15 liv citater fra Stephen Hawking

En af de vigtigste fordele ved Stephen Hawking er popularisering af grundlæggende videnskab. Han, som Carl Sagan (Carl Sagan), forsøger på et simpelt sprog at formidle komplekse videnskabelige emner til os: universets struktur, rum- og tidsorganisering, interaktion mellem elementære partikler. Hans bøger er spredt over hele verden i store udgaver.

Vi har meget at lære fra Hawking, især ved at vide, at han har været kædet til en kørestol i lang tid, og denne lidelse blev ikke en hindring for ham på vej til et godt liv.

– 1 –

Alt er forudbestemt. Men vi kan antage, at det ikke er, fordi vi ikke ved, hvad der præcist er forudbestemt.

– 2 –

Det er bedre at stræbe efter fuldstændig forståelse end for fortvivlelse, tvivl om det menneskelige sind.

– 3 –

Hvis du føler at du er i et sort hul, skal du ikke give op. Der er en vej ud.

– 4 –

Hele mit liv var jeg forbløffet over de vigtigste problemer, som vi skal stå over for og forsøgte at finde et videnskabeligt svar for dem. Måske derfor solgte jeg flere bøger om fysik end Madonna om sex.

– 5 –

Udsigten til en tidlig død fik mig til at indse, at livet er værd at leve.

– 6 –

Svaret til Einsteins erklæring “Gud spiller ikke terninger med universet”: Herren spiller ikke kun terninger, men også kaster dem til tider, hvor vi ikke kan se dem.

– 7 –

Den største fjende af viden er ikke uvidenhed, men illusionen af ​​viden.

– 8 –

Der er en grundlæggende forskel mellem en dogmebaseret religion og en videnskab baseret på observation og logik. Videnskaben vil vinde, fordi den virker.

  10 life rules that you need to remember in hard times

– 9 –

Rum og tid påvirker ikke kun alt, der sker i universet, men de ændrer sig selv under indflydelse af alt der sker i det.

– 10 –

Science fiction kan være nyttigt: det stimulerer fantasien og eliminerer frygt for fremtiden. Men videnskabelige fakta kan være meget mere forbløffende. Science fiction antog ikke engang, at der var sådanne ting som sorte huller.

– 11 –

Mens de fleste forskere har for travlt med at udvikle nye teorier, der beskriver hvad universet er, og de har ikke tid til at spørge sig selv, hvorfor det er. Filosoffer, hvis arbejde er at stille spørgsmålet “hvorfor”, kan ikke holde øje med udviklingen af ​​videnskabelige teorier. I det XVIII århundrede. filosofer betragtede al menneskelig viden, herunder videnskab, deres aktivitetsområde og engageret i diskussionen af ​​spørgsmål som: Har universet haft en begyndelse? Men de beregninger og matematiske apparater af videnskab i XIX og XX århundreder. blev for kompliceret for filosoffer og generelt for alle men specialister. Filosoffer har indsnævret rækkevidden af ​​deres anmodninger i en sådan grad, at den mest berømte filosof fra vores århundrede, Wittgenstein, sagde om dette: “Det eneste, der stadig er filosofi, er sprogets analyse.” Hvilken ydmygelse for filosofi med sine store traditioner fra Aristoteles til Kant!

– 12 –

Blandt alle de systemer, vi har, er de mest komplekse vores egne kroppe.

– 13 –

Astrologer er kloge nok til at gøre deres forudsigelser så vage, at de kan tilskrives ethvert resultat.

– 14 –

Skolevidenskab er ofte undervist i en tør og uinteressant form. Børn lærer at huske mekanisk for at bestå eksamen, og ikke se videnskabens forbindelse med verden omkring dem.

  Geheimnisse des Lebens in Japan

– 15 –

Jeg er ikke sikker på, at menneskeheden vil leve i tusind år, hvis den ikke finder en vej til at flygte ind i rummet. Der er mange scenarier om, hvordan alt liv på en lille planet kan dø. Men jeg er optimist. Vi vil helt sikkert nå stjernerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top