Защо сме мързеливи и какво да правим с тях

Безразличие или отлагане?

Първо, нека да говорим за мързел и забавяне като цяло, тъй като понякога тези концепции са изравнени.

леност – Липса на желание за действие, работа, склонност към безделие (обяснителен речник на Ожегов).

бавене – Склонността към постоянно отлагане на дори важни и спешни случаи, водещи до проблеми с живота и болезнени психологически ефекти (“Уикипедия”).

Ако преведете понятията на по-разбираем език, веднага ще видите разликата. Мързелът – нежеланието да се направи нещо, и бавене – отлагам нещата, с чести тук се отнася и за да превключите вниманието към загуба на време, като сърфиране в интернет или социалните мрежи. Ще говорим с вас за мързел и как да го преодолеем.

В повечето случаи мързеливостта е последица от проблема, а не причината или същността му. Ще разберем какви причини могат да доведат до състоянието на Obama Obama.

Защо сме мързеливи?

Причини за мързел

Няма интерес към делата

Често се отнася до вътрешните работи, домакинските практики, взаимодействието с държавните агенции и банките, скучните задачи за работа. Запомнете: в училище лесно сте започнали уроци по теми, които сте харесали, и сте отложили или изобщо не сте скучни за вас. Вие сте по-възрастни и подходът е останал същият. Самият аз мисълта за друга кампания в пътната полиция изглежда сънлив, въпреки че замяната на правата сега отнема не повече от половин час.

Няма енергия

Това не е само физическа, а емоционална енергия. Ако сте уморени на работа или от пътя, откъде идват силите, не просто подвизи, а обикновен живот със своя цикъл от събития?

Отидох да уча и да работя върху електрически влакове в продължение на 12 години и мога да кажа със сигурност: пътят е изтощен по същия начин като тренировка. Няма значение, че просто си седиш. Този път магически взима сила. Пристигайки вкъщи, едва ли ще мислите: “И ще видя дали съм филм на английски”. Мисълта за такъв товар започва да боли глава.

Няма причина и разбиране защо трябва да направите нещо.

Този проблем е най-честият. Например, на работа ви се предлага да участвате в нов проект. Перспективите за развитие не са определени, няма възбрана и в ежедневието не искате да губите време за подобен проект.

Възможно ли е да не бъдете мързеливи, когато има поне една от горните причини? Да, това е директно ръководство за мързел!

Какво да правим с него

Как да спрете да бъдете мързеливи

Важно: ние ще решим проблемите с третия, а не с първия.

Ако няма цел и разбиране, защо трябва да направите нещо

Задайте цели

Дори ако не искате да се занимавате с планиране, обобщение и т.н., направете го само за да се борите с мързел. еднократна такса. Пишете, от което очите горят. Какво причинява радостта и очакването да се пристъпи възможно най-скоро (сега никой няма да ви принуди да направите това). Пишете за това, което дава енергия. Подарете си един ден, за да запишете цели, отделете време, оставете време за мързел.

Пресейте ненужно

След като съставите списъка с цели, вземете писалката и изберете тези цели, които сте пристигнали и не искате да достигнете до нея. Например, майка ви ви е научила да се срещнете с мъжа си от работа с гореща вечеря, но всъщност той не се нуждае от това и не искате да имате такъв живот. Или фитотониите от интернет настояват, че за една седмица са необходими три енергийни и две кардио равновесие. И вие се опитвате, но просто не можете да сте в крак с тази цел. Тя не е твоя. Не е лично за вас да поддържате здраве и форма, от които се нуждаете толкова много тренировки. Тази фигура няма нищо общо с вас, точно както наложената цел.

Маркирайте всички подобни цели в списъка. Отделете време, помислете за това, откъде идват целите, чии идеи са те.

Почистете главата си

Ако поне веднъж не анализа на гардероба, тогава знаете чувството на облекчение, когато всички ненужни, неподходящи, счупени неща вече не са на товара и да изчезнат от живота. И всичко, което остава – идеално седи, е подходящо за рязане и цветя за вас. Ще направим същата работа с цели.

Всички ненужни и незначими цели трябва да бъдат премахнати или преоформени за себе си.

На пример за същата домашна суета: определете какъв резултат имате нужда. Променете лентата до ниво на комфорт, когато целта спира страшно. Например, “Всеки ден се подготвят пресни вечеря в 19:00 часа и мокро почистване” може да се заменят с “Махай се, ако е необходимо, и се готви вечеря три пъти седмично, оставяйки част от следващия ден или да поръчате доставка на храна.” Тези цели и задачи, които ще останат и трябва да бъдат изпълнени.

Ако няма енергия

Как да се преодолее мързел

Определете кое време на деня сте по-продуктивни, колко време имате нужда от сън, когато трябва да извършвате определени рутинни задачи. Изхождайки от това, направете своя график така, че винаги да има време за почивка.

Всеки ден трябва да имате лично време да рестартирате. Ако изглежда, че не е там, преразгледайте плановете отново – само ви се струва. Без качествена почивка не можете да направите нищо.

Ако няма случаи на интерес

Този елемент често е неуместен, ако всичко това е направено. В крайна сметка оставихте неща, които наистина харесвате и без които не можете, като например почистване. И тогава идва момент за още едно малко правило.

На път за постигане на най-важната, най-ценната цел някои задачи ще бъдат рутинни и малко скучни.

Преди да получи пари за продажба на iPhone, Стив Джобс прекара много неприятни часове в дискусии, спорове и агония, как да направи продукта още по-добър. Всеки път, с пускането на нов модел, той трябваше да тества натиска на феновете на технологията на Apple. Дали тези моменти от биографията на Джобс са най-приятните? Часовникът на дискусията за продукта винаги ли е щастлив Но когато има цел, си струва да разберете какво сте готови да дадете, за да го постигнете. Оставете рутината в живота си, оставяйте се да се отегчите. Това ще позволи на мозъка да има по-добра почивка и да генерира повече идеи.