50 najboljih NES igara svih vremena

Kako ne bi izazvali kontroverze o tome koji od najboljih igara – mi smo ih uredili abecednim redom. ???? Za one koji već izgledaju kao suza nježnosti i traže načine kako pokrenuti svoje omiljene igre, imamo odgovarajuće upute – iOS, OS X.

Dječak i Njegova mrlja: nevolje na bloboloniji

a-boy-a-mu-kap-screen-1-650x429

Klasični platformer o muškarcu i popratnoj snježnoj kapi, koji zajedno pokušavaju spasiti planet Blobolonia od zlog diktatora. Kombinira gameplay platformer i zagonetke. Kapi imaju različita svojstva koja pomažu pri prolasku. Da bi ih aktivirali, koriste se različite čestice koje su rasute na svakoj razini. Uz njihovu pomoć možete napraviti pad ljestve, padobran i još mnogo toga.

Adventure Island II

avantura-otok-2-640x426-c

Prvi dio ovog platformera nije bio vrlo originalan. Drugi je postao raznolik u smislu igranja, ali u principu, svi ostali su na svojim mjestima – igrati za ružičast masti, boriš negativci kako bi spasio svoju djevojku. U tijeku stvari, putujete oko dinosaura s različitim sposobnostima i jedite u ogromnim količinama voća.

Batman: Videoigre

batman-8-640x426-c

Vrijedno utjelovljenje priče o Batmanu, objavljenom na filmu iz 1989. godine. Gotham je preplavljen sa svim vrstama sranja, a Dark Knight mora izaći na ulice grada i očistiti ih. Batman se savršeno suprotstavlja neprijateljima ruku pod ruku, ali ima i posebno oružje s ograničenom količinom – pištolj, disk i boomerang. I Bat Man se može popeti i prianjati na zidove poput heroja Ninja Gaiden, Ryu. Igra je vrlo složena, a ne niža od gore spomenutog Ninja Gaidena.

Battletoads

battletoads-3-640x426-c

Klasični, samo klasični! Jedna od najatraktivnijih grafički savršenih igara na platformi, kombinirajući, uz arkadnu igrivost, također utrke utrke na motociklima, letovima i još mnogo toga. Trkačica Rush, za koju igrate, sprema priču o svom prijatelju Pimpli i njegovoj djevojci Princess Angelica. Složenost, naravno, odlazi izvan razmjera i kooperativni prolaz ne sprema situaciju.

Bionički komandos

veoma snažan-komandoski-640x426-c

Jedan od prvih platformera koji su otišli iz dokazane formule “trčati i skočiti”. Čudnovato dovoljno, igra ne skočiti – umjesto toga će se kretati oko razine pomoću biomehanički ruku – uređaji koji omogućuju da se uhvati za platforme i ljuljanje u pokretu. Također u igri postoje različite vrste oružja za rješavanje neprijatelja.

Blaster Master

odašiljač-master-640x426-c

Zapanjujući platformer s elementima strijelca s vrhunskim pogledom. U priči, nakon njegova žaba Fred, glavni lik pogleda u rupu u dvorištu i u podzemni labirint prepunim radioaktivnih mutanata. Srećom, uspio je pronaći oklopnom sve-terensko vozilo Sophia, što može biti relativno sigurno putovati jer je opremljen sa snažnim Blaster (to su vožnje na glavnim mjestima). Igra je vrlo izazovna šefova, s kojima ćete se boriti već u pilot modu, ali nakon pobjede nad njima te dobiti nadogradnje za sve terene vozilo.

Bubble Bobble

bubble-Bobble-640x426-c

Platforma s elementima slagalice i predstavnik jednostavnih, ali ubojito zaraznih igara. Dva zmaja Bub i Bob pokušavaju udariti raznim čudovištima, stavljajući ih u mjehuriće. Možete se igrati zajedno kako bi putovali kroz zapetljane labirinte bio je zabavan, iako ste jedini, jedva sami, dosadno.

Castlevania

Castlevania-6-640x426-c

Sagrađena remek-djelo o lovcu za vampire Simon Belmonte, koji posjeduje bič bez gubljenja od Indiane Jones. Boriti se, međutim, neće biti s nacistima, već s Drakulom i njegovim potomstvom. Uz bič, imat ćete i razna dodatna oružja: sjekire, bumerange, noževe, svetu vodu – svaka sa svojim osobinama. Unatoč činjenici da je Castlevania došao u zoru u doba NES, ona je zadovoljan atmosferom soundtrack i izvrsne grafike. Uživat ćete u njima, jer je igra prilično složena u prolazu.

