Egy egyszerű reggeli rituálé a Hal Elrod könyvének “The Magic of the Morning” című könyv szerzője

Mi ez a könyv?

A “A reggeli varázsa” című könyv fő gondolatai nagyon egyszerűek: nap mint nap önfejlesztésre kell szentelnie, és ez jobbra fogja változtatni az életét.

Hal Halrod könyve nagyon amerikai: stílusa hasonlít a lelkész prédikájához vagy egy motivációs hangszóró beszédéhez. A szöveg segítségével a szerző megpróbálja közvetíteni a biztosítékot, bizalmat, vidám szellemet, pozitív hozzáállást, amely az amerikai kultúrában rejlik, de nem mindig érthető az eltérő gondolkodású olvasók számára. A könyv sok tekintetben hasonlít a létrehozását Napoleon Hill, Anthony Robbins, Jim Ron: ez már sok ismétlés, egy nagyon egyszerű nyelvet, és maga a tartalom egy mix minden elképzelések siker és önfejlesztés.

Úgy tűnik, hogy az önsegítő irodalom műfajában aligha lehetséges valami eredetiet létrehozni, de a Hal Elrod könyve több olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik másoktól.

Először is, a szerző története megérdemli a figyelmet: szörnyű balesetbe esett, egészen fiatalon. Dühös sebességű autójában a kormány kerekes vezetője csapott le. A szerző túlélte a klinikai halálát, több törést kapott, mert agyi sérülése komoly memóriaproblémákat okozott, és az orvosok kételkedtek abban, hogy képes lesz járni. Az előrejelzésekkel ellentétben a Hal nemcsak sétálni tudott, hanem ultramaraton is, bár nem nagyon szerette a baleset előtt futni.

De még egy komolyabb próbát is magára nézve, Hal felhívja a 2008-as válságot, amikor komoly pénzügyi problémák majdnem öngyilkossághoz vezettek. De ezúttal Hal nem adta fel magát, és nem találta meg az erejét, hogy álmait újra életre kelti.

Másodszor, amellett, hogy a motivációs fellebbezések és történeteket az élet Hal Elrod és barátai, a könyv bemutatja a legfontosabb dolog -, hogy a szerző bemutatja, hogy egy hatékony és egyszerű eszköz ahhoz, hogy a különbség – módszer csodálatos reggel.

Mi a “csodálatos reggeli” módszer?

Ennek lényege, hogy minden reggel korán felkelni kezd az önfejlesztés rituáléjához – a személyiség szellemi, pszichológiai, fizikai aspektusainak fejlődéséhez.

A módszer célja, hogy minden egyes ébredés boldog és izgalmas legyen, mint a legkellemesebb események előtt reggel: ünnep, esküvő vagy régóta várt út. Mindenki egyetért azzal, hogy az örömteli események várakozása energizálja, függetlenül attól, hogy mennyi időt töltött el az előző este. A “csodálatos reggeli” módszer célja, hogy minden egyes ébredés során újrateremtse a csoda csodálódásának érzéseit.

  A klasszikus amerikai irodalom 7 darabja, amelyet mindenkinek el kell olvasnia

Miért van a reggeli módja?

Mert általában a reggeli hangulat határozza meg az egész napot. Különösen elfoglalt emberek, ébredés kora, megtalálja ideje csak magamnak, mert a nap folyamán, vagy az esti órákban azonban problémát okoz: akadályozza meg elhanyagolás vagy egyszerűen nem marad erő mást, mint TV-t. Azonban az emberek, akik műszakban dolgoznak, használhatják a módszert nem reggel, hanem egyszerűen az ébredés után.

De mi van ha én egy éjszakai bagoly vagyok?

Érdekes, hogy maga a szerző maga is egy bagoly volt, mielőtt elkezdte gyakorolni a “csodálatos reggelt”. Ez azonban legalább nem akadályozta meg korai felkelését, ami meggyőzte róla az egyezményt, amely szerint az embereket vesszővel és baglyra osztja. A szerző felhívja a figyelmet arra, hogy észlelésünk a személyes attitűdünketől függ. Ha biztosak vagyunk benne, hogy a korai emelkedés súlyosan érint majd ránk, valójában így lesz. Ugyanakkor a “csodálatos reggel” gyakorlásával megváltoztathatjuk saját attitűdjeinket.

