Kuinka valmistauduta perunat maalaistyyliin terävällä kuorella

Mikä peruna valitsee

Tämä on yksi tärkeimmistä hetkeistä! Jos haluat saada todella herkullisen ruokalajin, arvioi huolellisesti seuraavat tekijät.

tärkkelyspitoinen

Kuuluisa kokki Heston Blumenthal (Heston Blumenthal) vakuuttaaHeston Blumenthalin 10 temppua täydelliselle paistinperunalle , että herkullisimmat perunat maustetulla tavalla saadaan kuivista, tärkkelyslajikkeista – jotka ovat helposti kiehuvia. Yleensä tällaisilla juurikkailla on vaaleanruskea iho ja melkein valkoinen liha. Höystyskyky saavuttaa vaikuttavimman kontrastin rapean kuoren ja kirjaimellisesti sulavan valmiin maljan keskellä.

Mutta se on selvästi kellertävää, kostea ja tiheä, kuten vahamaista perunaa olisi lykättävä muille resepteille.

muoto

Pienet pyöreät perunat eivät ole sinun vaihtoehto. Niitä on vaikea leikata niin, että saadaan mahdollisimman monta litteää pintaa. Mutta paistetut rapeat sivut perunoissa ovat maalaismainen – avain, ehkä iloisin hetki!

On parempi valita pitkänomaisia ​​perunoita avokado-väliaineen koosta. Se on helppo leikata kahdeksaan kappaletta, joista kullakin on kolme laajaa litteää pintaa.

Miten leikata peruna

Tässä on erilaisia ​​lähestymistapoja. Mutta ne yhdistyvät yhdellä päämäärällä: säilyttäen ihon ja tunnistettavissa olevat, tärkeät perunat kylmässä kolmion muotoisina, tekevät niin monta tasomaista pintaa kuin mahdollista.

Sama ruoanlaittopäällikkö Heston Blumenthal esimerkiksi ehdottaa leikkaamalla perunoita ristikkäin. Ensin – kahdella puoliskolla. Sitten perunat avautuvat 90 astetta, jälleen kerran – saat neljä identtistä pitkänomaista “viipaleita”. Ja sitten yksi liike – yli.

Se on todella yksinkertainen ja nopea, mutta ei paras vaihtoehto. Essexin yliopiston opiskelijat suorittivat perunan yksinkertaisen geometrisen analyysin ja selvittivät kuinka leikata juurikasvu, jotta saataisiin suurin karkea alue.

Ensimmäinen vaihe heidän suunnitelmassaan toistaa Blumenthalin käytännön: peruna leikataan puoliksi. Mutta sitten sinun täytyy avata perunat 90 astetta ja leikata ne tuulettimella.

Perunat maalaismainen resepti: Miten leikata perunoita

Tämä leikkaustekniikka on nimeltään reunan leikkaus. Voit oppia lisää matemaattisista laskutoimituksista ja työskennellä veitsellä opiskelijan valmistamassa videossa.

Opiskelijat sanoivat, että tällä tavalla leikatut perunat ovat herkullisempia. Ja he eivät olleet perusteettomia. Kokeilijat eivät olleet liian laiskoja kypsentämään muutaman sadan annoksen perunaa maalaismuotona perinteisissä ja uusissa leikkauksissa. Ja sitten he lähettivät tuloksena olevat ruokalajit maistelemaan kampuksen toverit ja useita lähistöllä ravintoloita. Ehdottomasti maksuton, kysyvät vain, että kuluttajat vertailevat ja arvioivat eri tavalla leikattuja perunoita.

Tulos: maistajat pitivät perunaa leikkaavassa leikkauksessa. Joten käytä toiminta-aikaa ja älä kiitä!

Miten valmistaa perunat maalaistyyliin

1. Poista ylimääräinen tärkkelys

Huolimatta siitä, että tärkkelyslajikkeita on parempi valita alusta alkaen, osa tärkkelyksestä on vielä poistettava. Ensinnäkin se mahdollistaa perunan säilyttää muodonsa paremmin lämpökäsiteltyinä. Toiseksi tärkkelys on ylimääräinen glukoosi, jota kaikki eivät tarvitse. Tietenkin ensinnäkin kysymys on henkilöistä, jotka seuraavat lukuja tai kärsivät diabetesta.

Hyvä tapa päästä eroon ylimääräisestä tärkkelyksestä on laittaa kuoritut ja hienonnetut perunat kattilaan ja laittaa 5 minuuttia juoksevan kylmän veden alla.

2. Keitä

Tuo vesi kiehuvaan ja laita valmiit perunan viipaleet niin, että neste peittää ne vähintään 1 cm. Voit suolaa vettä, mutta ei välttämättä. Jos olet fiksu hienoja makuja, lisää pieni joukko timjamia ja vähän sitruunaruohoa.

