7 egyszerű gyakorlat az önkontroll szivattyúzásához

Amikor önszabályozásra van szükséged, ne várj azonnali eredményeket. A rendszeres gyakorlat és a fokozatos előrehaladás az, ami segít hosszú távon az eredmények fenntartásában.

Nap mint nap a szokásaid vezetnek a megfelelő vagy rossz úton. Semleges szokások nincsenek. Te léphet előre, fejlődhet az önfegyelemben, vagy lassan elpusztíthatja önellenőrzési képességét.

Íme néhány olyan szokás, amely jelentéktelennek tűnik, de a hosszú gyakorlatok esetében óriási előnyökkel jár.

1. A kényelmetlenség ellenére járjon el

Az, ami hosszú távon hasznot hoz, először meglehetősen nehéz megvalósítani. Például ha csak megy az egészséges táplálkozás, nem érzi, hogy a legjobb módja, de a hosszú távú felhagyása káros élelmiszerek – nagyon fontos a szervezet számára.

Ne feledd: nehéz csak az út elején. Az elme azt akarja, hogy maradjon a komfort zónában, de nem volt ki ezen a területen segít megváltoztatni életét a jobb.

Tehát minden olyan folyamattal, amely pozitív eredményeket hoz. Például, hogy írjon egy cikket, és egy patak hála az olvasók, akkor meg kell szenvedni át a cím ötször törölni, és újra írni az elején, és gyalog pár kilométerre a szoba, mielőtt lemegy a inspirációt.

2. Határozza meg a magas célokat

Így könnyen ülni a YouTube-on, és vizsgálja felül vicces videó … Ugyanakkor találsz! Mindenesetre a legfontosabb tevékenységeket kell kiemelned és meghatároznod magadnak.

Ha kétségek merülnek fel, és az Ön önszabályozásának szintje nullához vezet, megértheti, hogy mi az, ami valóban fontos, mentheti a helyzetet. Természetesen, még egy fontos projektről való tudomásul is elkezdheted a halogatást, de mélyen belül megérted, hogy a vállalkozásod fontosabb, mint a kellemetlenség pillanatában, amelyet a halogatás biztosít Önnek.

Határozza meg magának a legfontosabb célokat az élet különböző területein: egészség, jólét, kapcsolatok.

Ha szereted a csokoládét és beállítod a célt, hogy elveszítsd az 5 kg felesleges súlyt, akkor megérted, hogy a dopamin egy rövid dagája a kedvenc édességedtől való elfogyasztásnál nem fontosabb, mint a célod.

  10 egyszerű módja motiválni magad minden nap

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy megvédi magát az összes rossz szokásodtól, csak a célok eléréséhez. Ne feledje: nem lesz gyors változás, hosszú munkamóddal dolgozhatsz magadon. De minden alkalommal, amikor emlékeztesd magad a végső célról, kicsit könnyebbé válik, hogy folytasd.

Amint elkezdtünk beszélni az élelmiszerről, itt egy egyszerű szabály, amelyet nagyon könnyű követni. Ugyanakkor könnyű figyelmen kívül hagyni.

3. Várjon 5 percet, mielőtt eszik valamit.

Vagy 10 perc, ha igazán éhes vagy. Napjainkban megszoktuk igényeink és vágyaink azonnali kielégítését. Ne felejtse el, hogy bosszantott vagy, ha 10 másodpercet kell várnia a fékezési hely behelyezése előtt.

Amikor az ételről van szó, gyakran nem éri az éhséget, hanem érzelmi függést az ételektől vagy az édesektől. Tehát, ha úgy gondolja, hogy éhes vagy, valójában az elme trükkje lehet, hogy egy kicsit pszichológiai elégedettséget kap, ami az evéshez vezet.

Az elfogyasztott élelmiszer mennyiségének ellenőrzése óriási probléma, amely nyilvánvalóvá válik, amikor áll a mérlegen. De ha valamit akarsz enni, akkor nem olyan nyilvánvaló.

Várakozás 5-10 perc alatt időt ad Önnek arra, hogy magához vonzza magát, vagy teljesen lemondjon egy falatról, vagy enni sokkal kevésbé hasznos termékek miatt. Ráadásul rájössz, hogy néha kellemetlen kényelmetlenség tapasztalható. És az étel még finomabbnak tűnik, amikor várakozik, és azt akarja.

