Kako jesti dugu tjesteninu

Što radite kad na tanjuru ima dugo tijesto? Najčešće ga ljudi raščišćuje nožem i vilicom, a tek onda ga šalju u usta. “Zapravo, to je gruba pogreška”, objašnjava Chef Caesar Casella, “nikada ne koristite nož za dugu tjesteninu”. Dugu tjesteninu treba razbiti. ” Kako se onda nositi s tim tjesteninom?

U Italiji se smatra lošim oblikom noža za tjesteninu. Štoviše, Talijani mogu suditi karakteru osobe na način na koji jede špagete.

Žlica će vam pomoći

Dakle, noževi su promašeni pas, a žličice se ne uklapaju u sve – kako mogu jesti i špagete? No, ispostavilo se da se žlica može koristiti, pa čak i neophodna. Casella objašnjava da se žlicom možete sami pomiriti tijesto na vilicu.

Ne borsch s začinima

Ako pržite tjesteninu sa začinima, na primjer, umakom od crvenog papra ili vode, sve će biti na vrhu posude, a promiješati će biti problematično. Zato nemojte pretjerati s začinima, kuhari, u pravilu, već dodajte sve što vam je potrebno za dobar ukus paste.

Završi obrok kao talijanski

Ako želite završiti tjesteninu po svim pravilima, morate završiti umak koji ostaje na tanjuru, uz pomoć karte la scarpetta, što na talijanskom znači “napraviti cipele”. Napravite od kruha “Scapretta” – malu papučicu, i “lizati” im tanjur.

2749809982_b78e53f18b_b
Maria / Flickr.com

To je sve, sada znate jesti dugu tjesteninu, a ako dođete do talijanskog restorana, moći ćete pokazati dobre manire.

  14 факти за шоколада, които ще ви накарат да го обичате още повече

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top