10 шаблона за Excel, които ще бъдат полезни в ежедневието

За нас е удоволствие, че Microsoft Corporation прави всичко възможно, за да ни предостави абсолютно безплатен достъп до своите офис продукти за мобилни устройства. Затова лесно можете да използвате мощния инструментариум на Excel на високите си iPhone, iPad и Android джаджи с голям диагонал.

Не забравяйте, че предложените шаблони могат да бъдат модифицирани, за да отговарят на вашите желания, както и на печатни, ако на екрана предпочитате хартия. Но преди да предприемете корекции, прочетете за ефективни трикове, тайни и често срещани грешки в Excel. С такъв багаж на знание не се страхувате от това могъщо чудовище!

1. Списък на задачите

Дори и най-ярката глава с ясен ум и твърда памет един ден ще се провали и ще забравите нещо. Е, ако купува рибна храна, поздравявайки свекърва с Деня на майката или напоява виолетовата виолетово. Те се късат, притискат и крепят, а съвестта ви ще остане чиста. Но изведнъж не плащате за най-важното – интернет? Ще се срамувате да погледнете себе си в огледалото. И в онзи лош ден ще се събориш и ще обещаеш да направиш списъци с дела. Междувременно ще бъдете измъчвани по избор между електронните плановици, опитайте се да започнете с прост списък с задачи.

Задайте задачи, задайте приоритети, задайте срокове, изберете отговорния човек, наблюдавайте напредъка и оставете бележките, без да оставяте Excel. Шаблонът вече е настроен да подрежда бързо по дата, значение, статус и други параметри.

2. Пътуване бюджет

Теоретично, дори и най-нереално (и по този начин пълен) пътуване може да направи без финансови инвестиции от ваша страна. За да направите това, е необходимо да се запише подкрепата в района на ходене на тълпата, да откриете свободни места за посещение и да работите малко за храна и легло. Такива успехи се придружават само от изгорелите пътници с достатъчно късмет. Макар да се крие нещо, дори трябва да търсят няколко монети, които да се обадят, за да докладват на майка ми за здравето си. Следователно всяко движение извън границите на мястото на пребиваване е придружено от предварително планиране и изготвяне на прогнози. И за да не се налага да открадвате листа хартия и безкрайно да въртите цифрите, ви съветваме да се обърнете към помощния калкулатор за пътуване.

Как да изчисляваме пътните разходи в Excel

В допълнение към самото изчисление шаблонът може да покаже очакваните разходи под формата на диагонална диаграма. Разбивката на денежек в категории в проценти ще изясни коя част от разходите е най-нерационална.

3. Списък на инвентаризациите

Какво обединява огъня, наводненията, кражбите и пристигането на роднини остават “за една седмица”? Правилно, голяма вероятност от загуба на целостта на вашата собственост.

Това е такава човешка природа, че жабата удушава не само заради факта, че е загубила чорапите на баба си, а защото не можеш да си спомниш всичките си натрупани вещи. С такъв неблагоприятен сценарий ще бъдете спасени от инвентара на домакински прибори. Освен това, няма да е излишно да снимате вашите жилища с цялото съдържание.

Като оставяте вицове, можете да посъветвате шаблона с тези, които наемат жилища. Приемайки гостите си за дълъг период на заселване, не забравяйте да ги запознаете с подписа с инвентара. Той ще ви направи добра услуга при изгонване на наематели.

4. Списък с контакти

Без значение колко трудно е техническият прогрес, той не може да победи “динозаврите”, които не искат да знаят за съществуването на удобни инструменти за организиране на вашите контакти. Дневници, преносими компютри и просто парчета хартия са всички от тях. Обикновено в такива случаи се казва, че гробището с гръб ще се коригира (здравей, съпруга!). Но нека не спуснете ръцете си и не откриете компромисен вариант – тетрадка.