Laita kiehuvaan vesiin, tämä on tärkeää. Mitä pitemmät mukulat ovat vedessä, sitä hyödyttävät aineet menettävät, joten tehtävämme on hitsata ne mahdollisimman nopeasti.

Cook kunnes valmis. Riittää, että peruna pehmeäksi ja helposti lävistetään esimerkiksi veitsellä tai hammastikulla. Tämä kestää 7-10 minuuttia.

Älä anna vihannesten kiehua! Tarvitset kokonaisia ​​viipaleita.

3. Leikkaa perunat

Kaada keitettyjä perunoita silaan. Jos pelkäät, että peruna hajoaa, käytä melua. Auta häntä varovasti asettamaan lobulit sakeuteen tai valmiiseen pyyheliinalla. Ole varovainen, älä yritä polttaa.

Odota, että vesi tyhjenee kokonaan ja lohkot jäähtyvät.

4. Tarkista tärkeitä halkeamia

Jos teet kaiken oikein, jäähdytyksen aikana perunan litteät sivut menevät matalissa halkeamia. Seuraavassa vaiheessa nämä halkeamat auttavat perunaa imeyttämään rasvaa ja tulla todella rapeaksi.

Jos ne eivät ole, työnnä varovasti haarukka: tee matala reikä jokaisen lobulan litteillä sivuilla.

5. Paista suosikkiöljysi

Joku mieluummin neste maapähkinä, joku haluaa oliivi, joku ei huijaa ja kohtelee tavallista auringonkukkaa. Yksittäisiä suosituksia ei ole valittavissa.

Paahdon prosessi voi vaihdella riippuen siitä, mihin juuri sinä aiot kokata perunat.

Perunat maan tyyliin paistinpannuissa

Perunat maan tyyliin paistinpannuissa

Paistinpannun on oltava riittävän syvä ja leveä, joten osa perunasta sopii yhteen kerrokseen. Öljyllä voit säästää hieman: tarpeeksi 0,5-0,7 cm.

Tuo öljy korkealle kuumalle kiehuvaksi, laita perunan viipaleet koko pinnalle ja jätä paistiksi 5 minuuttia. Älä käännä niin, ettet rikkoisi viipaleita ennenkuin ne päätyvät rypsiin! Varmista, että perunat eivät ole palaneet.

Nimetyn ajan jälkeen käännä perunat niin, että se koskettaa paahdettujen reunojen pohjaa.

Paahda korkealla lämmöllä, aika ajoin kääntämällä ja etsimällä tasaista kultaista väriä kaikilta puolilta. Yritä olla ylikarheita, muuten perunat saavat ominaisen palavan makun.

Perunat maalaistyyliin uunissa

Tarvitset syvän ja leveän muodon niin, että kaikki lobulit sopivat yhteen kerrokseen. Öljyjä on kaadettava enemmän, ei kuivattuja perunoita.

Kuumenna uuni 180 ° C: seen, laita öljy siihen ja odota 15 minuuttia. Kun öljy lämpenee, laita perunan viipaleet siihen, sekoita se kevyesti ja palaa lomake uuniin. Jätä 60-75 minuuttia, kääntämällä 20 minuutin välein ja saavuttaen yhtenäinen paisto kaikkialla.

Monimuotoisen rustiiniperunat

Monimuotoisen rustiiniperunat

Välittömästi varoittaa, että juuri sama rapea kuori ei toimi, koska lämpötila monivärisessä on pieni ja perunat pikemminkin kypsennetään, mutta ei paistettuja. Kuori, vaikkakin ei täydellinen, on kuitenkin edelleen, mutta lautasantenni tulee edelleen herkulliseksi.

Täytä kuppi Multivarki öljy valitaan niin, että se on pohja tornimainen yli noin 1 cm. Valitse “Multipovar” -tila tai “Leivonta” lämpötila ei ole alempi kuin 125-130 ° C: ssa ja öljyn saattamiseksi kiehuvaksi. Aseta perunat varovasti kulhoon ja, ilman laskua lämpötilasta ja kääntämättä lobuleita, jätä 20 minuuttia. Jos mahdollista, älä peitä kansi niin, että perunat pääsevät eroon ylimääräisestä kosteudesta.

Käännä sitten viipaleet ja jätä taas 20 minuuttia. Riippuen halutusta paahdon asteesta ja valmiudesta, voit kääntyä uudelleen ja jättää paistamiseen 10-15 minuuttia.

6. Anna maljalle maku

Murskaa useita valkosipulin kynsiä, sekoita hienonnettuun rosmariiniin ja lisää perunat 3-5 minuuttia ennen keittämistä. Voit myös lisätä muutaman kokoa valkosipulin hampaita ja rengasmainen sipuli. Älä unohda sekoittaa!

7. Tarjoile kuumaa perunaa

Perunat on annettava maatyypille
goodfood.com.au

Jos et suolaa vettä keittämisen aikana, ripottele perunoita suurella suolalla maun mukaan ennen tarjoilua. Kukin annos on koristeltu rosmariinilla.

Loading...