy evőkanál fehér ecetet egy liter vízben. Permetezőpisztollyal permetezzük az oldatot a formára. Várjon egy kicsit, majd öblítse szappanos vízzel.
  • A szóda jól illik a gomba is. Hígítson egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízben. Nedvesítse meg ezt a szivacsot és kezelje az érintett felületet. A lepedők mosásához nem szükséges – a szóda megvédi a penész ismételt előfordulását.

De jobb, ha nem távolítjuk el a penészt, hanem megakadályozzuk annak megjelenését. Ellenőrizze a szellőzést a házban. Óvatosan ellenőrizze a higiéniát olyan helyeken, ahol a penész lehetséges. Dirt és zsír a falakon – tenyészföldje számára. A sötét szobák szellőzése a lehető leggyakrabban magas páratartalom mellett történik.

A cigaretta szaga és más háztartási szagok

Cigaretták, háziállatok, élelmiszerek – mindez kellemetlen illatokat (nem mindig kellemes), mely évek óta átitatott falakat, szőnyegeket és bútorokat tartalmaz.

A könnyű kozmetikai javítások néhány éven át nem csak a szemet, hanem az orrot is kedvelik. De ha bérelni egy lakást, festeni a falakat, és újra beilleszteni tapéta nélkül a hozzájárulás a tulajdonosok nem fog működni.

Az egyik leginkább maró hatású szag a nikotin. Ha a házat füstölik, a cigaretta szaga áthatja mindent: bútorok kárpitozása, függönyök, szőnyegek, tapéta. Hogyan lehet megszabadulni ettől, már részletesen megírtuk.

Az illata kisállat vizelet vagy égető lehet szüntetni, ha a folyamat során a nedves tisztítás szőnyegek és a falak (festett vagy beillesztett mosható tapéta) oldattal fehér ecet és a víz. Nemcsak eltávolítja a szagokat, hanem eltávolítja a foltokat. Hozhat fél pohár ammónia ötliteres vizet is, és alkalmazza az oldatot a falakra és a padlóra, hagyja néhány percig, majd mossa le. A szőnyegek jobban működnek a szódával. Szórja rá a napot, hagyja egyik napról a másikra, és reggel tisztítsa meg a szőnyeget porszívóval.

Hogyan térjünk vissza a házba kellemes illatú

A kellemes szagok tisztasággal kezdődnek. De még kellemesebb hangulatot lehet létrehozni automatikus légfrissítők, aroma lámpák és gyertyák, valamint különböző diffúzorok segítségével.

kellemetlen szag
kittimages / Depositphotos.com

A fából készült botok elnyelik az illóolaj aromáját, és elterjednek a helyiségben. Természetes aromák a házhoz is készíthetők a saját kezével. Íme öt ötlet, hogyan lehet megőrizni a szagot a bankban.

Még néhány élettartam:

  1. Nedvesítse meg a pamut alátétet illóolajjal (levendula, citromfű – tetszés szerint). Ha elkezdi a porszívózást, szívja be a lemezt. A tisztítási folyamat során a helyiség kellemes illatú lesz.
  2. Ha mikrohullámú szagú ételek, mint a sajt vagy popcorn, lehetséges, hogy frissíteni kell forralva maximális teljesítmény tál vízzel és pár csepp citromlé vagy narancs aroma olajok.
  3. Annak érdekében, hogy kellemesen szagoljon a ruhásszekrényben, öntsön egy szódát egy kis rongyos zsákba, és csepegjen pár csepp levendulaolajat. Húzza meg, és tegye a ruháid közé. Az ilyen zacskót függönyökre is lehet függeszteni.

Ismered más hatékony módszereket a kellemetlen szagok leküzdésére a házban? Ossza meg őket a megjegyzésekben.

Loading...