7 klassisen amerikkalaisen kirjallisuuden teosta, jotka kaikkien täytyy lukea

1. “Moby Dick”, Herman Melville

Moby Dick, Herman Melville

Ahab ei koskaan ajattele, hän tuntee vain, tuntuu vain; tämä riittää jokaiselle kuolevaiselle. Ajatteleminen on pahoinpitelyä. Jumala yksin omistaa tämän oikeuden, tämän etuoikeuden. Meditaation täytyy kulkea viileässä ja lepoaessa, ja meidän köyhät sydämemme ovat liikaa, aivot ovat liian kuumia tähän.

“Moby Dick” – amerikkalaisen romantiikan keskeinen tuote. Kapteeni Ahabin kovaa, rajaavaa hulluutta kohti valkoista sperma-valaata oleva eeppinen tarina on täynnä kristillisiä vihjeitä ja hienoja metaforia. Heidän kauttaan paljastuu ihmisen suhteen Jumalan, luonnon elementin ja itsensä koko taajuus.

Syvällisten filosofisten tunnelmien lisäksi romaani on arvokas kulttuurisesta ja historiallisesta näkökulmasta. Yksikään taidekirjoista, joista sinä opit paljon valaanpyytäjältä, on peräisin Melvillen romaanista.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

2. Martin Eden, Jack London

Martin Eden, Jack London

Rakkaus ei voi mennä harhaan, jos vain se on todellinen rakkaus, ei heikko kääpiö, kompastuu ja putoaa joka käänteessä.

Lontoon vahvin ja syvin romaani voidaan kutsua osittain autobiografiseksi: kirjoittajan ja Martin Edenin välillä on paljon yhteistä. Ehkä siksi kirjan tuli niin kiehtovaksi ja filosofisesti ongelmalliseksi. Kirjoittaja yritti löytää vastauksia kysymyksiin, jotka huolestuttivat häntä elämässään.

“Martin Eden” on amerikkalaisen kirjallisuuden erikoisin yritys yhdistää eurooppalainen Nietzschean etiikka todellisiin uskonnollisiin ja sosiaalihistoriallisiin opetuksiin. Romaani antaa täsmällisen vastauksen, miksi on merkityksetöntä odottaa supermiehen saapumista. Atlantin valtameren molemmin puolin.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

3. “The Trilogy of Desire”, Theodore Dreiser

The Trilogy of Desire, Theodore Dreiser

Rahoitustoiminta on samaa taidetta, joka on kaikkein monimutkaisin henkisen ja itsekkäisemmän ihmisen toiminta.

“Trilogy of Desire” -jakso sisältää kolme teosta: “The Financier”, “Titan” ja “Stoic”. Romaanit yhdistyvät yhdellä juonella ja kertovat Frank Cowperwoodin, joka on menestynyt kapitalisti 20-luvun alussa.

Dreiser antaa paitsi Yhdysvaltojen yhteiskunnallisen ja taloudellisen elämän laajimman panoraaman vuosisatojen hajoamiselta, mutta paljastaa myös kapitalistisen maailman moraaliset ja eettiset ongelmat. Maailma, jossa me kaikki elämme tänään.

  8 kirjaa kaikille, jotka haluavat tietää seksistä

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

4. “Farewell to Arms!”, Ernest Hemingway

Se, joka voittaa sodan, ei koskaan lopeta taistelua.

Yhdessä Hemingwayn tunnetuimmista romaaneista rakkauden, sodan ja humanismin aiheet ovat toisiinsa sidottuja. Puhdas, kirkas tunne amerikkalaisen sotilaan ja englantilaisen sairaanhoitajan välillä syntyy häikäilemättömän lihamyllyn olosuhteissa. Hänen mielensä tuntee kuoleman.

Tämä sodanvastainen romaani on eloisa edustaja “kadonneen sukupolven” kirjallisuudesta. Lukemisen jälkeen saat niin voimakkaasti inhottaa kuolemaa, jonka ihmiset kylvää, että ymmärrätte, kirjallisuus on tehokkain keino sotaa vastaan.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

5. “Vihan viinarhat”, John Steinbeck

Viinirypäleet, John Steinbeck

Ihminen sulautuu paikkaan, jossa hän elää.

Yhdysvaltain suuri masennus johti työpaikkojen heikkoon puutteeseen, mikä merkitsi sitä, että köyhien valtioiden asukkaat joutuivat siirtymään vauraisiin alueisiin etsimään ruokaa. Noin sellainen perhe, joka etsii parempaa elämää, ja romaani “viinarun viha” kertoo.

Epätavallinen, rajaton amerikkalaisten maanviljelijöiden olemassaolo on järkyttävää ja luo täysin odottamattoman kuvan Amerikasta. Romaani paljastaa suuren masennuksen todellisuutta, jota ei löydy historiallisen oppikirjan sivuilta.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

6. “Ruoanhävittäjä”, Jerome D. Salinger

Paha oli kauhea. Ja ei ollut mitään tekemistä, vain juoda ja tupakoida.

Salingerin romaanilla on valtava vaikutus kulttuuriin. Hän on kenties aikamme tunnetuin työ. Mikä sai hänet niin suosittuihin?

Vastaus on melko ilmeinen: Salinger yksinkertaisella kielellä (jossa paikka ja ei kaikkein sensuellisimmat lausekkeet löydy) osoitti jyrkästi ja suoraan ilmaisevan sosiaalisten arvojen nuoruuden hylkäämisen. Jokainen meistä läpäisi tämän hylkäämisen vaiheen, mutta kaikki lopulta tuli hänelle vanginvartioksi.

Tämä kirja on kaipuuta paremmasta maailmasta, niin kaukana todellisuudesta paradokseineen, tyhmyyksineen ja monimutkaisuuksineen.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

7. “Kannen kissa”, Kurt Vonnegut

– Mutta mikä on pyhää bokonisteille?

“Joka tapauksessa, sikäli kuin tiedän, ei edes Jumala.”

“Joten mitään?”

“Vain yksi asia.”

“Valtameri?” Aurinko?

– Mies. Se on kaikki. Vain mies.

Kirjoittajan romaani voi oikein olla tässä luettelossa. Kukaan ei ole ymmärtänyt 20-luvulta parempaa kuin Vonnegut.

  Kirjasto niille, jotka haluavat tuntea itseään: lukemisen arvoisia kirjoja

Tänä aikana älyllisyys ja irrationaalisuus, jotka hallitsivat tuolloin, ilmensivät olemassaolonsa ydinaseiden kauhuissa. Ja mitä tahansa sotaa yleensä. Mikä on etiikan, moraalin, uskonnon merkitys, jos ihmiskunnan historia on sotien ja murhien historia?

Ihmiset kutovat tarinansa, ikään kuin ne sitovat jonon sormensa ympärille. Anna tämän mallin kutsua “kehto keksi”. Miksi? Mikä on ero, koska ei kissa kehdossa, samoin kuin historiallisen prosessin tunne, itse asiassa, ei.

Kirjailija sai romaani maisterin tutkinto antropologiassa. Taideteos arvioitiin tieteellisen tutkielman perusteiden mukaan. Se tarkoittaa varmasti jotain.

Osta Litres.ru Osta Amazon.comista

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