Електронният лист на вашето запознанство е добър поне по две причини: лесно е да споделяте и просто да сортирате Excel. Следователно не е излишно да имате опцията за архивиране дори за тези, които напълно се доверяват на Google Contacts.

5. Графиката на Гант

Добрата руска традиция да удряте ръцете си, да ходите напред, да се отпуснете и да работите в нощта преди деня на отчитането е доста рискована бизнес техника, която оказва значително влияние върху качеството. Само планирането, разделянето на задачите на етапи и спазването на графика може да ви спести репутацията.

Графиката на Gantt е популярен тип графична диаграма (хистограма), която се използва за илюстрация на плана, работния график за даден проект.

Разбира се, силата на Excel ви позволява да създавате тези диаграми. Тяхното хоби е видимостта и достъпността.

Шаблон на Excel за графика на Гант

И дори ако нямате собствен бизнес, опитайте се да планирате ремонти в апартамента, подготовка за приемане или маратон с помощта на техниката на Гант. Ще оцените силата на инструмента.

6. Семейно дърво

Короната на сватбеното тържество – първа битка – ще върви според правилния сценарий само ако ясно разделите противоположните страни на “ваши” и “непознати”. И за да не се разбере ситуацията, не само алкохолът, но и баналното невежество на близките.

Разбира се, причината за създаване на родословно дърво не е най-доброто, има много по-основателна причина. Ако моделът изглежда непонятно за вас, преминете към листа Пример, който показва родословното дърво на Кенеди.

7. График на смени

“Проблеми в паметта” придружават човечеството от разпределението на задълженията. Болестта е особено характерна за децата. Това са malyavki по-често, отколкото техните майки и татко забравят да мият чинии, премахване на играчки и извадете боклука. Болестта се лекува без употреба на лекарства: достатъчно е да отпечатате седмичен график и да напишете под него предполагаемите наказателни мерки.

Въведете имената на домакинствата в шаблоните, разпространявайки ги в дните от седмицата преди и след обяд. И не забравяйте да окачите разпечатката на най-популярното място в апартамента – хладилник. Сега никой няма да се позове на забравата.

8. Дневник за поддръжка

Веднъж, след години на работа на автомобила, може да получите впечатлението, че в колата няма нито една родна част. Освен на портиера, разбира се – той е свят и неприкосновен. Това наистина ли е така? Отговорът може да бъде получен само ако при закупуване на кола получавате навика да записвате всяко действие на поддръжката му в специално списание. В допълнение шаблонът дава възможност да се изчисли общата сума, изразходвана за ремонт на превозното средство.

9. Протоколът за километража

Роден в “Ilon Mask” в района на съветското пространство, вече щяхме да яздим с вас на електромашини с ниска цена на пътуване. Макар да мамят, това няма да се случи. Илон щеше да разбие челото си в стената на бюрокрацията и отдавна щеше да заспи.

Поради това собствениците на автомобили по стария начин се движат пред очите на течащите долари за мигащите фигури на бензиностанцията. Но природата на човек има тенденция бързо да забрави всички лоши неща, предпазвайки те от мислене за сапун и въже. Разбира се, преувеличавам, но защо не разберете колко пари харчите за постоянно зареждане с гориво? И е лесно да го направите с помощта на протокол за километража.

Как да изчислите разхода на гориво на километър в Excel

Поставете показанията на брояча на километража, броя на литровите литри и тяхната цена и ще оцените цената на един километър на бягането. Подобна функционалност се изпълнява и в мобилните приложения, например “Автомобилен дневник за Android”.

10. Дневникът

Само членовете на обществото, които живеят по принципа “пиха сутрин – денят е свободен”, списъкът на делата завършва с откриването на близкия магазин. Останалите трябва понякога да не стават по-лоши от катерицата в колелото, упорито да се държат в рамките на ограничен период от време. И за да не забравите в смущението си списък с планове, хората предпочитат да го поправя в дневници. Предложеният шаблон е добър, защото ви позволява да прекъсвате всеки работен час на 15-минутни сегменти.