Apple MacBook Pro 13 “2010: pregled, usporedba s prethodnikom i operativnim iskustvom

Za drugi mjesec, glava male obitelji mojih omiljenih gadgeta Apple promijenila se. Poslan vjerom i istinom gotovo godinu dana, 13-inčni MacBook Pro otišao je novom vlasniku, a njegovo mjesto zauzima isti izgled, ali nešto se promijenilo unutar MacBook Pro 13 “izlijevanja” 2010. godine. U ovom ću članku govoriti o njegovu iskustvu rada, razlikama od prethodnog modela, a za početak ću provesti neobuzdanost.

A ambalaža je bila veća

Imam uređaj, možete reći, s toplinom iz prve “bijele”, koja je službena stranka novog MacBook Pro, koji je ušao u zemlju. Na svoj primjer, usput, po prvi put sam vidio kako je tehnika Applea pakirana za prijevoz po cijelom svijetu. Uostalom, svaki kupac skupih uređaja postavlja pitanje kako i da li normalno je dosegao njegovu tehniku, ne udariti ako joj bezbrižan vratari na putu koji mogu utjecati na rad proizvoda u budućnosti i tako dalje .. Svejedno, unatoč kompaktan i moderan glamurozna pakiranje Apple prijenosnih računala, malo je vjerojatno da će biti u mogućnosti zaštititi laptopa dobro kad padne. Kao rezultat toga, pokazalo se da se ništa ne treba brinuti. Tvrtka “Apple” savršeno priprema svoje proizvode za transport. Je li najglamurozniji i kompaktan okvir s laptopa je skrivena u plastiku i skriveni u mnogo većoj kutiji krute kartona, unutar kojeg se nalazi na prigusnim dijelova. Izgleda pouzdan.

Macbook Pro

Macbook Pro

Macbook Pro

Dopustite mi da vas podsjetim da postoje dva modela koji, najblaže rečeno, nije puno drugačija među novi 13-inčni „Proshek”: frekvencije procesora (2,4 GHz 2.66GHz) i tvrdi disk kapaciteta (250 GB do 320 GB). U ostatku su uređaji potpuno identični, a razlika u cijeni u našoj stvarnosti iznosi oko 600 dolara. To je jako puno za takve beznačajne razlike, u skladu s tim sam uzimao mlađi model.

04_MBP13-2010_Unboxing4

Bio sam iznenađen činjenicom da je kutiju u kojoj se novi laptop skriva veći od modela prethodne generacije, no ta se činjenica jednostavno objašnjava. Stari MacBook Pro model je za američko tržište s kompaktnijim utikačem, a novi je uređaj s europskim utikačem i kako bi se uklopili svi pribor, dimenzije paketa trebale su se povećati. Dodan je uski kutiju u kojoj su skriveni svi dodatni kabeli, kao i mlaznica s europskim utikačem.

Macbook Pro

Macbook Pro

Macbook Pro

Macbook Pro

Vanjske razlike

Kao nove modele MacBook Pro 15 „(http://macradar.ru/hardware/macbook-pro-core-i5-review/), novi proizvod nadograditi napajanje, ili bolje rečeno, MagSafe priključak. Postalo je aluminijski okrugli oblik i kada je povezan s prijenosnim računalom, žica radi paralelno s bočnim licu (ili se diže). Općenito, dizajn je postao jači i u većini slučajeva ovaj raspored kabela je prikladniji, manje je savijen.

  101 što vrijedi raditi u životu

09_MBP13-2010_MagSafe1

10_MBP13-2010_MagSafe2

11_MBP13-2010_MagSafe3

U suprotnom, gadgeti su identični, osim tipkovnice, no u ovom slučaju razlika je zbog usmjerenosti uređaja na različita tržišta: američke i europske. Tipkovnica “bijelog” MacBook Pro prethodne generacije je ista kao i početnik. Usput, tipkovnica je imala incidenata (koristi se za graviranje američke), ali o njima ćemo kasnije razgovarati.

