Har du karisma og hvordan man udvikler den?

Charisma er eksklusivitet, begavelse af en person, særlige psyko-følelsesmæssige kvaliteter, der tillader ham at påvirke andre mennesker, at være leder og føre.

Karismatiske ledere ændrer nationer og staternes skæbne, bestemmer globale begivenheder og forbliver for evigt i historien. Stalin, Hitler, Mussolini, Churchill, Martin Luther King, Mahatma Gandhi og den endeløse kæde af mennesker præget i historien – alt dette karismatiske ledere, som kan overbevise millioner af mennesker, der inficerer dem med deres ideer og ændre verden.

Imidlertid har ikke kun store ledere og åndelige ledere karisma. Blandt almindelige mennesker, der ikke skelnes af store præstationer, kan du også identificere personer med stærk karisma.

Som regel har de større indflydelse på mennesker end andre. Deres råd er lyttet til, de respekteres og elskes. Da alle mennesker generelt er sociale skabninger, og samfundet og dets plads i det er af stor betydning for menneskets lykke, kan karismaejere kaldes heldige.

Men hvordan man bestemmer graden af ​​hans karisma?

Check for karisma

På internettet er mange tests designet til at bestemme, om en person har karisma, men mange af dem synes at være fuldstændige tuller. Spørgsmål som “Tiltrer du folk?” Eller “Hvordan tror du du kunne lykkes i politik”? Er baseret på en mands forståelse og ikke på vurderingen af ​​hans følelsesmæssighed.

Jeg foreslår at tage en test af Howard Friedman, en professor i psykologi fra University of California. Denne test tester emnet for kvaliteterne af en “transmitter” – en person, der formidler sine følelser og stemninger godt til andre mennesker.

Så før du en tilpasset test af 16 spørgsmål fra Howard Friedmans bog “Longevity Project”: sensationelle opdagelser lavet på baggrund af en undersøgelse, der varede næsten 100 år. “

Testen for følelsesmæssig udtryksfuldhed

Der er 16 udsagn før dig. Værdsætter, hvor meget der er sagt i hver af dem, er som dig, og sæt en score fra 1 til 9, hvor 1 – ligner dig slet ikke og 9 – meget ens. Skriv ned antallet af svar, og bereg derefter den samlede score.

 1. Når jeg lytter til kølig musik, begynder kroppen automatisk at svinge til takt.
 2. Jeg forsøger altid at klæde sig fashionabelt.
 3. Når jeg griner, kan alle i nabolaget høre det.
 4. Jeg holder altid opmærksom på detaljerne.
 5. Når jeg taler i telefonen, udtrykker jeg følelser højt og åbent.
 6. Jeg er altid forberedt.
 7. Venner fortæller mig ofte om deres problemer og beder om rådgivning.
 8. Jeg bruger to-do lister.
 9. Jeg forsøger at arbejde på noget, indtil jeg bringer det til perfektion.
 10. Folk siger, jeg ville lave en god skuespiller.
 11. Jeg laver planer og følger dem.
 12. Nogle gange glemmer jeg at sætte mad tilbage i køleskabet.
 13. Jeg er god til at løse charader.
 14. Folk tror normalt, at jeg er yngre end jeg virkelig er.
 15. På fester er jeg altid i tyk af mennesker.
 16. Når jeg snakker med nære venner, rører jeg dem ofte – jeg omfavner, jeg klapper, jeg lægger min hånd på min skulder eller knæ.

  20 lektioner i socialpsykologi, der vil være nyttige for alle

Tæl dine scoringer for svarene 1,3,5,7,10,13,15,16. Disse er virkelig vigtige spørgsmål, resten kompletterer blot testen for at komplicere det bevidste valg af svar.

Og nu resultaterne.

Fra 0 til 37 point. 25% af folk får point i dette interval. Måske er du genert af natur eller er blevet så gennem streng uddannelse. Eller du kan bare ikke lide at tiltrække opmærksomhed og foretrækker at bruge tid alene.

Fra 38 til 49 point. De fleste mennesker falder ind under denne kategori. Du kan have succes i kommunikation, men ikke på bekostning af naturlig charme, men på bekostning af sociale færdigheder og intelligens. Du kan også bruge ikke-verbale teknikker, men du skal bruge dem bevidst, ikke instinktivt, som mere karismatiske mennesker gør.

Fra 50 til 60. Personer med sådanne resultater har naturlig magnetisme. Du er en ekstrovert og en født leder, selv om der er fjender i dit miljø, som du skiller sig ud fra mængden. Nogle gange føler du dig belastet med opmærksomhed og ansvar for dine tilhængere.

Fra 61 til 72. Du er en af ​​5% af de heldige, der har scoret en sådan høj score. Du er en af ​​dem, i hvis nærhed rummet bliver lysere. Du er i stand til at føle andre mennesker emotionelt og føler samtidig, at de oplever.

De følelser af folk med high scores overføres instinktivt, selv uden hjælp af tale. Dette bekræftes af eksperimentet fra samme Dr. Friedman.

