Oversigt over GPD Win – den mindste gaming laptop på Windows

Firmaet GPD er kendt for håndholdte spillekonsoller, som kan købes hos enhver mobiltelefon butik. For nylig var hovedplatformen for dem Android OS, men udviklerne besluttede ikke at stoppe der.

Så der kraudfandingovy projekt GPD Vind – en håndholdt enhed med et QWERTY-tastatur og en indbygget gamepad udviklet med Intel-processor. Det styres af desktop Windows 10 og udføres i formfaktoren af ​​Nintendo-konsoller.

Enheden blev et af de mest populære projekter på Kickstarter i 2016, og lovede at erstatte alle bærbare enheder.

Tekniske specifikationer

udstilling 5,5-tommers IPS-display, opløsning på 1 280 × 720, 10-punkts berøringsskærm
processor Intel Atom X7 Z8750 (4 kerner, 1,6-2,6 GHz)
Videokort Intel HD Graphics 405
Operativ hukommelse 4 GB
Brugerhukommelse 64 GB + microSD slot med understøttelse af kort op til 256 GB
tastatur QWERTY (67 nøgler og 10 ekstra nøgler), lydstyrkeknapper, tænd / sluk-knap
gamepad To analoge pinde; A, B, X, Y; L1 og L2, R1 og R2, yderligere L3 og R3; Start og vælg
Wired interfaces USB 3.0, USB Type C, mini-HDMI, 3,5 mm stik til headset
Trådløse grænseflader Dual-band Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.1
Operativsystem Windows 10 (opgraderbar)
batteri Fast, 6.700 mAh
dimensioner 155 × 96 × 20 mm
vægt 365 gram

design

Som det fremgår af egenskaberne, er enheden designet til en bred vifte af brugere: Den traditionelle processorarkitektur gør det muligt at bruge den i mange forskellige applikationer. Udviklere skulle forsøge at gøre det så nemt som muligt at gennemføre den tilgængelige funktionalitet.

GPD Vind en lidt større end normalt smartphone på diagonalen, men med en enorm tyk – bare en gang set kommunikatorer (herunder om Win SE) og UMPC.

I lommen er placeret, selv om 365 g forsyner det forsigtigt. Og dette på trods af at kun topdækslet er lavet af metal. Hoveddelen er lavet af plastik.

Sløjferne synes ret spinkede, især når enheden åbnes i maksimalt 180 grader, men en lang test viste deres pålidelighed. Gadgeten indsamles kvalitativt: ingen knirker, der ses ingen tilbageslag.

Fra metalmetallet afviste udviklerne på grund af den høje varmeafledning, for at klare hvilke talrige ventilationshuller, der ikke hjalp: GPD Win måtte udstyres med et aktivt kølesystem.

  Legendariske telefoner fra fortiden, der skal genudstedes

Træningsskiften af ​​ventilationshastigheden udviklerne anbragt på den nederste overflade. Det giver dig mulighed for at slukke for kølingen eller vælge mellem den gennemsnitlige og maksimale rotationshastighed. Ved medium hastighed fungerer systemet meget stille, men ved høje hastigheder er det tydeligt at høre selv ved det maksimale volumen af ​​den indbyggede højttaler.

Højttaleren er placeret på højre side. Ikke den bedste placering, men venstre side, bundfladen og bagenden er optaget af ventilationshuller og perifere porte.

Tastatur blok

GPD Win’s dimensioner tvang udviklerne til at opgive det sædvanlige tastatur og touchpad. Vi har todelt QWERTY-tastatur i Nokia E72 stil fuld erstatning gamepad: to analoge stick, 4-vejs joystick, fire knapper (A, B, X, Y) og to par clickere (L1, L2, R1, R2).

Keyboardets hovedrolle er en hjælpeprogram: Indtast login-adgangskoder. Nøglerne er konvekse, men ligger tæt, ejere af store fingre bliver nødt til at hårde. Det blinde sæt skal glemmes helt: layoutet er ikke-standard. Der er ingen lokalisering, og det er ikke meningen, men lasergravering hjælper altid. På den anden side forhindrer skrive kode eller arbejder med kommandolinjen ikke, at det kyrilliske alfabet løber.

Den ekstra enhed består af standardnøgler til kompakte sætkasser og en tænd / sluk-knap (flad, for at undgå utilsigtet presning).

Spil manipulator

Spilmanipulatorer bruger kvalitetstankningen af ​​det japanske firma Omron. Da gamepad GPD Win er meget praktisk: høj følsomhed, let tryk, den korrekte arrangement af elementerne.

Mellem stavene er modeafbryderen.

  1. Direkte indgang til emulering af manipulatorer i gamle spil.
  2. Musemulering. I denne tilstand bevæger venstre stang markøren, den rigtige er ansvarlig for at rulle, og L og R bruges som musetaster.
  3. Xbox gamepad med et klassisk layout og fuld kompatibilitet med moderne applikationer.

Eksistensen af ​​to lignende driftsformer forklares af softwarekompatibilitet. For gamepads i gamle og moderne spil anvendes forskellige sæt drivere. Afbryderen fjerner kompatibilitetsproblemer på hardwareniveau, så GPD’en kan arbejde med både spilindustriens innovationer og NES-emulatorer.