Castlevania II: Simonov zadatak

Castlevania-Simons-potraga-640x426-c

Nakon uspješnog prvog dijela, programeri su se udaljili od uobičajenog koncepta strana pomicanja i Simon Quest je više sličan RPG-u. Belmont putuje u okolicu Transilvanije, prikupljajući čestice Drakule potrebne za uklanjanje prokletstva. Igra ima inventuru, razne predmete, sustav nadogradnje, pa čak i promjenu dana i noći. Od vaših akcija, a osobito, vrijeme provedeno na prolazu, ovisi kraj, od kojih postoji nekoliko u igri. Samo tako što sve ispravno možete dobiti najbolje od njih.

Castlevania III: Drakulina prokletstva

Castlevania-draculas-muka 640x426-c

Za treći (i posljednji, koji se pojavio na NES) dio Castlevania, Konami je uzeo najbolje od dvije utakmice: atmosferski soundtrack i mehanike sporedni scroller iz prvog dijela i nelinearno igranja s više završetaka – od drugog. Kao rezultat, dobio je remek-djelo Castlevania serije na NES-u. Događaji se razvijaju nakon nekoliko stoljeća, a glavni lik igre potomak je dinastije Belmont – Trevor. Tijekom svojih lutanja, upoznaje još tri borca ​​sa zlim duhovima, koji su također igrani (jedan od njih može se uzeti sa sobom). Ovaj dio serije nije manje težak od prethodnih, ali to uopće ne pokvari.

protiv

suprotno 640x426-c

Veliki, bezvremenski strijelac za sva vremena. S njim su mnogi povezali Dandy. 80-ih godina bilo je doba kada su se u igrama iskoristili filmski pečati mišićnih teških dečki s velikim topovima. U Contra se igramo za dva takva momka koji se bore s terorističkom organizacijom “Red Falcon”. Na raspolaganju vam je hrpa oružja, s kojim ćete morati nadvladati razine i šefove ispunjene brojnim neprijateljima.

Crystalis

crystalis-640x426-c

Izvrsna RPG, u mnogočemu slična mehanici i igranju s Legend of Zelda, ali se razlikuje u detaljima. U usporedbi s drugim, poznatim, igranje uloga igre iz NES, Crystalis stoji razvio zemljište, okrene ludi legure znanstvenu fantastiku i fantasy. Kasnije, Nintendo je otkupio izvorna prava igara od SNK-a i prenijela je u Game Boy Color 10 godina kasnije.

Double Dragon II: Osveta

dvostruko konjska ii-c-640x426

Kada je prvi dio Double Dragona bio prebačen u NES, programeri su propustili jedan vrlo važan detalj, kao što je zrak potreban uspješnim igrama beat’em up – kooperativnim načinom prolaska. U drugom dijelu, ovaj je kvar ispravljen i postalo još jedno remek-djelo klasične ere video igara. Billy i Jimmy Lee, zmajevi blizanci osvetu članovima zločinačke skupine zbog smrti voljenog Billyja. U drugom su dijelu dodane nove superstore, ali je teškoća postala veća – dodane su nove vrste neprijatelja. Između razina čekate priče, a nakon završnih šefova lijepih naslova.

  Just Dance Now – популярен симулатор на танци

Dragon Warrior

konjska ratnik-640x426-c

Jedan od prvih RPG-ova za NES, zajedno s Final Fantasy, u kojem možete poboljšati brojne karakteristike igrača. Kravata je klasična, ti si hrabri vitez, kraljevstvo je u opasnosti, princeza je u rukama zlog zmaja. Unatoč takvim banalnostima, igra se svidjela dubinom, satima igranja i zvučnim zapisima.

Duck Hunt

patke lov-640x426-c

Ubojica koja je postala popularna zbog činjenice da je često bila dio raznih “multi-player” igara. Imala je besmislena i ponavljajuća igrivost koja se u percepciji može usporediti s Angry Birds. Vrhunac monotonog snimanja pataka dodan je činjenicom da ste pucali pomoću laganog pištolja. Također, arogantan pas, koji je prezreo vaše neuspjehe, “izvukao” igru ​​i koji sam htio pucati (bilo je šteta da je nemoguće). Od svih “pištolja” igara, Duck Hunt bio je najpopularniji.