Ezen túlmenően, a megfelelő ébredés szerző azt tanácsolja, hogy kipróbált elképzelni lifehack: lefekvés célokat fogalmaz meg a reggeli, távolítsa el az ébresztőórát el reggel, hogy igyon vizet, fogmosás, és tegye a sportruházat.

Pontosan mit kell tennie reggel?

- A reggeli varázsa, Hal Elrod
Julian Bialowas / Unsplash.com

Hal Elrod megadja a szabadságot, hogy ezt saját maga határozza meg (a legfontosabb az, hogy a cselekvések az önfejlődésre irányulnak), de a programja formájában egy tippet ad.

„Egy csodálatos reggel,” a szerző tart egy órát áll, és csend (beleértve a meditáció), az állítások (az ismétlés a pozitív állítások), megjelenítés, naplózó, olvasás, fejlődő irodalom és a testmozgás.

A reggeli rítusnak nem kell tartania egy órát, az összes cselekedet akár egy percig is csökkenthető.

És miért van szükség meditációra, megerősítésekre és vizualizációra?

Sokan szkeptikusak ezekről a gyakorlatokról, de fontos, hogy ezeket a világhírű sportolókat és az első nagyságú csillagokat használják. Érdemes habozni, hogy kihagyja a szkepticizmust, és próbálja meg alkalmazni ezeket a módszereket egy ideig, mert nagyon egyszerűek.

A meditáció a mentális gyakorlatok gyakorlata, amelyek Keletről érkeztek és népszerûséget nyertek Nyugaton. Tudományosan bebizonyosodott, hogy a meditáció jótékony hatást gyakorol egy személy testi és szellemi állapotára. Sokféle meditáció létezik, a szerző a legegyszerűbb megoldást kínálja – a légzésre koncentrál és az aktuális pillanatban.

Az állítások olyan pozitív formulációk, amelyeket rendszeresen meg kell ismételni. Ez a gyakorlat arra irányul, hogy pusztító attitűdjeit pozitívvá tegye. Valójában ez egy eszköz arra, hogy meggyõzzük magunkat erõnkrõl, fontosságáról, bizalmáról. Hal Elrod értékes tanácsokat ad arról, hogyan fogalmazhatja meg a megerősítést, hogy működjön:

  • Először egyértelműen meg kell határoznod, hogy mi és miért akarsz.
  • Ezután megértsd, hogy milyen személynek kell lenned és mit kell tenned ahhoz, hogy elérd azt, amit akarsz.
  • Végül add fel a kijelentésed a kiemelkedő emberek inspiráló és filozófiai gondolatait.

  8 könyvet a személyes pénzügyekről, melyeket érdemes olvasni

Továbbra is csak tanulni, rendszeresen ismételni és finomítani a megerősítést szükség szerint.

A vizualizáció a kívánt élet vizuális képének létrehozása. Sok híres sportoló aktívan használja a vizualizációt, előzetesen bemutatja mozgásukat. A rendes embereket szintén vizualizációban veszik fel, de többnyire negatív. Hal Elrod meg van győződve arról, hogy a negatív gondolkodás pusztító hatással van a lélek és a test állapotára, ami befolyásolja az életminőséget. Az életminőség javítása érdekében képessé kell tenni magunkat, hogy pozitív képeket képviseljünk – hogyan csináljunk valamit helyesen, hogyan tudjuk megoldani a problémákat, hogyan lehet elérni azt, amit akarsz.

Ez mindent meg kell tennie minden nap?

Igen. Fontos, hogy az önfejlesztés szokássá váljon, amely a szerző szerint 30 nap alatt alakul ki.

A legfontosabb dolog egy új szokás kialakításában a megfelelő stratégia, amely magában foglalja azt, hogy mi lesz kezdetben nehéz és kényelmetlen lesz.

De 30 nap múlva minden erőfeszítésed jutalmazza, és örömmel felkelsz reggel, hogy végezze el a rítusodat.

Miért vált népszerűvé a “csodálatos reggeli” módszer?

