Hvad er dumplings: 36 usædvanlige arter

Baozi

baikaliaincognita.com

Den første i vores liste. Forresten er disse dragonflies meget glad for Dragon Warrior – den helt populære tegneseriefilm “Kung Fu Panda”. Som du måske har gættet, er dette en skål af kinesisk køkken.

Baozi er lavet af en gærdej til et par. Påfyldningen kan være anderledes. Kød og grøntsager ingredienser anvendes: både sammen og separat. Den mest almindelige fyld er svinekød med kål. Men nogle gange sætter de hakket kød fra andre typer kød, tofu, svampe eller græskar. Formularen er normalt rund, med en lille pincer på toppen.

Berica (Borek)

duckhan.ru

Berica er en traditionel skål af Kalmyk-køkken med lammekød.

Dejen til peberkage er knæet af højeste kvalitet mel, vand, æg og salt tilsættes. Mens det insisteres, begynder de at forberede påfyldningen. Kød er derefter skåret med en kniv i små stykker, og ikke rullet gennem en kødkværn. I hakketøjet tilsættes fint hakkede bacon og løg, krydderier og grønne. Derfor er fadet saftigt og duftende. Dejen rulles ind i runde pastiller og i midten af ​​hvert hakket kød. Kog kogerne i kogende saltet vand og server med smør.

Borucki

mtdata.ru

Boraki – en skål af armensk køkken på en tynd dej med fyldning af får eller oksekødhakket kød. Det er særegent, at forkæringen er for stegt, og så sættes de i dejrør. De er kun forseglet fra neden og anbragt i en pande lodret. Indtil kogt koges bøffer ikke, men er let tilladt og stegte. Skålen serveres med urter, grøntsager eller sovs på basis af matsun (armensk surmælksdrik), urter og hvidløg.

dumplings

xcook.info

Vareniki – en traditionel slavisk skål, som oftest findes i ukrainsk køkken.

Dejen kan være anderledes. Dumplings med yoghurt og æg viser sig at være blide og frodige. For at gøre skålen lean, er dejen knæet på vand og mel, saltet og tyndt rullet. Som fyldning bruges hyppigt kød, kartofler, kål, svampe, hytteost eller bær oftest. Når du serveres på et bord i en skål med vareniki, sætter du ofte surkrem eller smør.

wonton

Wontons – en slags ravioli i kinesisk køkken. Normalt serveres de i suppe, men nogle gange er de stegte. I påfyldningen sættes ikke kun svinekød, men også svampe, og endda stilkene af ung bambus. I kødkød tilsættes generøst ginger, hvidløg og peber, så skålen viser sig at være ret krydret.

Suppe med vontoner er særlig populær til det nye år, og det antages, at nudlerne i det symboliserer levetiden.

Gödz (göza)

matome.naver.jp

Gyosa er en kinesisk skål, som japanskerne elskede så meget, at de begyndte at overveje det deres. Denne slags dumplings i Japan er normalt stegt.

Oftere for en fyldning tage svinekød med revet ingefær, salt, peber, hvidløg, løg og Peking kål. Men nogle gange sætter de fisk og skaldyr, grøntsager eller frugt. Dejen skæres i små portioner og rulles i tynde boller. I midten af ​​hvert lag hakket og stegt i olivenolie på den ene side. Derefter hæld vand til midten, dæksel med låg og vent til vandet fordamper. Når du serverer på bordet, sidde ghee med stegte side op og sæson med sojasovs sauce.

Gurza

t-h.ru

Gyurza er en retter af aserbajdsjansk køkken. Dets navn skyldes det faktum, at når der er stucco, er der et lille hul tilbage i pelmenkaen og en lyd, der ligner en slanges hissing, produceres, når nibbling.

Som fyldstof skal du normalt bruge fåre- eller kødkød. Kød blandes med løg i lige store mængder. Tilsæt salt, peber og matsun eller usødet yoghurt – fyldningen opnås med surhed. Server giurzu med smør, eddike eller creme fraiche.