Priče o patnjama

patke Priče-640x426-c

Igre temeljene na popularnim crtićima i filmovima namjerno su osuđene na uspjeh jer će ih kupiti samo kako bi produljili radost komunikacije sa svojim omiljenim likovima. Duck Tales, objavljena na motivima popularnog u 80 animiranoj seriji “Priče o patnjama”, bila je i jednostavna i fascinantna. Igrajući za ujaka Scrooge, putovali ste na različite razine (nelinearna igrivost!), U pokušaju prikupljanja svih blaga svijeta. Da, ovo je normalni platformer, ali koja platforma!

Excitebike

excitebike-640x426-c

Jedan od 18 naslova dostupnih tijekom objavljivanja NES-a nije izazvao ništa osim uzbuđenja. Bezbashennye utrka na motociklima na stazama s ludim preprekama i istim suparnicima. Pored prelijevanja na prljavštinu i pretjecanja protivnika, još uvijek ste morali pratiti temperaturu motora, kako se ne bi pregrijali. Kada su sve pjesme prošle, mogli biste se zabaviti izradom vlastitih u uređivaču. Remek djelo!

Faxanadu

faxanadu-640x426-c

Faxanadu nije pobudio mnogo interesa tijekom puštanja, ali to ga nije spriječilo da postane kultni klasik. Igra je priča popularne serije RPG Dragon Slayer. Nije bio vrh kreativnosti i inovativnosti, ali imao je veliku kartu Zemljopisna stabla, koja je sadržavala sva sela i dvorce. Od ostalih igara tog vremena Faxanadu različitim grafike, nego boja – umjesto šarenog cvijeća, tu su prigušene zemljani tonovi i gotike. Prema mehanici igre može se usporediti s drugim dijelom Zelda i Castlevania serije.

Final Fantasy

Konačni-fantazija-2-640x426-c

Final Fantasy je učinio više za RPG žanr nego što je GoldenEye 007 kasnije za FPS-pucače. Igra je uzeo sve najbolje od svojih kolega, poput Dragon Warrior, i znatno poboljšala mnoge njihove elemente, kao što su slučajne bitke i karta svijeta. Dodana su klasa likova, što će postati neizostavni uvjet u budućim igrama. Kasnije, izvorni Final Fantasy potaknuo je niz igara na najrazličitije konzole koje idu i danas.

Ghosts ‘N Goblins

duhove-n-goblini-640x426-c

Igra ima nevjerojatnu složenost i puna raznih čudovišta, tako da su mnogi igrači su se bojali čak i početi igrati, ili baciti ovaj pothvat nakon nekoliko pokušaja. Složenost stvarno role – zlo zombija u lice, demona i kosture jure na vas sa svih strana, a vi samo umrijeti od njihova dva poteza. U ovom slučaju nema sigurnih mjesta u igri, u bilo kojem trenutku na zaslonu u bilo kojem trenutku čudovište može skočiti i ubiti vas. Oh, i ako i dalje imate hrabrosti i ustrajnosti do konačne šef i ubije ga – besplatno je duboko udahnuo i sjesti – završiti igru ​​će morati ići opet!

Gradius

gradius-640x426-c

Zapanjujući svemirski pucač iz Konamija. Igra sadrži razvijen sustav Powerpackova, koji vam omogućava da odaberete svoj put poboljšanja, koji odgovara vašem stilu prolaza (gluha obrana ili žestoki napad). Počevši od sićušnog slabog broda, postupno ga pretvorite u savršeni borbeni stroj koji može izdržati bezbroj neprijatelja i ogromne šefove na kraju svake razine.

šakal

šakal-640x426-c

Igra je izašla tri godine nakon popularnog akcijskog filma “Rambo: Prva krv” i njegova je zapleta vezana i za spašavanje ratnih zarobljenika. Za razliku od Stallonea s ogromnim arsenalom oružja i eksplozivnih strelica, igrač je imao džip s velikim kalibarom i raketnim bacačem. Na njemu se naletite na neprijateljsko područje, očistite svoj put i pronađite zgradu s taocima. Nakon što ih otpustite, stavite ih u svoj džip i odvesti ih do točke gdje bi helikopter trebao ih pokupiti. Igra je prilično složena i, za razliku od Ramba, sami radeći, bit ćete puno uspješniji u suočavanju s neprijateljem zajedno sa svojim partnerom.

