5 grunde til, at du skal snakke mindre og lytte mere

Vi lever i en tid, hvor aktiviteten er værdsat over alt andet, og tilbageholdenhed og beskedenhed opfattes næsten som en skruestik. Den samme tendens er observeret i fællesskab: så mange travlt med at kaste sin rige indre verden, hvilket ikke er meget og lytte til samtalepartner, hvilket gør den samlede dialog i en række individuelle monologer. Evnen til billedligt og hurtigt at udtrykke deres tanker er selvfølgelig vigtig, men ikke mindre værdifuld er evnen til at lytte. Og i mange tilfælde er evnen til at holde munden lukket og dine ører åbne kan tjene dig meget godt.

Så hvad er fordelene ved en “lytterperson”?

Du kan tænke, før du taler

Nogle gange kan et udslæt ord ødelægge et forhold, ødelægge en karriere eller blive en kilde til andre store problemer. Brug tiden for din stilhed for at tænke omhyggeligt og veje hvert ord, som du vil sige. I sidste ende er hastigheden i dialogen af ​​sekundær betydning i forhold til indholdet.

Du vil være i stand til at forstå din samtalepartner

Hovedårsagen til, at der er mange store og små problemer, er manglen på gensidig forståelse. Meget ofte hører en person næsten ikke ordene fra sin modstander, men opfatter kun hvad hans følelser og allerede dannede mening antyder. Således hører vi ikke, hvad personen faktisk siger, men hvad vi forventer af ham, med alle de følgevirkninger der følger af det. Lad os stoppe med at komme op og begynde at lytte.

Du kan kun sige, hvad der virkelig er vigtigt

Hvis du virkelig har besluttet at tale mindre og lytte mere, betyder det, at dine ord kun vedrører virkelig vigtige ting. Hvorfor ryste luften forgæves, spilde din energi og tale tomme og meningsløse sætninger?

  Har du karisma og hvordan man udvikler den?

Hvis du vil lytte til dine ord, skal hver af dem have en vis vægt og værdi. Hvis korthed ikke tilhører dine talenter, så prøv at være særlig opmærksom på at forklare tydeligere og kortfattede sætninger. Husk at en af ​​de tretten værdifulde kvaliteter, ifølge Benjamin Franklin, netop var laconisme.

Stilhed: Sig kun hvad der vil gavne andre eller dig; undgå larmende samtaler.

Du kan få flere oplysninger

Hvis emnet for samtalen virkelig interesserer dig, og du vil have det bedste ud af det, så skynd dig ikke for at udtrykke din uvurderlige mening og dykke ind i kontroversen. Lyt først til alle deltagernes argumenter. Dette kan give dig mere end en oratorisk sejr i en diskussion.

Du kan få nye venner

Evnen til at lytte er ikke mindre, og nogle gange endda en mere værdifuld færdighed end evnen til at tale. Når en person har brug for at tale ud, så følg opmærksomheden og støtten, så bliver din evne til at lytte evalueres på højeste niveau. Du vil være i stand til at finde mange venner, simpelthen takket være din evne til at forblive tavs, mens du smider alle med et skarpt ord veltalende klogt og vil forblive for altid i stolt ensomhed.

Kommunikation mellem mennesker er en kompleks proces, hvor alt skal balanceres. Ligegyldigt hvor vittig og ærlig du er, nogle gange skal du træde på halsen til din egen sang og begynde at lytte. Det er muligt, at du vil drage fordel af dette meget mere end fra evnen til at tale meget og godt.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top