12_MBP13-2010_Compare_NoCut

Početak rada

To mi se jako sviđa u vezi s Mac OS X-om, uz mnoge druge osobine pa je jednostavno premjestiti se na nove verzije operativnog sustava ili na nove Mac računala. Nakon ažuriranja sigurnosne kopije pomoću Time Machinea, tiho sam nastavio raditi iza starog prijenosnog računala, a novi je prenio sve moje podatke. Naravno, prethodno sam instalirao sve zamislive i nezamislive ažuriranja na uređaj, a zatim sam počeo premještati osobni radni prostor.

Macbook Pro

Općenito, sve je dobro prošlo. Podatke, postavke i programe lako se prenose. Morao sam samo konfigurirati nekoliko aplikacija (među njima, i Little Snitch – kapriciozni program, svaki put kad ga morati preoblikovati kad se krećete). Iako se u večernjim satima pojavio jedan kvar, što me čak i znojilo. iTunes odbio je prepoznati osobni iPhone 3GS i iPad. Štoviše, sustav ih je vidio i, kroz “Snimanje slika”, moguće je spremiti fotografije u memoriju gadgeta, ali medijska kombinacija nije ih prepoznala. Odmah su postojale misli o Appleovoj borbi s jailbreakom i drugim neugodnim predosjećajima. Pretraživanje na webu nije ništa, nitko se nije žalio na takav problem. Zapravo, bilo je moguće riješiti ga jednostavno – opet preuzeti i instalirati na vrhu iTunes – sve je radio.

Pojavljivanja i radno iskustvo

Prva stvar koju sam primijetio kad sam počela aktivno raditi s uređajem, pomicanje je s inertnošću. To jest, on je zakrčio popis s dva prsta i on nastavlja flip nakon prstiju su uklonjeni iz touchpad, postupno usporavanje. Jednostavnost ove opcije za mene osobno precijenjena jednostavno je nemoguća. Jednom kada sam tek počela koristiti Mac, pokušao sam raditi s programom treće strane pod nazivom Smart Scroll da biste implementirali inercijalno pomicanje. Rezultat nije bio vrlo zadovoljavajući: ponekad su bili usporeni, područja za pomicanje nisu pravilno definirana posvuda, a cijeli je sustav na neki način bio krivudav. Kao rezultat toga, odbila sam ga sve do boljih vremena, a sad su takvi došli. Ne znam je li to implementirano na razini hardvera ili softvera, ali inercijalno pomicanje radi sasvim u redu. Osobno sam postao udobniji za korištenje svih vrsta web-administracija s hrpom padajućih popisa, s iTinesom, i općenito je to ugodno oko s ovim učinkom.

  Kako odabrati šešir u obliku lica

Macbook Pro

Također, performanse sustava kao cjeline poboljšale su se i pokazalo se da je vidljivo golim okom. Brže pokretanje nekih aplikacija, otvaranje dokumenata, obrada fotografija u Pixelmatoru itd. Ne zaboravite na povećanu učinkovitost grafičkog podsustava. Video čip GeForce 320M (koji je također propustio NVIDIA Ion 2) prosječno je dva puta produktivniji kao prethodnik GeForce 9400, a ponekad i trostruko. Iako, u igrama na prijenosnom računalu, posebno se ne igram, osim u kazalištu, a nije zapažena posebna razlika u brzini njihovog rada. Već su dobro radili na starom prijenosniku (Zuma 2, Braid, Peggle, itd.).

15_MBP13-2010_Videochip

Primijetio sam da se novi uređaj zagrijava nešto manje od prethodnog. Ako je prosječna temperatura procesora u mojem standardnom radnom ciklusu bila 52-55 °, tada za početnike obično ne raste iznad 50 °. Po buku, oba prijenosna računala su identična, ili bolje – oboje su tihi.

Macbook Pro

Nekoliko tjedana moralo se potrošiti na navikavanje na malo promijenjenu tipkovnicu. Tipka Enter već je bila tamo, ali trebalo je dva retka, a tilda (~) pomaknula se s gumba Ekey na lijevi šifra, što je usput zbog toga postalo. Previše je zabrinut kad nisam mogao prebaciti prozor unutar programa uz uobičajenu kombinaciju (cmd + ~). Pokazalo se da se gumb premjestio, nužno je koristiti. Ali, mnogo volim trenutni graviranje tipkovnice. Englezi i ruski natpisi su veliki, smješteni na rubovima ključeva, plus nema nepotrebnih ukrajinskih znakova za mene. Sada koristim tipkovnicu u novom prijenosnom računalu s istom vještinom kao u staroj.