Kid Icarus

dijete-Icarus-640x426-c

Izlaz Kid Icarusa odvijao se istodobno s Metroidom, a potonji je postao hit, što je dovelo do hrpe nastavaka i spinoffs, Kid Icarus tiho je zauzeo svoje mjesto na policama s klasicima. Ovaj platformer je bio prilično kompliciran zbog beskonačnih pomaka zaslona nakon što je najmanji skok i izazvao poteškoće s izračunom točke slijetanja. Također, kompliciranje procesa bilo je da je većina pokretnih platforma bila iznimno uska i da je dobivanje na njima bilo vrlo teško. Ikar je prešao previše visoko i padao na zemlju, srušen suncem, međutim, njezin let izgleda kao lagana šetnja u usporedbi s ovom igrom.

Kirbyina avantura

kirbys-avantura-640x426-c

Ovaj uzbudljivi platformer o super-koloboku može se smatrati pjesmom pjesme NES, podrškom koja je prekinuta nekoliko godina nakon puštanja Kirbyjeve avanture. Korijeni Kirbyja potječu od Game Boy-a, u kojem protagonist također prolazi, skače, apsorbira neprijatelje i njihove sposobnosti u svih sedam svjetova Dreamlanda. Igra je jednostavno nevjerojatna za ta vremena (i mogućnosti konzole) grafike s glatkom animacijom i efektima. To je bila prva, ali ne i posljednja igra u boji s Kirbyjem.

Klax

klax-640x426-c

“Sada 90-ih i ovo je vrijeme za igranje u Klaxu”, – recite nam programere iz glavne slavine. Uistinu, 90-ih godina bile su najbolje godine za igre s “tetrisima” igrom i nitko od njih ne sliči Tetrisu jednako kao i Klax. Igračke mehanike ovdje su jednostavne, ali to je ljepota takvih igara i od ovog Klaxa je još fascinantnije. Sakupljajte blokove boje s transportera i uredite ih u hrpe kako biste spriječili punjenje.

  Топ 20 игри за Mac

Kung Fu

Kung-fu-640x426-c

Monotonična i nekomplicirana zabava, tako slična u tom pogledu na lov na patke. Igra potječe od starog arkadnog naslova Kung-Fu Master, koji je kasnije prebačen na mnoge konzole, uključujući NES. Međutim, uz gubitak riječi Učitelj u naslovu, igra je izgubila dio igranja. Čekate pet razina “koridora”, kroz koje morate proći, vagajući slaps lijevo i desno. Prolazeći ih kroz sve, dobit ćete iste razine, samo s višom složenosti. Ipak, postao je klasičan, zahvaljujući elementima rane pobjede i popularnim u onim danima žanrovskih vještina.

Životna sila

život sile 640x426-c

Nakon neusporedivog uspjeha Gradiusa, nastavak je bio neizbježan. Postao je spin-off originalne verzije pod imenom Salamander, poput njega, pušten na arkadne strojeve i kasnije prebačen na konzolu. Na NES igri, zauzvrat, dobio drugačije ime – Životna sila. Ponovno ulaziš u kokpitu svemirske letjelice iz originalne igre i letiš unutar divovskog organizma, odbijajući neprijateljske nakupine biomase, a ponekad i prolazio kroz nju. Razine ovdje su vertikalne i horizontalne, koje diverzificiraju gameplay. Također, različiti bonusi i sateliti s različitim sposobnostima pomažu puno.

Megaman

mega čovjek 2-640x426-c

Megapopularni naziv tvrtke Capcom. Valiant robot s super sposobnostima briše svijet od drugih robota, koji imaju više zlih namjera. Igra je jednostavno remek-djelo – fantastična grafika, nelinearna igrivost i nove sposobnosti dobivene nakon pobjede nad šefovima. Oni će vam pomoći da se nosite s običnim neprijateljima, i drugim šefovima, koji su u igri vrlo zanimljivi.

Mega Man 2

mega čovjek-640x426-c

Ideološki nastavak prvog dijela, zahvaljujući kojem je serija postala popularna. Igra je mnogo ljepša, kako u smislu grafike, tako iu pogledu igranja, zasebno vrijedno spomenuti glazbu koja se s pravom može smatrati jednim od najboljih u seriji. Naš junak je dobio nova oružja i sposobnosti, a postojala je i mogućnost napuniti energiju koja je zajedno sa sustavom lozinke učinila igrom ne kao hardcore kao i prvi dio.