Dumpling

koreahouse.su

Dumping pins er singaporeanske slægtninge til ravioli. De er lavet af en tynd dej med fyldning af kød, grøntsager eller fisk og skaldyr.

Der er særlige regler for forberedelse af dumping, som ikke kan overtrædes. For eksempel bør de have et vist antal testbeskyttere, som gøres med hånden med en bambuspind. Dumplings er parat til par i bambuskurve. Formen af ​​dumplings kan være meget anderledes: rund, oval … Der er endda pelmets i form af både, tulipaner og fisk. Den færdige skål serveres til bordet med sojasovs og vineddike.

Dimsam (dyanxin)

turandot-palace.ru

Disse kinesiske dumplings er tættere på dessert end til hovedret. Dimsam er lavet af den fineste risdej, fyldt med frugt, grøntsager eller fisk og skaldyr og dampet. Formen af ​​disse dumplings kan være enhver, alt afhænger af kokens fantasi. Dimsam serveres til bordet under den traditionelle kinesiske tefest. Oversat fra kinesisk betyder deres navn “touch heartily” eller “order for the heart.”

  7 enkle og kølige ost snacks til øl, vin og noget

dyushbara

gastronom.ru

Dushbara er en af ​​de mest lækre retter i aserbajdsjansk køkken. Det er en krydret suppe af dumplings.

Af en meget tynd dej er pelmeni lavet i størrelsen af ​​halvdelen af ​​de sædvanlige. Først brygges de i saltet vand og derefter i kød eller kylling bouillon. Under madlavning i dushbara tilsæt en masse krydderier, kvartaler af løg og hvidløg.

Cava Manti

wikimedia.org

En skål af uighur-køkken. Kava er et græskar, der bruges som fyld i lige dele med fårekød.

For at gøre fyldet saftigt, hakkes kød og fedt for hånd. Denne ret er parat til par. I traditionen fra Uighur manti accepterede at bruge med særlige krydderier “lazdzhanom” rød peber med vegetabilsk olie eller “cobra” af tomater, chilipebre og hvidløg.

Kimchi Mandu,

novosti-n.org

Kimchi-Mandu – koreanske dumplings lavet af tynd ris dej fyldt med hakket oksekød eller svinekød med tofu, løg, ingefær og krydret kinakål. Nogle gange er fyldning erstattet af svampe. I form af kimchi-mandu ligner meget almindelige dumplings, er kun kanterne af koreanske brødre bøjet opad. Skålen er kogt i saltet vand og serveres oftest med sojasovs.

dumplings

vinegrette.ru

Dumplings er en tjekkisk skål. Men det kan også findes i slovakisk, østrigsk og bayersk køkken. Kartoffel dumplings med kød eller bacon – en af ​​de mest populære muligheder for madlavning denne skål.

Dejen er lavet af Mos kartofler med tilsætning af æg og mel. Rul derefter små kager ud i midten, hvor de lægger på en tsk kødfyldning. Dumplings rulles i en bold og koges i saltet vand. I en plade med en tilberedt skål, er ofte creme, grøntsager, stuvede grøntsager eller kød bouillon tilføjet.

Kreplach

beerotwomen.ru

Kreplah – en traditionel jødisk festlig skål. Disse pelmeni adskiller sig praktisk taget ikke fra sibiriske pellets, bortset fra at de aldrig tilføjer svin til dem.

Efter tradition er kål eller kartofler anbragt i jødiske dumplings. Sommetider foldes dumplings i form af et øre, og nogle gange giver det udseende af en trekant. Oftere er fikseren kogt i kylling, mindre ofte i vegetabilsk bouillon. Skålen kan også serveres stegt.

kroppkaka

changeua.com

Kropkokor – svenske dumplings. Dejen er tykk nok. Gør det fra kartofler, mel og æggeblommer. I fyldet sætte skinke, bacon og stegte løg. Produktet afrundes og koges i saltvand. Færdigfremstillede dumplings serveres sammen med tranebær syltetøj, smør og fløde. Dette er smagens kontrast.