Hal Elrod beszél az ő tapasztalatairól és azokról az emberek tapasztalatáról, akiknek segítette a jobb élet megváltoztatását. Biztos abban, hogy a “csodálatos reggel” gyakorlata jobbra fogja változtatni az életét.

A módszer és a könyv sikere a tényezők kombinációját határozta meg: a körülményeket felülmúló személy életét megerősítő története; egyszerű és emlékezetes program; a szerzõ meggyõzõdése, hogy egy személy képes arra, hogy az életét az akarata szerint végezze; érthető az önfejlesztés minden elképzelése számára.

Milyen önfejlesztési ötleteket mond a szerző?

Az ötletek meglehetősen egyszerűek:

  • A könyv egyik központi ötlete, hogy a siker általában megfelel a személyiségfejlesztés szintjének. Ha valaki sikerre akar menni, akkor először is olyan személyré kell válnia, aki vonzza ezt a sikert. Időre van szükség az önfejlesztéshez, és egy “csodálatos reggel” segít megtalálni.
  • Nincs értelme keresni a bűnösöket a problémáikban, panaszkodni az igazságtalanságra, vagy kifogásokkal járni a tétlenségük miatt. Az egyetlen igaz megoldás az, hogy magadban tartsd magad és kezded az élet javulását.
  • Minél nagyobb felelősség (nem szabad összetéveszteni a bűntudattal) az életedért, amit magadra viszel, annál erősebb a személyiséged.
  • Az emberek túlnyomó többsége hétköznapi életet él, de rendkívüli életre vágynak. A középszerűség okai magukban a hitetlenség, a cél és a fegyelem hiánya, az engedékenység, a sürgősségérzet és az elszámoltathatóság hiánya, középszerű környezetben. Ennek megfelelően az ellenszenvek az önmeggyőződés, a megfelelően megfogalmazott cél, a fegyelem, az azonnali változás iránti igény érzése és a növekedést elősegítő környezet.
  • Az igazság az, hogy minden ember képes élni az életet, amiről álmodnak, ha erőfeszítéseket tesznek ebben az irányban. Még egy ilyen jelentéktelen, első pillantásra is megváltozik, mint “csodálatos reggeli”, pozitívan befolyásolja az élet minden aspektusát. A kezdet az, hogy ultimátumot készítsen, és úgy dönt, hogy másként él.
  • Ahogyan egy személy csinál egy dolgot, azt mondja, hogyan csinál egyáltalán. Bármilyen szokás, bármilyen önelégültség, amely befolyásolja az életminőséget.
  • A legjobb idő a jobb élet megkezdéséhez.

  ÁTTEKINTÉS: “A szenvedély paradoxonája. Szereti őt, de nem, Dean Delis és Cassandra Phillips

De mi van, ha nem hiszek mindezekben?

Zwaddi / Unsplash.com

A kétségek meglehetősen egészséges reakciót mutatnak valami újat illetően. Ön szkeptikus lehet a vizualizáció hatékonyságáról vagy az életerősítő mantrák megismétléséről, de mi van, ha mindez működik? Mi van, ha ez a módszer javítja az életét?

Mindenesetre “csodálatos reggel” érdemes megpróbálni, mert ez nem költséges kísérlet. És hirtelen? Talán fontos döntést kell hoznia a boldogtalan cinikusok között, és boldog idealistának kell lenni (legalább egy órát reggel).

Érdemes olvasni egy könyvet?

A könyv nem mindenki számára. Az önfejlődéssel foglalkozó irodalomban ismerős emberek nem fognak új ötleteket találni benne. Ráadásul nem mindenki szeret a Hal Elrod bemutatásának stílusát. Másrészről a könyv sikere és a rengeteg áttekintés arról tanúskodik, hogy a könyv olvasói elégedettek voltak a csodálatos reggel módjával.

Ez a könyv jó bevezető lesz az önfejlesztésről szóló irodalom világába, és képes visszavezetni a cselekvés motivációját.

E műfaj irodalmára a legfontosabb dolog nem a szöveg stílusa és művészi érdemei, hanem az ötletek működése is. Ha a “csodálatos reggeli” segít az embereknek jobb életet megváltoztatni, akkor a könyv olvasásának időtartama teljes egészében fizet.

E-book Papírkönyv

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top