Kako naučiti plesati: video lekcije za one koji se ne boje probati

Odgovori na glavna pitanja

Je li teško naučiti plesati?

Zapravo, to nije teže od bilo kojeg drugog slučaja u kojem ste početnik. Smjernice za ples vrlo su različite jedna od druge. Čak i ako ste jednog od njih osvojili, bit će neuobičajeno da proučavate drugu.

Međutim, svi plesovi povezani su s sposobnošću da posjeduju svoje tijelo. A ako je to za vas nije novost (na primjer, što smo radili borilačke vještine, gimnastika, plivanje, a naročito ples), to će biti lakše prilagoditi novim kretanjima nego početnik koji ne sklapa prijateljstva sa svojim tijelom.

Čak i ako imate prilično drveno tijelo, nemojte očajavati. Tajna uspjeha je u stalnoj praksi.

Teško je naučiti plesati u lekcijama videa nego u tečajevima. Ako je vaše tijelo plastično i poslušno, još uvijek možete učiniti nešto slično pokretima instruktora s videozapisa. Ako ne, možete brzo postati razočarani plesovima: razlika između onoga što se prikazuje u videozapisu i onoga što vidite u zrcalu bit će previše jaka.

Pa ipak vrijedi pokušati. Barem kako bi se odredio odgovarajući smjer.

Koliko puta tjedno plesati?

U početku, nakon vježbanja mišića može se razboljeti. No, za razliku od vježbanja snage ili trčanja, tijelo ne treba razdoblje oporavka.

Stoga se možete usuditi plesati cijelo vrijeme. Jedan od mojih učitelja rekao je da morate plesati 25 sati dnevno. U svakom slučaju, što više plesate, to je vidljiviji napredak.

Kako naučiti plesati moderne plesove

Iz tog smjera odabrali smo tri tipa, koji se često mogu naći u rasporedom fitness klubova i plesnih škola. Prva je plastična i ludost lijepa kontemporari.

suvremena

Kako naučiti plesati moderne plesove: Suvremena
Abel M / Flickr.com

Suvremeni mješoviti elementi jazz-modernih, joga i borilačkih vještina, iskusni improvizacijama i pozornosti na disanje. Ova sloboda i plastičnost je prirodna ljepota pokreta.

Evo video s kombinacijom u stilu Suvremenosti. Pokušajte, samo ne zaboravite zagrijati i ispružiti se prije nego što podučavate.

Ali drugi dio:

Usput, o zagrijavanju. U video ispod – puna lekcija s zagrijavanjem, istezanjem i analizom kombinacije. Na engleskom, ali sve je jasno i bez prijevoda.

Ako nemate vremena ponoviti ili razmisliti o tome kako se kreće, postavite brzinu na 0,25.

Ako vam se sviđaju kombinacije, ali ih još ne možete ponoviti, evo još nekoliko isječaka s rutinskim podukama o suvremenosti.

Najvjerojatnije ćete to morati učiniti u plesnoj školi prije nego što možete napraviti lijepe kombinacije.

Strip plastic

Kako naučiti plesati moderne plesove: Strip plastic
imperiamarket.by

Mnogi ljudi zbunjuju okupaciju na pilonu i trakama. Drugi je samo senzualni ples koji se može izvesti bez pola.

Budući da se bavi plastičnom trakom, nećete stati na stroj i izvucite čarape. Ovdje se sve temelji na prirodnoj seksualnosti ženskog tijela. Naravno, mnogi nastavnici diverzificiraju strip-plasticne elemente suvremenih ili modernih, latinoameričkih plesova i drugih smjerova, ali sve ovisi o učitelju.

Kako je lijep vaš ples izgledat ponovo ovisi o tome kako dobro znate upravljati svojim tijelom, kako su mobilni zglobovi i kako se mišići i tetive rastu.

U videozapisu u nastavku nalazi se raščlanjivanje kombinacije. Nije previše jednostavna, ali vrlo senzualna i lijepa. I ne morate napraviti pokrete na podu, tako da koljena neće patiti.

No, popis pjesama s pletenim plastičnim satovima iz različitih plesnih škola. Postoje zasebni pokreti i kombinacije.

I još jednu, jednostavniju kombinaciju. Pokušajte ako prvi ne uspije.

Trbušni ples (trbušni ples)

Kako naučiti plesati moderne plesove: trbušni ples (trbušni ples)
· Júbilo · pretraživanje · / Flickr.com

Ovo je senzualan i lijep ples koji, između ostalog, pomaže u razvijanju plastičnosti i čak se riješi nekih zdravstvenih problema.

YouTube ima puno pouke u trbuhu. Ispod su neki od njih.