Kundyum

hlebopechka.ru

Kundums er en gammel russisk skål. Dette er en slags dumplings fyldt med svampe og korn. Der er en version, som kundyums dukkede op som erstatning for ravioli på et magert monastisk bord. Men selve navnet på skålen med tyrkisk oprindelse betyder “hvede”.

Dejen til kundioms er speciel. Det er en kombination af en vanille og en dej og er tilberedt i vegetabilsk olie. Vejen til at forberede kundyumov er også ret usædvanlig. Først bliver de bagt i ovnen og derefter druknet i en champignonbuljong.

Kurz

zdortegi.ru

Kurze – Dagestani dumplings. De er kogte med kød og grøntsager, ligesom almindelige dumplings. Kaukasiske husmødre blander ofte forskellige kødtyper: Brug fårekød, oksekød eller kyllinghvede, der tilsættes salt, peber og lidt mælk. Men fyldet fra kål i Dagestan foretrækker løg og æg, og hoveddelen af ​​en sådan påfyldning er løg.

Manty

gastronom.ru

Manty – en speciel slags pelmeni fra Centralasien. De forbereder et par i en speciel “mantyshnitsy” – en kaskade. Manti er større end pelmeni og har en usædvanlig form. Fyldningen til dem er tilberedt af hakket lamkød, hestekød eller oksekød. Tilsæt også skiver af fedtfedt og løg. Ofte er mantler fyldt med sæsonbetonede grøntsager, såsom gulerødder eller græskar. Server skålen med creme fraiche og friske urter.

Maultashen

drprof.ru

Moultaschen – tyske store dumplings. Deres navn er groft oversat som “bedrage Gud”. Der er en version, som munkene fra klosteret Maulbronn gemte hakket kød i spinatfyldning – trods alt på god fredag ​​kan du ikke spise kød.

  16 enkle morgenmad til trekking i skoven og bjergene

Moultashen kogt i en tyk kød bouillon og det serveres på bordet. Normalt er denne skål krydret med sovs, grønne og skylles ned med friskbrygget øl.

modaka

fullpicture.ru

Modak – en original skål af indisk køkken, der minder om khinkali, men kun i form. Dejen til modaka er lavet af rismel, og kokosspåner, palmsukker, kardemomme og nødder sættes i fyldet. Forbered disse søde dumplings for et par eller dybfrit. Modak serveres sammen med smeltet smør.

Momo

dembovsky / livejournal.com

Momo – pelmeni fra Tibet på en batteriløs test. Hakket kød er lavet af kylling, svinekød, gedekød eller yakkød. Nogle gange i fyldet sætte mere ost og grøntsager. Hakkel peber, salt, tilsæt hvidløg, koriander, løg og spidskommen og wrap i dej. Dernæst koges fadet og serveres med nationale drikkevarer.

Pigodi (pn-se)

Pigodi er en koreansk skål, som er forberedt til et par. Pigodia stammer fra en anden national koreansk skål, Vanmandu, hvis navn betyder “royal dumpling”. Det var fra ham, at disse store dampkager gik.

Typisk er pythonsne kogt med kød og kål. Nogle gange skæres tærter langs midten og fyldes med salat, for eksempel gulerødder på koreansk.

Podkogylo

russiantouristunion.ru

Under dette mærkelige navn ligger Mari nationalret – dumplings fra hvede dej. Det rulles ud i et tyndt lag og skæres i stykker i form af crescents. I podkogylo satte fyldstoffer fra råhakkede kødlinser med svinekød eller badgerkød og stærkt aromatiseret med løg. Nogle gange er de fyldt med mashed eller perle byg grød, cottage cheese eller kartofler. Den pelted pelmeni sættes i kogende vand og tages ud, så snart de kommer op.