4. Állítsa be az alvási menetrendet

A rendszeres elalvás egy időben és felemelkedése, amikor fel kell kelni, sok ember számára nagy probléma. Itt meg kell érteni, hogy a kontroll elvesztése fertőző dolog.

Ha elveszíted az irányítást az életed egyik területén, akkor más területekre is kiterjed.

Vagyis, ha későn aludtál és aludtál, másnap valószínűbb, hogy nem tudsz távol maradni a káros élelmiszerektől, kihagyja az edzésterem edzését és elhalasztja egy fontos projekt végrehajtását.

  Mi van, ha nem akarok semmit?

Éjszaka, akkor valószínűleg átkeresi az oldalakat az interneten, különösebb cél nélkül. És ez nem ér véget, amikor lefekszel. Másnap folytatja a sok haszontalan dolgot.

Másrészről, amikor magadnak egy alvási menetrendet állítasz be, és szigorúan ragaszkodik hozzá, a reggeli hasznos dolgokkal kezdődik – attól, amit terveztek és ami nagyon fontos.

Az a képesség, hogy átvehesse a vágyait, amikor alvás ideje befolyásolja a reakcióidat és a lépéseket reggel. Ha a megfelelő választást elvégezte, a megfelelő akciók várnak Önre és másnapra.

5. Töltse fel az ágyat azonnal, miután felkelt

Ez a nap egyik legfontosabb pontja a termelékenységnek. Komolyan. Egy ilyen egyszerű intézkedés – az ágyad rendben tartása – hatalmas hatással van a termelékenységre és az önszabályozásra a nap folyamán.

Ha azonnal feltöltitek az ágyat, akkor az elméje a munkakörnyezethez igazodik. Az agyad jelzi, hogy az alvás ideje vége és új munkanap elkezdődött.

Ha jól megy az ágyból ellenőrzi a számítógép e-mail, vagy a konyhában, hogy megragadja egy darab, vagy két, akkor megadja az alaphangot a nap. Ha prokrastiniruete olyan egyszerű feladat, mint például a tisztítás az ágy, csak egy pillanatig tart az idő, a többi feladat a listán ugyanúgy lesz kárhoztatva kedvéért szórakoztató és kis csoportokban.

6. Rendezze el az edzést 7 percig

A legtöbb ember olyan célt tűzött ki, hogy sportot vagy fitneszet kezdjen az új évtől, minden hónap elsőtől, vagy legalább hétfőtől. Ne ismételje meg más emberek hibáit és kezdje el ma egy kicsit gyakorolni.

A 7 perces edzés nem igényel semmilyen sportruházatot, felszerelést, kirándulást az edzőterembe vagy a stadionba. Nem talál magának mentséget, kivéve “Nem akarom”, és nem segíti a lelkiismeret megnyugtatását.

Itt olvashatod az egyszerű, de intenzív edzés szabályait. Valószínűleg kétségei merülnek fel, vajon megéri-e, 7 percen át hasznos lesz? Talán akkor ne tegye meg? Az agyad próbál maradni a kényelmes zónában, figyelmen kívül hagyja ezt a hangot, és elkezdi a képzést.

  Kezelni a haragot vagy hogyan kell az energiát a megfelelő irányba irányítani

7. Meditálj 5 percig

Az elme meditációja olyan, mint az izmok gyakorlása. Erősíti és javítja a kognitív képességeket. És minél többet meditálsz, annál több irányítást kapsz. És az a képesség, hogy irányítsd az elmeidet, egyszerűen legyőzhetetlen.

De hogyan kezdjük, ha még soha nem meditáltál? Próbálkozzon különböző alkalmazásokkal, például Headspace vagy Stop, Breathe Gondoljunk.

Ha nincs elég indíttatásuk, olvassa el a “Buddha, agy és a boldogság neurofiziológiája” című könyvet. Mingyur Rinpoche (Mingyur Rinpoche). Különböző típusú meditációról van szó, és a lecke előnyei.

Kezdje a napi 5 percet – annyira sok idő van, még a legdőnyösebb ütemtervet is. Tanácsos egyidejűleg meditálni, például reggel hétkor, közvetlenül ébredés után, vagy közvetlenül lefekvés előtt.

A meditáció tanítani fogja Önt, hogy irányítsa az elmédet, ami viszont erőt ad önmagának. Ezenkívül a napi gyakorlat segíteni fog a fegyelmezetésnek.

És hogyan gyakorolod az önkontrollt?