8 könyvet a személyes pénzügyekről, melyeket érdemes olvasni

1. “Pszichológiai csapdák”, Gary Bielski, Thomas Gilovich

A jó fizetés a csata fele. A második az, hogy pénzt használj bölcsen. Mindannyian ugyanazokat a hibákat követjük el, amelyek indokolatlan hulladékhoz vezetnek. Ebből a könyvből megtudhatja, hogyan befolyásolják az érzelmek, a viselkedés és a társadalom a pénzügyi döntések elfogadását. A magatartási gazdaság tudása segít önnek és magának a kiadásoknak.

Vásároljon az Amazon.com-on

2. “Pénzügyi napló. Hogyan szerezzük meg a pénzt rendben? “, Alexey Gerasimov

Az elméletektől a gyakorlatig. Ez egy napló, amely segítséget nyújt a pénzügyi viselkedés nyomon követésében: megtakarítások megtartása, nyilvántartása a költségekről és bevételekről, elemzés. A naplót három hónapra számítják. Ez idő alatt megszokja a személyes pénzügyekről szóló összes információt.

Ezután ugyanazokat a gráfokat rajzolhatja egy hagyományos jegyzetfüzetbe vagy rekordot egy szöveges fájlba – amennyit csak akar. A lényeg az, hogy ha naponta írja le a számokat, jobban megnézheti pénzügyi céljait, és fokozatosan elmozdulhat felé.

Vásárlás Litre.ru

3. “Hol jár a pénz? Hogyan kell kompetens módon kezelni a családi költségvetést “, Julia Szaharovszkaja

Egy könyvet azok számára, akik minden hónapban meglepődnek, ahol az összes pénz ismét elment. Julia Szaharovszkaja, pénzügyi tanácsadó és befektető elmondja, hogyan tudja megérteni pénzügyeinek jelenlegi állapotát, optimalizálni a kiadásokat, összeállítania egy családi költségvetést és egy pénzügyi tervet a jövő számára. Mindez – az élet példák és a hibák elemzése. Meg fogja találni, hogy hol lehet pénzt tárolni, hol befektetni, hogyan kezelni a kölcsönöket és hogyan lehet visszavonni egy gazdag embert.

Vásárlás Litre.ru

4. “Pénztárca vagy élet”, Vicki Robin

Az örök dilemma: dolgozni élni, vagy dolgozni a munkában? Úgy tűnik, hogy a válasz nyilvánvaló, mindazonáltal sokan töltik életüket a pénz örök törekvésében, más örömökről való elfelejtés mellett. Vicky Robin könyve segít átgondolni az anyagi értékekhez való hozzáállását és pénzügyi függetlenségét.

  7 modern orosz író, amelyre érdemes figyelni

Vásárlás Litre.ru Vásároljon az Amazon.com-on

5. “Személyi státusz: növeli, védi, eldobja”, Stuart Lucas

Valószínűleg hallottál azokról az emberekről, akik nyerte a lottó kerek összegét, elpazarolt pénzt, majd visszatért a régi életmódba. Ez egy élénk példa a hosszú távú stratégia hiányára és a rendelkezésre álló pénzeszközök bölcsen történő elidegenítésére. Sokan ismerik ezt a problémát.

A könyv szerzője, Stuart Lucas nemcsak pénzügyi tanácsadó, hanem a Carnation családi vállalkozás is. Minden tanácsát a gyakorlatban tesztelik. Azt mondja az olvasóknak, hogyan kell növelni a tőkét, megvédeni az egyéni vagyonát, veszteség nélkül befektetni, kiválasztani egy tanácsadót és elkerülni a tervezés során felmerülő sok hibát.

Vásároljon az Amazon.com-on

6. “A pénz titkos nyelve. Hogyan lehet okos pénzügyi döntéseket hozni, “David Kruger

Minél több pénz, annál több pénzügyi probléma jelentkezik. Többet költünk, mint amennyit megengedhetünk, esküszünk, és frusztráljuk a pénzt, és értelmetlen vásárlást teszünk. David Kruger elmondja, hogyan fejlesszen ki egy egészséges hozzáállást a pénzhez és tudatosan rendelkezzen ezekkel. Ez egy izgalmas útmutató azok számára, akik javítani szeretnének pénzügyi helyzetükről, de nem értik, hogyan kell csinálni.

Vásároljon az Amazon.com-on

7. “Ne veszíts! Mit szólt Kiyosaki “apja”? “, Isaac Becker

Egy könyv arról, hogyan növelheti jólétét. Ez a gyűjtemény hasznos tanácsadást nyújt egy professzionális pénzügyi tanácsadónak olyan olvasók számára, akik nagy befektetéseket terveznek. A pénzmegtakarítás és befektetés különböző eszközeinek előnyeit és hátrányait részletesen tárgyalja: betétek, kötvények, részvények, biztosítások és pénzeszközök.

Vásárlás Litre.ru Vásároljon az Amazon.com-on

8. “A pénz felemelkedése”, Niall Ferguson

“A pénz emelkedése” különbözik a gyűjteményben szereplő könyvek többi részétől – ebben nem talál gyakorlati tanácsokat. Ez a könyv arról szól, hogy mi a pénz, milyen utat tettek át az ókortól napjainkig. A világ pénzügyi története világosan megmutatja, hol vannak általános tévhitek a gazdasági folyamatokról, és milyen események vezetnek a gazdasági válságokhoz. Lenyűgöző bemutatót és sok érdekes tényt vár.

  Egy egyszerű reggeli rituálé a Hal Elrod könyvének “The Magic of the Morning” című könyv szerzője

Vásárlás Litre.ruVásároljon az Amazon.com-on

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top