Stillinger (rør)

travelask.ru

Poses, eller buzzy, er en traditionel Buryat og mongolsk skål. De poser er lidt som mantas, men i fyldningen for dem, tilføj mælk. Dette giver skålen en god juiciness. Hakket kød med løg er pakket i dej, så der er en åbning øverst. Kog pose til et par huller op, så den dyrebare bouillon ikke hælder. Det viser sig ganske store åbne dumplings, som normalt spises af hænder.

Posikunchiki

i.ytimg.com

Pissy-kopper er en skål af urolsk køkken. I form ligner de vareniki, men de er forberedt på basis af chebureks. Der er en version, at deres navn stammer fra ordet “sika”, da tærterne ved den første bid kan stænke kødsaften på dit tøj.

Dejen til tærter er knæet frisk. I fyldet sættes finhakket kød eller hakket kød fra fårekød, oksekød eller svinekød. Fyldningen pakkes i en dej sammen med et stykke smør. Dette gøres for at sikre, at tæren er saftig. Kanten af ​​pelmenkaserne er omhyggeligt bundet, så saften ikke lækker under stegningen. Pissy kopper er normalt spist varmt, dyppes ind i en kefir-hvidløg dressing eller en sovs af sennep, eddike og salt.

ravioli

hnb.com.ua

Ravioli – en skål af italiensk køkken. Normalt er ravioli mindre end traditionelle ravioli. De skimmer dem fra en temmelig tynd usyret dej, der giver formen af ​​en halvmåne, en ellipse eller en firkant med en figuren kantkant. Fyldningen kan være fra kød, fisk, grøntsager eller frugter. Disse dumplings er enten kogte eller stegte i olie. Stejl ravioli serveres til supper og bouillon.

Sibiriske pelmeni

womanjournal.org

Pelmeni er en traditionel sibirisk skål. Da han gik til taigaen, tog sibirerne med sig en bestand af solide sibiriske dumplings, der om et par minutter blev til kogende vand til en vidunderlig middag.

For sibiriske dumplings blandes en stejl dej, og mens den er infunderet, skal du forberede påfyldningen. Erfarne husmødre bruger normalt hakket kød fra flere typer kød. Tidligere blev fyldt is hældt i fyldet for at afkøle hakket. Denne metode bidrog til at bevare kødet mere saftigt. Tilføj nu bare salt og peber efter smag.

tortellini

cdn.schwans.com

Tortellini er en skål af italiensk køkken. Det er lavet af usyret dej, og kød, ost eller grøntsager er fyldt i fyldet. Men du kan mødes og tortellini med en fyldning af kastanjer, svampe, bær eller traditionelle mejeriprodukter ricotta. Hjørnerne af hver lille pelmenka er sammenføjet og bundet, hvilket giver det en ringlet udseende. Italienske dumplings serveres med forskellige saucer champignon, fløde, hvidvin og ost.

  Hvordan laver lækker frugt te: opskrifter og finesser

Tyrkisk Manti

Manti
f18.ifotki.info

Traditionelle Mantas i øst findes i en række forskellige muligheder. Klassiske tyrkiske mantas adskiller sig fra andre arter i en usædvanlig lille størrelse og er traditionelt forberedt til et par. For at nalapit sådan pelmenok har du brug for meget tålmodighed og dygtighed.

Dejfirkanter er fyldt med oksekød eller fårekød med grønne grøntsager. Mantlerne er så små, at en anstændig mængde pelmenoer placeres i en spiseskefuld. Normalt serveres tyrkisk manti med en sauce yoghurt, paprika og mynte.

khinkali

liebherr.com

Khinkali er en nationalret af georgisk køkken med kødfyldning. Hakket kød er tilberedt på forhånd, således at dejen ikke tørrer. Kød til fyldesæsonen med krydderier, tilsæt en masse løg og hvidløg. Dejen er knæet af mel, salt og en lille mængde vand, så det viser sig at være ret tæt og tæt. Traditionelt danner georgiske husmødre khinkali på en sådan måde, at en lille hale af dejen viser sig øverst. Dumplings koges i saltet vand.