Efter at have lavet en anden test, der svarer til ovenstående, men bestående af 30 spørgsmål, gennemførte Friedman et forsøg på overførsel af følelser af mere og mindre karismatiske mennesker.

  Hvad er Mensa-samfundet, og hvordan kommer man derhen?

Forskeren valgte flere dusin personer, der fik høj score som følge af testen, og flere personer med de laveste score. Derefter bad han alle deltagere om at udfylde et spørgeskema, der afgør deres følelser i øjeblikket: glæde, tristhed, tristhed, angst.

Derefter placerede Friedman deltagere med highscores i separate lokaler og bragte ned to deltagere med lave score. Deltagerne sad lige sammen i 2 minutter, de kunne ikke tale eller endda se på hinanden.

På bare 2 minutter uden et enkelt ord overtog folk med lave resultater deltagerne med en høj grad af stemning.

Dette er den høje følelsesmæssige udtryksevne, som hjælper folk med at inficere andre med deres ideer og humør selv uden ord. Dette er imidlertid ikke alt, der anses for at være tegn på karisma. Selvom dette er en af ​​de stærkeste komponenter, er der mindst fem tegn på en karismatisk person.

5 tegn på karisma

Følelsesmæssig følsomhed

Karismatiske mennesker ved, hvordan man ikke blot inficerer deres følelser, men også at føle den oprindelige følelsesmæssige stemning hos andre mennesker subtilt og også opbygge en interaktion baseret på denne holdning. De etablerer hurtigt følelsesmæssig kontakt med mennesker, så en anden person snart begynder at føle sig “den eneste i rummet”, og hvem kan ikke lide at være sådan?

Følelsesmæssig kontrol

Karismatiske mennesker ved, hvordan man styrer deres følelser. Emosionelle tilstand bliver deres redskab, de bruger det til deres egne formål, hvorfra deres følelser ikke mister deres oprigtighed.

Evne til at udtrykke ens tanker

Næsten alle karismatiske mennesker er gode talere, så de påvirker samtalerne ikke kun ved hjælp af følelser, men også med hjælp fra ord.

Social følsomhed

Karismatiske mennesker føler subtilt sociale interaktioner, de er i stand til at lytte og være på samme bølgelængde med deres samtalepartnere. Derfor er sådanne mennesker næsten altid taktfuld og opmærksomme på deres omgivelser.

Selvkontrol i kommunikation

Dette er en vigtig færdighed hos karismatiske mennesker, som gør det muligt for dem at bevare ro og nåde i at kommunikere med ethvert publikum. De kan skabe følelsesmæssig kontakt med alle befolkningsgrupper.

Så indtil nu har vi talt om folk, der er karismatiske af natur. Og hvad nu hvis dine karisma satser er gennemsnitlige eller lave? Er det muligt at blive mere karismatisk?

Vi udvikler karisma

Før du smitter med ideer og følelser, skal du tage ild på dig selv

  Sådan har du sex, når du har børn

Det er umuligt at inficere andre mennesker med noget, du ikke er sikker på selv. Derfor skal du lære at opleve alt dette, før du inficerer andre med følelser og indskyder tillid til dem.

Stop med at undertrykke dine følelser. Hvis du er tilfreds med noget – grine hjerteligt, uden at forsøge at undertrykke giggles, og hvis du er ked af det – ikke ligeglad ansigt, oplev følelsen fuldt ud.

Selvfølgelig bør ikke alle følelser spildes på samtalerne, det er fyldt med excentricitet, og popularitet vil ikke føje til det.

Alle mennesker vil være dristige og positive, tvivler ikke på sig selv og deres styrker. Hvis du oplever disse følelser og åbent udsender positiv og selvsikker, vil den blive overført til omgivende mennesker.

Korrekt kropssprog

Legemets stilling under samtalen, hændelser i hænder, ansigtsudtryk – alt dette påvirker i høj grad din persons opfattelse af andre mennesker. Selvom din nervøsitet og usikkerhed ikke markerer samtalens bevidsthed, vil det underbevidste sind helt sikkert fortælle ham, om det er værd at kommunikere med dig eller ej.

Heldigvis virker kropssproget i modsat retning: Hvis du tager en mere afslappet pose – begynder du at føle dig mere afslappet, hvis du smiler – det bliver lidt lettere på sjælen.

Så hold øje med den holdning og adfærd af din krop: ikke daske, selv under de mest stressende samtale ikke fumle objekterne i deres hænder og fingre ikke krølle, så prøv at smile og ikke tage de lukkede arbejdsstillinger.

Respekter samtaleren og lyt til ham

Hvis overførslen af ​​følelsesmæssig tilstand ikke er så let at oprette, er det meget nemmere at lære social følsomhed. Alt du skal gøre er at stoppe med at overveje dig selv at være den vigtigste person i verden og være opmærksom på samtalepartneren.

Lytte til andre mennesker er en rigtig kunst. Hvis du lytter til en anden person og er interesseret i ham, begynder han at føle sig speciel. Jeg tror ikke, det er værd at forklare, hvor cool det er at føle.

Og hvordan tror du, er det muligt at udvikle karisma eller er det en født gave, med fravær af hvilket der ikke kan gøres noget?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