  Smart TV Box X9S – et præfiks for dem der ikke ser tv

udstilling

GPD Win er udstyret med en 5,5-tommers IPS-matrix med HD-opløsning (1 280 × 720). Skærmen er rigtig god: farvegengivelsen er korrekt, vinklerne er gode anmeldelser, klarheden er tilstrækkelig, og flagskibets smartphones kan misunde lysstyrken.

Berøringsskærmen er dækket med Gorilla Glass 3 glas for at beskytte det mod ridser. Følsomheden er meget god, så nogle gange er det meget nemmere at poke en finger end at bruge manipulatorerne.

Hardware platform

Som processoren udviklere GPD Vind brugte Intel Atom x7-8700 (Cherry Trail) og dens version x7-8750 med øget op til 2,6 GHz til Turbo Boost-modus (grundlæggende frekvens – 1,6 GHz). Grafik core integreret – Intel HD 405 med 16 shader og en frekvens på 200-600 MHz.

Derudover er enheden udstyret med 4 GB RAM og 64 GB permanent eMMC, der bruges i stedet for en harddisk. Forøgelsen af ​​lydstyrken skyldes microSD slot, der understøtter at arbejde med hukommelseskort op til 256 GB.

Perifert kommunikation

Gadget er udstyret med et komplet sæt af moderne grænseflader. Trådløse kommunikationsfunktioner er repræsenteret af dobbeltbånds Wi-Fi (a / b / g / n / ac) og Bluetooth 4.1.

Problemer med forbindelsen er ikke, præfiks fungerer perfekt med enhver trådløs periferi: fra router til headset og trådløse joysticks.

Selv om der ikke er nogen SIM-kortspor, er et apparat som et kamera udstyret med en mikrofon og fungerer med talekommunikation (for eksempel ved brug af Skype).

Den indbyggede mini-jack har 4 kontakter, så du kan tilslutte et kablet headset til GPD Win. Til fysisk forbindelse er der USB 3.0, USB-C (inklusive til opladning) og mini-HDMI-C (adapteren til den mere traditionelle er ikke inkluderet i sætningen).

Selvstændigt arbejde

Enheden oplades ved hjælp af en 5 V / 2,5 A-pakke med en USB-C-udgang. Batteriet til 6 700 mAh kompletteres i 4 timer.

Energibesparelsen varer 4-5 timers aktiv afspilning og op til 8 timers videoafspilning i stand-alone mode med minimal lysstyrke. Gode ​​resultater er ganske gode i betragtning af processorens slørhed.

  60+ wallpapers til Apple Watch

software

GPD Win kører under de mest almindelige Windows 10, hvilket giver visse fordele i forhold til andre bærbare spilplatforme som Nintendo og PSP Vita.

Takket være dette kan du bruge software på GPD Win: fra Microsoft Office til AutoCAD. Selvfølgelig begrænser skærmdiagonalen og tastaturet kraftigt enhedens evner. Men selv de interfererer ikke med at bruge gadgeten til at skrive kode, arbejde med eksterne servere eller konfigurere netværksudstyr. I disse applikationer kan Win erstatte netbook.

Som spilplatform er GPD Win-præstation tilstrækkelig til de fleste spil, der blev udgivet for nogle år siden. På den nye spilindustri, som Doom eller “The Witcher 3” bliver nødt til at glemme. Men den lille gamle spil fungerer perfekt: Half-Life 2 på højeste indstilling viser stabiliteten af ​​30-80 billeder i sekundet (fps), S.T.A.L.K.E.R. og TES 4: Oblivion – 50, Doom 3, Venstre For Dead, Dead Space og Bioshock 2 – ikke mindre end 30. Strategier såsom Heroes of Might and Magic 5 og endda dynamisk NFC Carbon operere på 30-50 fps.

Udviklere er bekymrede for kvalitetsdrivere for alle komponenter i konsollen. Dette giver fremragende ydeevne til populære DosBox og Dolphin emulatorer.

fund

GPD fik en interessant niche enhed, og en vellykket start af salget gjorde det muligt for virksomheden at lancere en endnu mere original enhed kaldet Pocket. Enheden fandt sin køber på trods af prisen på $ 355.

Fordele ved GPD Win:

  • den oprindelige formfaktor
  • praktisk ledelse;
  • afbalancerede egenskaber;
  • et bredt udvalg af spil og andre programmer;
  • kvalitetssoftware.

Ulemper GPD Win:

  • gennemsnitlig autonomi
  • Intet lokaliseret tastatur.

I modsætning til alle konkurrenter kan GPD Win ikke kun udføre rollen som en bærbar spilkonsol, men også “tjene som ekstraordinær” som en netbook. Ydelsen er tilstrækkelig til at forbinde en ekstern skærm (med en opløsning på op til 4K) – en praktisk arbejdende computer vil blive frigivet. Og som Win’s prefix er meget mere interessant end Nintendo-enheder på grund af det uendelige antal understøttede spil.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top