Spis khinkali-hænder, hold fast på halen, som derefter smides væk.

zeppelinere

russkayakuhnya1.ru

Zeppelins – en traditionel skål af litauisk køkken. Dette er en stor kartoffel zrazy med hakket kød, cracklings, grøntsager eller endda cottage cheese. Navngivet denne skål til ære for de tyske luftskibe i den første verden, som meget ligner zeppeliner.

Som test anvendes rå og kogte kartofler i lige store mængder. Hakk zeppeliner med hakket kød i kombination med garniture. Derfor er de meget nærende og velsmagende. En færdigretter serveres med creme eller en særlig sauce af stegte løg og squash. Zeppeliner er så komplicerede i madlavning at de dømmer kvaliteten af ​​kokken af ​​deres kvalitet.

Jiaozuo

zdorovie.com

Jiaozi – en slags kinesisk ravioli. Gæren lægges ikke i dejen, påfyldningen er hakket med svinekød og kål. Andre typer af fyldstoffer er meget mindre almindelige. Jiaozi kan være af forskellige former, men oftest er de lavet trekantede med en langsgående vagt over. Disse dumplings dampes og serveres sammen med en traditionel sojasovs, hakket hvidløg og eddike.

Det meget navne i oversættelsen betyder “at skifte fra hinanden”. Derfor er der ved turen af ​​det gamle og det nye år, såvel som mellem efterår og vinter, en tid til at spise jiaozi.

Chumars (Chumar)

Chumars er en skål af Mordvinian og Tatar køkken. Det er en dumpling i bouillon.

For at gøre chumar, brug hvede, ærter, boghvede eller lentilmel. Til fyldet tage salt fedt, skåret i små stykker og pakk hver i en rullet dejskål. Til Chumars holder sig ikke til hinanden, de er strødt med mel. Nogle gange tilsættes kartofler og gulerødder til bouillon med dumplings. I dette tilfælde skal du først koge kartoflerne. Færdige chumars serveres på et bord med bouillon og creme creme.

Chuchvara (chuchpara)

gastronom.ru

Chuchvara – en skål af usbekisk køkken i form af kogte produkter af frisk dej med kødfyldning. I modsætning til dumplings er chuchvara mindre i størrelse. En anden forskel er, at for fyldning af denne skål må du aldrig bruge svinekød. Ideelt er påfyldningen, når kød og løg finskæres med en kniv og ikke føres gennem en kødkværn.

Dejen rulles normalt ud med et stort ark og skæres i kvadrater. Derefter sætter hver af dem en klump kødfyldning og fold dejen med en konvolut og bøjer hjørnerne til midten. Chuchvara serveres næsten altid i krydret bouillon.

Shao-mai

infocomrade.com

En anden slags kinesiske dumplings er Shao-mai. De er knudeder af dej, inde i hvilken en saftig fyldning er skjult. Normalt består det af hakket svinekød, rejer, shiitake svampe, grønne løg og ingefær. Fyldningen pakkes i en tynd hvede dej og dampes. Når du serverer en rettersæson med kinesisk risvin, sojasovs, sesamolie og dekorere krabbekaviariet.

Yufah aske

kak-vkusno.com

Komplet vores liste over dumplings af Krim tatarer – yufah aske. Krim-Tatar køkken er en af ​​de største attraktioner på Krim. Yufah aske er oversat som “lille mad”. Og med sin størrelse kan denne ret konkurrere med tyrkiske pelmeni. Hver pelmenke er størrelsen af ​​et søm, ikke mere: i en spiseske skal placeres 6-7 små produkter. Yufah aske serveres sammen med bouillon.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top