Metal Gear

metal-zupčanikom 2-640x426-c

Čak je i takva velika i ambiciozna serija kao što je Metal Gear morala krenuti negdje, a to je bila iz ove igre (koja je zapravo luka izvornika) koja počinje popularna franšiza. Igrajući tvrdom vojniku Solid Snake, morate ući na teritorij neprijatelja i uništiti super-tajno oružje Metal Gear. Kao iu sljedećim dijelovima serije, bilo je potrebno izbjegavati izravan kontakt s patrolama i čuvarom, kako ne bi privukli pažnju i izazvali pravi mesarski mesar.

Metroid

Metroid-3-640x426-c

Veliki početak kultnoj seriji igara koje su stvorile cijeli žanr i postale nove riječi u platformerima. Metroid je osigurao igrač velikim, otvorenim istraživačkim svijetom, kombinirajući ovaj element s klasičnom mehanikom platformske igre. Ne manje važno je igrati zanimljiv junak, odnosno imamo heroinu – lovac s Zebes planeti, Samus Aran, kao i zemljište koje nas postupno poprima svemirskih gusara, gdje igrači naviknuti na ulogu, steći nove sposobnosti, dopuštajući im da prodre u prostor prije ih je nedostupna. Cilj je uništiti neprijateljske organizme koji imaju strašne sposobnosti i paraziti.

Moćna završna borba

moćna završnih borbi-u-b3-3

Moj najdraži beat’em up na NES! Igra ima jedinstven šarm i može se zaljubiti u sebe na prvi pogled, čak i na crnoj i bijeloj televiziji. Zemljište parcele se briše u rupe – zli ljudi otimaju lijepu djevojku i tim hrabrih tipova trebaju je spasiti iz kandži razbojnika. Na raspolaganju su vam tri bojna borca, od kojih je jedan otac oteti djevojke. Odabiremo svaku osobu za okus i karakteristike i ulazimo u nejednaku bitku. Igra je prvenstveno zainteresirana za strmi sustav Powerpackova (snažnih posebnih pokreta otvorenih na visokim razinama), predivnom grafikom i nezaboravnom glazbom, kao i raznim završetcima koji igru ​​mogu ponavljati.

Mike Tyson’s Punch-Out!

Mike Tyson--punch-out-2-640x426-c

Prije nego što je grickao komad uha Evander Holyfield, Mike Tyson uspio je zaraditi puno naslova i … postati heroj videoigara o velikom kutija, otkrivajući ga u svojoj slavi. Započnete karijeru mladog, nepoznatog boksača i pobijedivši protivnike, prijeđite na svoj san da postanete prvak (posljednji šef ovdje je Tyson). Borite se, koristite taktiku, prilagodite se raznim borcima i svakako ćete pobijediti!

Ninja Gaiden

Prvi dio kultne serije igara na popularnoj na 80. temi ninja. Igra ima vrlo filmski komplikacije na parceli: mladi ratnik Ryu Hayabutsa došao u Ameriku kako bi saznali pojedinosti o nestanku svog oca, ali on je odmah nasrnuti nepoznat, a on mora proći kroz niz nevjerojatnih događaja. Ryu lijepo nacrtana s obiteljskim mačem, a majstorski baca Shuriken i ostale posebne oružja, koji dolazi u ruci kako bi savršeno šefova. Unatoč visokoj složenosti – zemljište i uzbudljiva igranja učinit će vas ne napustiti igru ​​i proći kroz to do kraja.

Ninja Gaiden II: tamni mač kaosa

Neočekivani nastavak izvornog dijela, u kojem se pojavljuje novi neprijatelj Ryua – car Ashar, koji je otimao svoje voljene i izrađivao planove za svjetsku dominaciju. Igra je bila značajno poboljšana u smislu grafike i novih značajki Ryu, omogućujući mu da ne samo da guraju zidove, nego i da se popne na njih. Također su postojale sjene, ninje koje pomažu u borbama. U ostatku je isti izvornik, s teškom kompleksnošću i fascinantnim igrom.

paperboy

paperboy-640x426-c

Poput mnogih drugih NES naslova, Paperboy potječe iz igara za arkadne strojeve Atarija. Ali igra je postala poznata, zahvaljujući činjenici da je razvijena isključivo u SAD-u. Vodili ste tinejdžera, koji je nosio stanovnike uličnih novina na biciklu. Igra je bila komplicirana prisutnošću kuća čiji stanovnici nisu bili pretplatnici, ometali su pješake i neprijateljski psi. Osim toga, novine su prestale. Grafika, kao u svim ranijim igrama za NES, bila je skromna, ali se igrači nisu žalili.