Ovdje se vrlo lako objašnjavaju osnovni pokreti:

A drugi dio:

Ispod je popis za reprodukciju s pet lekcija za početnike drugog učitelja.

Kako naučiti plesati ulične plesove

Hip Hop

Kako naučiti plesati uličnim plesovima: Hip Hop
pinterest.com

Hip-hop postoji samo oko 50 godina. Ali tijekom tog vremena pojavili su se mnogi smjerovi i stilovi, s različitim elementima, plastičnim, specijalnim čipovima.

Osim toga, moderni hip-hop često dopunjuje pokreti iz drugih plesnih smjernica, što pruža još bogatiji vokabular i izvorne kombinacije.

Ali prije nego što dođete do vaših snopova, trebate svladati bazu. Na donjem popisu za reprodukciju pronaći ćete osnovne poteze, korake i mnoge kombinacije. Objasnite da je sve dostupno. Ako nemate vremena, smanjite brzinu videozapisa.

U valjcima sljedećeg velikog popisa naslova objašnjeni su pojmovi inercije, manipulacije i izolacije hip-hopa. Također, tu je i priča o improvizaciji, ponašanju u bitci, ako ste već spremni za to i nekoliko varijanti hip-hop pokreta (na podu) kako biste diverzificirali svoje kombinacije.

Break Dance

Kako naučiti plesati ples s ulice: Break Dance
Colonne / Flickr.com

Breakdance se sastoji od različitih elemenata: trikova i pokreta snaga na podu, valovi, učvršćenja i mijenjanje razine na kojima se ples izvodi.

Ovdje na ovom kanalu postoji trening u različitim stilovima: Waving, King Tut, Robot, – analiza tehnike sila elementa i osnovnih pokreta na različitim razinama.

Ispod je videozapis s detaljnom analizom elemenata “6 koraka” iz Footwork.

I ovdje možete vidjeti kako se “kornjača” izvodi.

Ovdje je opsežan popis za reprodukciju, u kojem se nalazi nekoliko elemenata za lomljenje plesa s detaljnom analizom tehnike plesnih i energetskih elemenata.

Tverk

Kako naučiti plesati uličnim plesovima: Tverk
Lauren Wood / Flickr.com

Seksualni ples, u kojem morate aktivno raditi stražnjice, kukove, trbuh i ruke. Na ovom popisu za reprodukciju naći ćete nekoliko lekcija s analizom pokreta.

Kako naučiti plesati plesove plesne dvorane

valcer

Kako naučiti plesati plesove plesne dvorane: valcer
vimbly.com

Bar jednom u vašem životu valcer će sigurno doći u ruci. Pogotovo jer nije tako teško plesati na amaterskoj razini.

Evo četiri dobre lekcije iz kojih ćete naučiti držati ruke i izvesti osnovne korake valcera u paru ili pojedinačno.

Kako naučiti plesati društvene plesove

Socijalni plesovi nisu stvoreni za natjecanja, već za komunikaciju između partnera i za uživanje. Ovdje se pozdravlja improvizacija, kroz koju se plesač može izraziti, svojim osjećajima i emocijama.

bachata

Kako naučiti plesati društvene plesove: Bachata
pinterest.com

Ovaj ples dolazi iz Dominikanske Republike. Vrlo je senzualan, a ponekad erotičan. Temelj bachata je četiri koraka s naglaskom na potonje. U plesu su rotacije i bacajući partneri, mala podrška.

Unatoč činjenici da je bachata ples, možete naučiti i solo kombinacije. Na primjer, ako još nemate partnera.

U video ispod – analiza glavnih koraka. Gdje nositi težinu tijela, kako držati ruke, kako napraviti naglasak – sve se govori na najdetaljniji način.

Ali varijacija bachata od istog učitelja.

Ispod je popis za reprodukciju za one koji žele plesati bachata u paru. To su lekcije na Dominikanskoj Bachata iz plesne škole Imagine dance.

Kizomba

Kako naučiti plesati društvene plesove: Kizomba
youtube.com

Ovaj strastveni par ples dolazi iz Afrike, ili bolje od Angole. Sada se izvodi diljem svijeta i posebno je popularan u Francuskoj i Portugalu.

Koraci, puno kuka i bliski kontakt s partnerom. Ponekad vrlo blizu. Na primjer, u stilu Tarraxinha, sporija i senzualnija verzija ovog društvenog plesa.

Evo popisa za reprodukciju lezova iz klomomba.

I još jedan popis za reprodukciju s videozapisima iz drugog plesnog studija.

To je sve. Ako imate omiljene upute, podijelite ih u komentarima članku.