Как да пия силни напитки

Универсални правила

Първото правило за огън вода: силен алкохол не пие литри (светлина, също, не би трябвало да). Това е дълга напитка, която лесно можете да издърпате цялата вечер през тръба, а с купчини тя няма да работи. Две или три чаши – и вече сте избрали доза.

Второто правило не е да се смесват напитки. При силен алкохол, добавете допълнителни грамове с помощта на белите дробове – това е опасно. Не можете да изчислите дозата и да я прекалявате.

За да не се разреши и разваля всичко, са необходими ритуали. Атмосферата, изборът на чаша, специални добавки и правилната закуска. Това всичко ви помага да разкриете (или скриете) вкуса на напитката и правите празника празник, а не алкохол.

абсент

Как да пия абсент
Марк Хауърд / Flickr.com

Абсентът в неразредено състояние е съмнително удоволствие, въпреки че е пиян. За 30 милилитра в чаша, не повече. Но обикновено се разрежда по един от следните три начина:

 • Изсипете чаша абсент (все пак 30 милилитра). Поставете парче захар на специална лъжица с дупки. Лъжицата може да замени малка вилица за десерти. Захарта се излива върху вода, за да се отцеди в чаша, в съотношение от три към едно. Бавно разтворете захарната вода на абсента, така че парче захар напълно да се разтопи.
 • Същата захар първо се навлажнява в абсент и се запалва на лъжица. Докато сладко свети леко коригирани с лъжица или вилица бързо да се стопи захарта и в чашата Сток за да абсент. След пелин (който също се изключва капки захар) трябва да се постави по – капак покритие стъкло – и или напитки получената напитка (само да не изгаря устните на горещо стъкло, охлади краищата на парче от портокал или лимон) или добавяне на 100 мл студена вода.
 • Направете прост захарен сироп и ги разредете с абсент в същите пропорции – от един до три.

Калвадос

Как да пия Калвадос
Марк / Flickr.com

Ако не добавите Калвадос в коктейли, тя не трябва да се пие за да се разреди. Изсипете calvados на стайна температура в стъклен лале и бавно пийте, хапете със сирене, плодове (не само цитрусови плодове) или шоколад.

Можете да пиете по всяко време на празника, когато трябва да запалите апетит или да си направите почивка между променящите се ястия.

джин

Как да пия джин
Томас Хоук / Flickr.com

По прост начин – хвойна водка. Крепостта от водка почти не се различава, признава се от иглолистния аромат. Пийте, като водка, имате нужда от студ – 4-6 градуса. За да има ухапване – отколкото е необходимо, е по-добре цитрусови и солени.

Ако чистият джин е твърде голям, разредете го с минерална вода. Джинът е добър, защото пропорциите могат да бъдат всякакви – разредете, както сметнете за добре, дори капка в чаша вода. Добра възможност, ако искате да прекарате Нова година весела и трезва, но не искате да обясните защо не пиете.

текила

Как да пия текила
Търговският шерп / Flickr.com

Текила е известен със специален ритуал с лимон и сол. На гърба на дланта между палеца и показалеца се изсипва сол, се приготвя парче лимон. Най-напред ближете солта, след това изпийте текила и яжте я с лимон.

В друг вариант солта се замества с канела, а лимонът – с оранжево.

Mezcal

Как да пия mescal
Родриго Тейда / Flickr.com

Друг силен представител от Мексико. Няколко правила за пиене в чиста форма:

 • Не замръзвайте.
 • Пийте бавно и постепенно.
 • Гъсеницата от бутилката (ако има) не е необходима.

Мескал, като текила, можете да пиете с лимон и сол. Понякога вместо сол използвайте смес от подправки, която е прикрепена към бутилката.

Ако това не е вкусът, а спиращите дъха усещания, които са важни, тогава мескалът се пие бързо и се измива с доматен сок с пипер и други подправки. Но такъв адски път не е за дълга нощ: той бързо опиянява.

уиски

Как да пием уиски
Пол Хъдсън / Flickr.com

Вероятно една от най-спорните напитки. Ценителите не могат да се споразумеят, как да се пие: разреден или не, хладен или топъл, разнообразие от коктейли могат да бъдат изпратени до, и това, което трябва да пийнете без примеси.

Изберете себе си какво предпочитате най-добре:

 • Уиски, както е. За да направите това, вземете елитни сортове, т.е. едно малцово уиски. Алкохол при температура от 18-20 градуса на чашите с тънки стени, до леко топла напитка в ръцете си, отпива, които държат алкохол, под езика.
 • Уиски с лед. Пийте от очила с дебели стени и дебело дъно. Така че пийте уиски от Америка.
 • Уиски с вода. Чистата вода се разрежда със скоч уиски. Качеството на водата се обръща особено внимание. Водата се добавя към стъклото до 30%, зависи от вашия вкус.

Да хапне уиски като не е необходимо, но никой не забранява да избере предястие на вкус.

коняк

Как да пия коняк
цилиндър / Flickr.com

Ние няма да се побъркаме и разделим коняка в ракия, а не в бренди, все още е написано на етикета, че това е коняк.

Правилата са следните:

 • Един добър коняк не се храни и пия, топло много бавно, затопляйки го в ръцете ви, вдишвайки аромата. Чашата се запълва на една четвърт и напитките започват, когато вече са яли.
 • Лошият коняк се пие, както обичате, защото там няма вкус и аромат. Те хапят лимон, когато всичко е лошо, но това няма нищо общо с културата на пиене. Пиенето да се пиеш обикновено е лоша идея.

ром

Как да пия ром
Диего Севиля Руиз / Flickr.com

Основното правило на ромите е да не пият като пират от филм, бутилка за вечер. Максималната доза е 100-150 милилитра, в противен случай сутринта ще бъдете замаян от махмурлук и дълбоко съжаление.

Чистият ром се пие, като коняк или уиски, след вечеря, затопляйки чашата в ръката му. Пиенето се придружава от чаша кафе или добър шоколад.

Самбука

Как да пия sambuku
Мануел Хернадес / Flickr.com

Силна напитка с анасон поразително мирис, който се захранва с противопожарни барове и тръби за специални ефекти вдишване на изпарения. По този начин бързо и силно опиянява. Не ви препоръчваме да организира мача у дома с огън, ако не сте опитен барман.

В чиста форма, sambuk се пие охладен, кафе на зърна се поставят на дъното на стъклото. В разредена форма – с минерална вода в пропорция от един до два или един до три.

саке

Как да пия саке
Kanko * / Flickr.com

Не че е силно напитка в сравнение с другите, но не можехме да го лишим от внимание.

Значението в името се появява, ако на масата има морски дарове или японска кухня и имате керамична кана и малки купички. След това напитката се загрява на водна баня до 15-30 градуса, излива се и се пие.

Въпреки това, ако има такава и няма ястия, то се охлажда и се изсипва в чаши за вино.

Във всеки случай, вкусът и мирисът на саке са специфични, необичайни.

водка

Как да пия водка
maksskam / Flickr.com

Студената водка се пие бързо, с волейбол, с малки очила. Уверете се, че имате лека закуска, пийте нещо, което не е газирана, така че да не дразни стомаха и да не ускорява интоксикацията. Снек избирате доста задоволителен, а чашите – малки.

Chacha, arak, rakia, grappa са по същество варианти на лунна светлина. Те пият почти като водка: малко по малко, в охладена форма, на малки порции и с изобилна закуска.

Забравихме ли нещо? Напишете в коментарите.

Loading...