R.B.I. bejzbol

IRB-bejzbol-640x426-c

Baseball igre postojale su prije, ali R.B.I. Baseball je bio prva igra koja je dobila licencu iz Major League Baseball, koja mu je dala pravo koristiti imena poznatih sportaša i dovesti igru ​​na novu razinu realizma. Karakteristike igrača odgovarale su performansu stvarnih igrača, što je stvorilo dojam još veće autentičnosti.

  Билет за езда – за любителите на игри на борда

R.C. Pro-Am

RC-pro-am-640x426-c

Ove berbe su preci svih izometričkih utrka, osobito Mario Kart. Sva ta turbo ubrzanja, bonusi i prepreke dolaze odavde. Morate pobijediti u prstenastim utrkama, upravljajući jednim od četiri vozila koja sudjeluju u utrci. Na putu će vam biti prepreke i nagrade. Potonji se može koristiti za automatsku nadogradnju kako bi stekli prednost nad svojim konkurentima.

divljanje

preskakati-3-640x426-c

Remek-djelo arkadnih klasika o čudovištima, gdje igrate sa strane zla. Upravljanje golemom gorillom, gmazom ili vukodlakom, morate uništiti sve zgrade u gradu i odbijati napade vojske, pokušavajući vas zaustaviti. Možete igrati zajedno, stvarajući još više razaranja. Gotovo u istom obliku, igra je došla u NES, gotovo bez gubljenja u grafičkoj igri, osim što je jedno od čudovišta – vukodlak uklonjen.

Rijeka otkupninu

rijeka-grad-otkupnina-640x426-c

River City Ransom u nečemu sličnom Super Mario Bros, njegovi protagonisti podsjećaju Mario i Luigi, rođen negdje u stražnjem dijelu Kraljevstvo gljiva. Glavni likovi Alex i Ryan također spasavaju ljubavnika jednog od njih, ulazeći u borbu s zlom. Nelinearni igrivost uključuje mnoge borbe kao gužva i preko improviziranih sredstava padaju s poginulim baddies. U bitci, prijatelji nauče nove tehnike i tehnike kako bi porazili šefove i došli do njihovog konačnog cilja – prekrasnog Cindyja.

Spy Hunter

špijun-lovac-640x426-c

U ovoj igri možete se osjećati kao pravi špijun (utakmica za Jamesa Bonda), vozeći se u šikovom automobilu punjenom raznim gadgetima. Na autocesti ćete nadoknaditi razne automobile i motocikle razbojnika koji pokušavaju podmiriti račune s vama. Ova je akcija bila komplicirana cestovnim spojevima, helikopterima i protivnicima naoružanim strojnicama i topništvom.

Super Mario Bros.

super-Mario-Bro-4-640x426-c

Niti jedan od najboljih popisa neće biti bez ovog naslova – legendarni vodoinstalater je još uvijek u službi, Nintendo stvorio veliki niz igara o platformi zvjezdica, kao i svoje prijatelje. Svi drsko jednostavan – princeza oteo zli nekažnjeno, hodanje Kraljevstvo gljiva, pa čak i čini zabavno od vas. Nemamo izbora nego zasukati rukave i ići u boj s kornjaša, kornjače, mesožderke cvijeća i drugih štetočina.

Super Mario Bros. 2

super-Mario-Bro-2-640x426-c

Ogroman uspjeh Super Mario Bros. Ostavio je u srcima igrača diljem svijeta prazninu koja bi mogla ispuniti samo Nintendo. I ona je to učinila, dajući nam nastavak avantura Mario, mnogo ljepši u smislu grafike i igranja. Sada igrač može odabrati jedan od četiri znaka, od kojih svaki ima svoje sposobnosti. Neprijatelji mogu biti podignuti i bačeni izravno na druge neprijatelje, na isti način, bacajući rep od zemlje, u kojem ponekad postoje različiti bonusi. Igra je postala mnogo komplicirana i zanimljiva.

