Kuinka tyhjentää välimuisti tietokoneessa tai mobiililaitteessa

Miten tyhjennä välimuisti Windowsissa ja MacOSissa?

Miten tyhjennä välimuisti Windowsissa ja MacOSissa?

Yksinkertaisin tapa puhdistaa tietokone tilapäistiedostoista on käyttää erityistä ohjelmaa. Esimerkiksi vapaa apuohjelma CCleaner selviytyy tästä tehtävästä muutamassa minuutissa. Se poistaa DNS-välimuistin, selaimet ja muut järjestelmän elementit. Sinun tarvitsee vain avata ohjelma, merkitä palvelut ja sovellukset, joiden tiedot haluat poistaa ja aloittaa puhdistusprosessin.

Lataa CCleaner Windowsille tai macOS →

MacOS: ssa voit myös käyttää CleanMyMac-apuohjelmaa, jossa on edistyksellisiä ominaisuuksia ja viileä muotoilu. Mutta hänen täytyy maksaa 40 dollaria.

Android-välimuistin tyhjentäminen

Androidin avulla voit puhdistaa kaikkien sovellusten välimuistin kerralla tai vain valitut ohjelmat erikseen.

Jos haluat poistaa väliaikaiset tiedostot kaikille asennetuille sovelluksille, kirjoita järjestelmäasetukset ja avaa “Tallennus ja USB-asemat” (tai vastaava nimi). Valitse sitten Data cache -toiminto ja vahvista puhdistus.

Android-välimuistin tyhjentäminen Android-välimuistin tyhjentäminen

Jos haluat poistaa vain valitun Android-sovelluksen välimuistin, avaa kaikkien ohjelmien luettelo järjestelmäasetuksissa. Valitse sitten haluamasi sovellus luettelosta, valitse “Tallennus” ja valitse sitten Tyhjennä välimuisti.

Android-välimuistin tyhjentäminen Android-välimuistin tyhjentäminen

Asetusten osiot eroavat toisistaan ​​Android-versiossa. Jos et löydä toiminnon tyhjentää laitteen välimuistia, voit käyttää kolmannen osapuolen ohjelmaa. Esimerkiksi Clean Masterin tai Android-version samasta CCleaner-ohjelmasta.

Kuinka tyhjentää välimuisti iOS: ssä

IPhonessa tai iPadissa ilman erityisiä apuohjelmia voit tyhjentää Safari-selaimen välimuistin. Napsauta “Asetukset” → Safari → “Tyhjennä historia ja tiedot”.

Kuinka tyhjentää välimuisti iOS: ssä Kuinka tyhjentää välimuisti iOS: ssä

Voit poistaa minkä tahansa asennetun sovelluksen välimuistin, voit asentaa sen uudelleen. Ei kätevin tapa, mutta se toimii.

IOS-laitteen tilapäisten tiedostojen monimutkaisen automaattisen puhdistuksen vuoksi tarvitaan tietokone ja erityinen työpöytäohjelma. Esimerkiksi iMyFone sopii Windows- tai macOS-laitteille. Liität gadgetin tietokoneeseen kaapelin kautta ja aloitat skannauksen iMyFonessa. Apuohjelma etsii ohjelmistosiirtoja 5-10 minuutin ajan ja sitten poistaa sen napsauttamalla painiketta.

IOS-välimuistin tyhjentäminen: iMyFone

Voit käyttää iMyFone for Windowsia ilmaiseksi. MacOS-ohjelmalla on vain yksi kokeiluhoito, sillä lisää tarvitset iMyFone-version täydellisen version.

  Miten määritellä kasvotyyppi ja miten elää sen kanssa

Kokeile iMyFone for Windows tai macOS →

Lue myös:

  • Kuinka puhdistaa tietokoneesi mainostamista, poistaa roskat ja nopeuttaa Windowsia →
  • Mac App Storen välimuistin tyhjentäminen ja sovellusten lataamisen ongelma →
  • Kuinka puhdistaa puhelimesi roskista, poistaa viruksia ja nopeuttaa sen toimintaa →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