Hvad er Mensa-samfundet, og hvordan kommer man derhen?

Hvad er Mensa

Jeg tænker ikke på en bedre måde at forklare, hvad Mensa er end at sammenligne det med anonymiserede alkoholikers samfund. Det er kun i stedet for alkoholikere her er de smarteste mennesker, hvis intelligens koefficient går ud over det sædvanlige.

I starten ønskede samfundet at nævne Hr. (Latinske “sind”). Imidlertid blev det besluttet at ændre navnet til Mensa, som er oversat fra latin som “bord” eller “fest”. Samfundet blev etableret i 1948 med det formål at støtte intelligente mennesker, undersøge intellektet og dets natur.

Samfundets skabere ønskede at give intellektuelle mulighed for at udvikle og kommunikere med sådanne kloge mennesker. På trods af at samfundet var ret selektivt med hensyn til rekruttering af nye medlemmer, er antallet af Mensa-deltagere nu over 110.000.

Mensa filialer findes i 50 lande i verden. Rusland og Ukraine er ikke blandt dem, så du skal gå til et andet land for at kunne bestå testen. Baseret på resultaterne af denne test bliver det besluttet, om du kan deltage i fællesskabet.

Sådan kommer du til Mensa

I forvejen kan du teste din intelligens med denne test på engelsk. Det ligner den, der skal passere i interviewet. For at besvare 30 spørgsmål, gives 30 minutter. Spørgsmål påvirker logisk tænkning og fradrag færdigheder.

Hvis du scorer mindst 25 korrekte svar ud af 30, betyder det, at du kan forsøge at bestå en rigtig test. Da der ikke er nogen Mensa-kontorer i Rusland og Ukraine, bliver vi nødt til at rejse til udlandet. For eksempel koster en test i Storbritannien 25 pund. I tilfælde af at du består testen til 148 point eller højere, vil du kunne bruge testresultaterne som bevis, når du går med i Mensa.

  14 sex-stillinger til mænd, der kan lide at dominere

Hvorfor dette er nødvendigt

I det mindste skal du blive forført af muligheden for at kommunikere med nogle af de smarteste mennesker på Jorden. Mensa holder et årligt møde, men dets medlemmer mødes oftere og organiserer klubber om interesser. Og fællesskabsmedlemmernes interesser er meget forskellige. I USA er der for eksempel en klub af motorcyklister og en gruppe interesseret i forretningsaktiviteter.

Det menes at medlemmer af samfundet er arrogante snobs, der aristokratisk drikker vin og taler om almindelige menneskers intimitet. Ifølge virkelige medlemmer er det ikke sådan. For eksempel blev Paul Artois (Paul Artois) medlem Mensa da han var 12 år gammel. Han siger, at siden da har han kun haft gode indtryk:

Mensa er en organisation for personer med IQ højere end 98% af resten af ​​befolkningen. Ved at fjerne dette kriterium får du almindelige mennesker, der ikke er anderledes end resten. De rejser også børn, går på arbejde og bruger tid sammen med deres kære.

Et andet medlem af Mensa, Shrey Goyal, bemærker, at klubben ofte holder møder for ikke at diskutere alvorlige og aktuelle spørgsmål, men at gå til en cafe og spise. Men under sådanne sammenkomster, siger Shrey, er der en mulighed for at kommunikere med mennesker, hvis syn på liv, filosofi, politik og religion er meget, meget interessant.

Det viser sig, at Mensa er mere en klub af uddannede mennesker end genier. Indtast 2% af de smarteste mennesker – prestigefyldte, men ikke så unikke. Medlemskab i Mensa er en anledning til stolthed, men også en glimrende mulighed for at finde folk med lignende interesser.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top