7 modern orosz író, amelyre érdemes figyelni

1. Lyudmila Ulitskaya

Lyudmila Ulitskaya

A genetikus az oktatás és a hivatásos író szerint. Sokat dolgoztam a színházban, forgatókönyveket írtam. Az irodalom későn jelent meg: az első könyv 1993-ban jelent meg, amikor 50 éves volt. Számos díjat sikerült összegyűjtenem: a Francia Medici-díjat, az olasz Giuseppe Acherby-díjat, az orosz Booker-t és a Big Book-t. Munkáit több mint 30 nyelven fordították le.

Ulitskaya a legsikeresebb és legolvasottabb orosz írónak számít. A regényei hősök leggyakrabban nők, a telek alapján – szerelmi kapcsolatok. Egyes kritikusok komornak tartják a munkáját, hiszen mindenhol tanulmányozzák az élet és halál témáit, az ember sorsát.

Mit kell olvasni: “Medea és gyermekei”, “Kukotsky esete”, “Daniel Stein, fordító”, “Jacob’s Ladder”.

2. Lyudmila Petrushevskaya

Lyudmila Petrushevskaya

Író és drámaíró, újságíró az oktatás és a nyelvész között. Megírtam egy híres trilógiát a malacról, Peterről, amely később mém volt, és a “Fuscia Bitya” játék egy fiktív nyelven távolról emlékeztetett az oroszra. A 34 éves korában debütált a “Fields through” című történettel.

Az író számos díjat kapott: az Alfred Topfer Alapítvány Puskin-díját, az Orosz Föderáció Állami Díját, a Triumph-díjat és a Stanislavski Színház-díjat. Az irodalmi tevékenység mellett Petrushevskaya saját színházában játszik, rajzfilmeket rajzol, kartonpapucsokat készít és rap-ot olvas. A forgatókönyvei szerint filmeket és rajzfilmeket mutatnak be. Petrushevsky műveit 20 nyelvre fordították le.

Petrushevskaya műveinek megkülönböztető jegyei a nyelv, a fantasztikus és mesebeli témák kísérletei.

Mit kell olvasni: “Fuzzy könyvek”, “a hercegnők könyve”, “az első számú, vagy más lehetőségek kertjeiben”, “peter péter”.

3. Guzel Yahin

Guzel Yahina
Lada Vesna / rfi.fr

Egy nagy névvel rendelkező író és eddig csak egy kész best seller. Zuleikha című regénye 2015-ben megjelent, és megnyerte a rangos “Big Book” díjat. Yakhina már megkezdte a második, a történelmi és a szovjet korszak írását is. Saját szavaival kapcsolatban leginkább az 1917 és 1957 közötti időszak érdekli.

  Egy egyszerű reggeli rituálé a Hal Elrod könyvének “The Magic of the Morning” című könyv szerzője

Yakhina prózája átható és minimalista: rövid mondatok és apró részletek lehetővé teszik, hogy pontosan elérje a célpontot.

Mit kell olvasni: Zuleika kinyitja a szemét.

4. Polona Zherebtsova

Polina Zherebtsova
unic.edu.ru

Zherebtsova Groznyben született a 80-as évek közepén, így minden műve bizonyítja a három csecsen háború szemtanúját. Tanulmányok, első szerelem, a szülőkkel való veszekedés szomszédok a naplójában bombázással, éhséggel és szegénységgel. Zoebzova dokumentarista prózája, amelyet a felnõtt lány, Polina nevében írt le, feltárja a férfi sebezhetõségét a rendszerre, a sérülékenységre és az élet törékére. Azonban, ellentétben a műfaj többi szerzőivel, Zherebtsova könnyedén ír, gyakran humorral.

Az irodalom mellett az író foglalkozik az emberi jogi tevékenységekkel is. 2013 óta Finnországban él.

Mit kell olvasni: “Szamárfajták”, “Polina Zherebtsova naplója”, “Ant egy üvegedényben”.

5. Margarita Hemlin

Margarita Hemlin
ntv.ru

A “Big Book”, az “orosz Booker” és az “FNL” döntős díjak, Hemlin későn jelent meg az irodalomban. A “Farewell Jewess” történetének első gyűjteménye 2005-ben jelent meg, már szerkesztő és színházi kritikus. Művei közé tartoznak a történelmi detektív regények, amelyek kiszámíthatatlan telken és szelíd humorral rendelkeznek. Mint sok szerző, ő értelmezi a múltat, átadva karaktereit az 1917-1950-es években.

Hemlin egy modern szerző meghívása lehet egy szakasz: 2015-ben elhunyt, és a “The Seeker” író utolsó könyve utólagosan jelent meg.

Mit kell olvasni: “Klotsvg”, “Ultimate”, “Investigator”, “Seeker”.

6. Maria Stepanova

Maria Stepanova

Stepanova, az OpenSpace online kiadásának korábbi főszerkesztője és a Colta.ru jelenlegi főszerkesztője a költészetéről sokkal inkább ismert, mint a próza. Minden díjazás költői: a Pasternak-díj, az Andrei Bely-díj, a Hubert Burda Alapítványi díj, a moszkvai számla, a Lerici Pea Mosca-díj, az Anthologia díj.

Azonban, a 2017-es “Memory of Memory” kutatási regény kiadásával, az eredeti dokumentumfilm-íróról beszélhetünk. Ez a könyv egy kísérlet arra, hogy saját családja történetét írja, és válaszoljon arra a kérdésre, hogy lehet-e megőrizni a múlt emlékeit. A munka főleg az író őseinek leveléből és képeslapjaiból áll, váltakozva a szerző tükrözésével.

  10 hangoskönyv, amely segít megváltoztatni az életet és sikeres lesz

Mit kell olvasni: – A memóriában.

7. Olga Breininger

Olga Breininger

Braininger egy oszlopot vezet az irodalmi folyóiratban, és a Harvard-ban tanít. Eddig csak egyetlen regényt írott: “A Szovjetunióban nem volt adderola.” Sok kritikus megjegyezte, számos díjat rövid és hosszú listákba sorolt ​​be. Galina Yuzefovich kritikus szerint az író reményt adott az orosz irodalomnak. Ezt csak a második Braninger kiadás után tudjuk ellenőrizni.

Mit kell olvasni: “A Szovjetunióban nem volt semmiféle adaléka.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top