Skrenuo sam pozornost na manje kruti zglob zaslona. U MB990, bio je vrlo čvrst. Isprva, nakon slabog zgloba starog MacBook Pro 15 “čak se to svidjelo, ali s vremenom je počelo malo naprezati. Sada, prema svojoj krutosti, ona sliči nečemu između stare 15., prethodnika 13. stoljeća.

Zvučnici su zvučali malo više zvučno i uravnoteženo u zvuku, ali možda je to u Mac OS X 10.6.4 zvučalo i ugrađeno zvučni sustav starog prijenosnog računala. Samo među ispravljenim pogreškama u ovom izdanju zabilježeni su i riješeni problemi s zvučnicima u MB990 / 991.

Ne mogu zabilježiti povećani vijek trajanja baterije. Kada se sustav samo učitava, ništa više ne visi na njoj, a baterija je napunjena do posljednjeg mjesta, vidjet ćete nevjerojatan duljinu trajanja baterije na 11 sata i 25 minuta. Netbooks i CULV-laptopa zaziru na rubovima. Ipak, ovo je preoptimistični pokazatelj. U mom uobičajenom radnom ciklusu kada se koriste dvije preglednicima (Firefox i Safari), stranica, brojevi, Pixelmator, Textmate, Mail, crossover c trčanje MS Word 2003 (za pravopis i gramatike) uređaj je radio za oko sedam sati, što je puno. Prethodni MacBook Pro 13 “više od pet sati nije bilo moguće izdati u ovom načinu rada. Međutim, novi laptop sam jednom proveo kalibraciju baterije (http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.5/ru/9036.html), koja je u stari nikad učinio. Možda je to donijelo neko povećanje autonomije, ali u osnovi je vrijedno zahvaliti čipsetu koji je energetski učinkovitiji i malo veću bateriju.

  Kako održavati vezu na daljinu?

Macbook Pro
Usput, da bi kalibracija učinila neugodnim incidentom. Jedno jutro sam obično spojen na laptop napajanja, a LED na priključku statusa ne svijetli uobičajeni svijetlo zelene ili narančaste, i dao je samo dim, jedva primjetan naranče sjaj. Kad sam otvorio poklopac prijenosnog računala, vidio sam da radi iz napajanja, ali baterija se ne puni. Došlo je do hladnog, ljepljivog znojca i malih živaca, ali nakon sat vremena, kao da se ništa nije dogodilo, baterija se ponovno počela napunjavati. Takav slučaj dogodio se prije nekoliko tjedana, nakon čega se ništa ne zanima, nije se dogodilo, a ne želim, iskreno. Možda je u MagSafeu ili nečemu drugom nepristupačan. Iako je priključak odspojen i uključen nekoliko puta, pa čak i ponovno pokrenuo laptop. Općenito, napisao sam slučaj za poltergeista.

U suhom ostatku

Jeste li zadovoljni nadogradnjom? Da, definitivno, i novac koji potroši na njemu nije šteta. Čak i ako sam dobio inercijalno pomicanje, to bi već bilo dovoljno. No, postoje i drugi lijepi bunjevi koji su gore opisani. Mogu li preporučiti čitateljima da promijene svoje MB990 / 991 novu? Ako vam sve odgovara u vašem prijenosnom računalu, nema smisla u nadogradnji. Bolje je čekati sljedeću generaciju. Možda će Apple promijeniti dizajn. Imam poseban slučaj. Htjela sam službeno jamstvo, nešto novo, i uspjela sam prodati svoj uređaj profitabilno. Općenito, novina je ugodna, iako želim sljedeću generaciju MacBook Pro 13 “Apple nešto radikalno promijenilo. Na primjer, predložio je novi dizajn, primijenjena na zaslon IPS matrice tanji okvir oko zaslona – želje mnogih u stvari, ali neki od njih će biti izvedena na sljedeći proizvod – nemoguće je predvidjeti.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top