Kako odabrati šešir u obliku lica

Prilikom odabira jesensko-zimske kape, odlučujuću ulogu ne igra boja i stil. Kapica treba odgovarati proporcijama lica.

Kako odrediti oblik lica

Postoje različiti načini. Najtočnija – pomoću centimetarske trake. Naoružani s njom i olovkom kako bi zapisali rezultate. Stajte ispred ogledala i napravite četiri mjerila.

 1. Širina čela. Pričvrstite centimetar u središte čela. Polazna točka je iznad zavoja lijeve obrve, krajnja točka je iznad desne zavojnice (ili obrnuto, ako ste lijevom rukom).
 2. Širina lica. Izmjerite udaljenost između jagodica: od izbočenog dijela zygomatske kosti s jedne strane na drugu stranu. Obično su ove točke ispod vanjskih uglova očiju.
 3. Duljina linije brade. Povucite centimetar od vrha brade do kuta čeljusti. Pomnožite rezultat za dva.
 4. Duljina lica. Izmjerite udaljenost od vrha čela na rubu kose do vrha brade.

Dobivene vrijednosti koreliraju s tipičnim oblicima lica.

kako podići šešir: oblik lica
makefor.me
 • Ovalno lice. Duljina je 1,5 puta širina. Čelo i brada su otprilike isti. Svilena linija i svi uglovi zaobljeni su.
 • Okruglo lice. Duljina i širina su približno jednaki. Brada je zaobljena, linija rasta kose je arcuat.
 • Pravokutna lica (izdužena). Duljina je mnogo veća od širine. Čelo i brada su otprilike isti.
 • Kvadratno lice. Duljina je jednaka udaljenost između jagodica (plus ili minus nekoliko centimetara). Širina čela i linija brade gotovo su ista.
 • Triangularno lice (“srce”). Široki čelo i jagodice, ali uska brada. Linija rasta kose je arcuat ili u obliku srca.
 • Lice u obliku kruške. Velika brada linija i mali čelo. Duljina može biti bilo koja.
 • Lice je dijamantnog oblika (“dijamant”). Udaljenost između jagodica znatno je veća od linije čela i brade. Duljina je također proizvoljna.

Nakon što je odlučio s oblikom lica, možete otići u trgovinu na šešir.

  24 genijalna lifhaka za kuhinju

Kape za ovalno lice

kako podići šešir: ovalno lice

zadatak: nemojte dugo istezati lice.

Zahvaljujući simetriji, ovalno lice se smatra idealnim. Vlasnici ovog obrasca mogu priuštiti gotovo sve pokrivalo za glavu – od šešira do čarapa do šešira (pod uvjetom da noža nije mnogo širi od jagodica). No, bolje je izbjeći prevelike kape s velikim pompom. Na ovalnim asimetričnim modelima i modelima, čelo je sjajno.

Kape za okruglo lice

kako podići šešir: okruglo lice

zadatak: vizualno rastegnuti lice.

Čupavi kontraindicirani usko povezani modeli i kape, pokrivajući čelo. Duljina lica pomoći će visokim kapama s velikim pompom, opsežnim pletenim uzorcima. Svaka vertikalna uzorka dobrodošla je. Fidori, beretki i kepi također će odgovarati. Samo ih nosite bolje asimetrično i u svakom slučaju ne gurajte čelo.

Glava za glavu za pravokutno lice

kako podići šešir: pravokutno lice

zadatak: vizualno smanjiti duljinu i ravnati kutnost lica.

Uz skup zadataka, modeli koji stvaraju vodoravnu crtu će se nositi: zaobljeni kapci s volumetrijskim preklopima, vezani kape, kape s niskom krunom i širokim rubovima, kao i kape. Omogućuju vam skrivanje čela i izjednačavanje izduženja lica.

Kape za kvadratno lice

kako podići šešir: kvadratno lice

zadatak: malo proširite lice i omekšajte njegove značajke.

Vlasnici ovog obrasca nisu prikladni marama za glavu i pokrivala za glavu s velikim dekorom. Modeli s okruglom siluetom pomoći će skrenuti pozornost s masivne brade. Pokušajte na šeširu-binie, beret ili kepi s kratkim vizir. Oni bi trebali nositi na vrhu bez prekrivanja čela. Zimi, štitnici za uši s ušima koji padaju, kao i kreativni modeli s pigtailima i vješanjem pumpi, izgledat će dobro.

Glava za glavu za trokutasto lice

kako podići šešir: trokutastog lica

zadatak: usredotočite se na jagodice.

Šeširi su potrebni da pokriju čelo. Glavna stvar je da nisu previše zbijeni. Ako imate trokutastog lica, onda je vaš izbor šeširi s malim poljima, slatki šeširi s ušima, beretke s prijanjanjem na čelo ili na stranu, pahuljasti krzni modeli. Asimetrični rez je dobrodošao.

  Kako ispravno napuniti laptop

Glave za glavu u kruškolskom licu

kako podići šešir: lice u obliku kruške

zadatak: vizualno proširite čelo.

Ljudi s kruškolikom lice u jesen trebali bi kupiti šešir s ravnim ili podignutim poljima. Prikladna fedora, homburg ili derby. Glave bi trebale biti šire od linija brada. Zimi, kape velikih parova i krak koji će lako prikriti masivne jagodice i naglasiti čelo izgledat će sjajno.

Glave za dijamantno lice

kako podići šešir: dijamantno lice

zadatak: dodajte volumen na vrh glave.

Vlasnici ovog oblika lica pri odabiru pokrivača treba voditi širinom obrazovnih okvira. Kapice ne bi trebale biti uže, već malo šire od njih. Uklapa sve šešire i šešire s ravnim rubom, ako ih nose, klizeći s jedne strane. Kape bi trebale biti glomazne. Ako lice nije izduženo, možete si priuštiti da imate šešire i druge visoke modele krzna.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top