Super Mario Bros. 3

super-Mario-Bro-3-640x426-c

Izvrsni dokaz da unatoč ogromnom uspjehu prethodnih dijelova serije, programeri još uvijek imaju nešto što bi iznenadilo igrače. Igra je postala veća, svjetlija i bolja od prva dva dijela – imat ćete mnogo nagrada, ogromne razine, nošnje za dobivanje različitih sposobnosti i još mnogo toga. Grafika na visini, igrivost je također fascinantna – jedna od najboljih igara na NES platformi.

Teenage Mutant Ninja Turtles II: igra arkada

tinejdžerskim-mutant-ninja-kornjača-ii-c-640x426

Kornjače su došli u NES s arkadnim strojevima. U verziji konzole nije bilo tako cool raspored, ali! U setu sa svakom igrom pažljivo je položen popust za kupnju pizze. Na temelju izvornog crtičnog filma i pojavio se već u žanru beat’em gore, a ne platformingu, igra je bila zadovoljena gameplay i sposobnost igrati za jedan od svojih omiljenih likova. U TNMT II je more zlikovaca i šefova crtanih filmova, iako su neki izumili programeri posebno za ovu igru. Kao i prije, nema boljeg odmora za petak navečer nego igranje TNMT II s prijateljima.

Tetris

Tetris 6-640x426-c

Nevjerojatno jednostavna i istodobno strašna zarazna slagalica, ideja koju je izumio našeg sunarodnjaka Aleksej Pajitnov. Igrači svih platformi i dobi to znaju i vole. Sigurno zaslužuje mjesto na ovom popisu.

The Goonies II

the-Goonies-2-640x426-c

Nastavak klasične pustolovne igre brodilki. U igri je nelinearna igrivost i možete se prebaciti na različite svjetove ispunjene svojim prirodnim okolišem, neprijateljima i zagonetkama, kroz posebna vrata i stepenice. Ovo je jedinstvena kombinacija igranja i sposobnosti za istraživanje svijeta i osvajanja srca mnogih igrača.

Legenda o Zeldu

the-legenda-of-Zelda-3-640x426-c

Programeri Legend of Zelda trebali bi biti vrlo ponosni na njihovo stvaranje. Zamislite, američka inačica uloška je izrađena od zlatne plastike, kao da ukazuje igračima da čekaju planine blaga, a sama igra sama nije ništa više od blaga. Igrači su istraživali kultni svijet Khairula da kažnjava vječni zlikovac Ganona i spasi princezu Zeldu. Imali ste čak devet tamnica nastanjenih čudovištima, u kojima ste se morali pravilno znojiti. Osim toga, ova je igra bila prvi naslov za kućne konzole, koji su imali ugrađenu bateriju za spremanje štednje.

Vice: Projekt Doom

vice-projekt-propast-640x426-c

Zapanjujući detektivski triler koji kombinira elemente različitih žanrova. Događanja odvijaju oko tajnim korporacije i teških droga, koja ima veliku potražnju na crnom tržištu – sve to možete naučiti iz filmskih scena umetke između razina. Se miješaju u igri je stvarno puno, tu i Platforming elementi, ne popuštajte složenosti Ninja Gaiden, a utrka se vozi u duhu Spy Hunter, a elementi strijelaca. Programeri se očigledno kladili na ovo i, naravno, nisu izgubili.

Zelda II: Avantura veze

Zelda-2-avantura-od-veze-640x426-c

Nakon nevjerojatnog uspjeha prvog dijela Linkovih avantura, programeri su odlučili stvoriti neosnovani nastavak. Potpuno revidirani gameplay oslobodili su igru ​​koja kombinira elemente sidecrollera i RPG-a. Zadatak igrača je jednostavan – spašavanje princeza Zelda, a sada je potrebno da se probudi iz čarolije sna. Mnogi elementi igre preselio u budućnosti nastaviti (glavni NPC, tamno Link, Mana skala), a mnogi od prvog dijela, naprotiv, su izgubljeni, nudeći igračima mješavinu žanrova i inovativnih ideja, za koje je tako ljubio serije.


A koje su vaše omiljene NES igre, dragi čitatelji? Koje od njih povezujete svoje djetinjstvo i igrate li u njima sada? Recite mi o tome u komentarima, ja ću biti zainteresirani za slušanje! Usput, ovdje imamo i najbolje igre sa Game Boyom.

preko

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top