Kako dati volumen na tanku kosu: 13 jednostavnih savjeta

1. Napravite bočno razdjeljivanje

Kad je kosa tanka, ravno razdvajanje ne slijedi: glasnoća neće biti točno. Da je bilo slaganje izgledalo više veličanstveno, podijelite kosu s razgoljenjem s jedne strane – izravno ili cik-cak.

2. Lako započnite

Kako dati volumen kose
goodhousekeeping.com

Nailovi koji čine normalni češalj su hi iz prošlosti. Oni izgledaju neprirodno i zastarjelo. Postoji još jedan način za dodavanje volumena kose uz pomoć dlake: koristite četkicu za zube. Podijelite razdjeljivanje kose i ogrebotine trake pokraj njega samo na samim korijenima. Zatim pomaknite razdjelni dio nekoliko centimetara na stranu, ponovite postupak – i tako nekoliko puta.

3. Operite kosu samo u korijenu

Nije svatko zna kako zapravo prati kosu. Ako su tanke, posebno je važno pridržavanje pravilne tehnike. Nanesite šampon i masažu kosu, uzimajući oblak pjene, trebate samo na korijenima. Ako je isto učinjeno na cijeloj duljini kose, uključujući savjete koji su suhi i lomljivi, to će ih više sušiti. Kosa će se početi raspadati, ali će izgledati poput slame.

4. Nemojte nanositi kondicioniranje korijenu kose

Njegova suptilnost je u korištenju klima uređaja. Naprotiv, ne treba se primjenjivati ​​na korijenima. Zasićena tekstura ovog alata će težiti kose na korijenima – u skladu s tim, volumen neće biti bez pitanja. Osim toga, zbog toga, tanka kosa će postati još prljavija.

5. Suši kosu naopako.

Ako želite postići volumen, nemojte sušiti kosu, povlačenjem ih s korijenovim četkicama na vrhove. Bolje je smanjiti glavu prema dolje i usmjeriti protok zraka iz sušila za kosu do korijena kose. To će ih podići, isušenu kosu učiniti sofije, pahulje.

6. Dobiti kraće

Duga tanka kosa obično je bez volumena: gravitacija ih vuče. To je sasvim druga stvar – kratka i srednja dlaka (iznad kostiju). Jednostavno se pakiraju, savršeno drže oblik i čuvaju volumen.

  20 nedopustivih pogrešaka u šminci

7. Izradite šišanje slojevima

Postoji utičnica za one koji ne žele dijeliti s duljinom, ali još uvijek trebaju glasnoću. Glavna stvar – nemojte dobiti šišanje “na liniji”, izrezivanje reza ravno. U tom slučaju, kosa će se pojaviti ravna, kosa (posebno tanka) – nije debela, ali rijetka. U frizerskom salonu morate napraviti višeslojnu frizuru s matiranjem. I sa stilom, i bez njega će izgledati veće.

8. Napravite volumetrijsko bojenje

Učinite volumetrijsko bojenje
pinterest.com

Tanka kosa je bolje ne slikati u jednom tonu. Složenije tehnike, kao što su stolete i balage, pomažu uz pomoć boje kako bi naglasili pojedinačne niti i time vizualno povećali volumen kose. Kako bi se pojačao učinak, kosa nakon takvog bojenja trebala bi biti položena zakretanjem vrhova ili valova.

9. Izaberite prave styling proizvode

Oni koji imaju tanku kosu, morate paziti na teksturu prilikom odabira sredstava za oblikovanje. Nisu svi od njih pridonose dobivanju volumena, neki su težine vaše kose. Na primjer, ulja i gelovi ne bi trebali biti kupljeni. No svjetlosni sprejevi, moussi i pjena su upravo ono što trebate.

10. Nanesite styling proizvode u umjerenim količinama

Znajte da je mjera nužna čak i kada koristite alate pogodne teksture. Ekstrudiranje pjene od boca veličine teniske kuglice ne bi trebalo biti. U takvoj količini, sredstvo za oblikovanje samo će težine kose i oduzimati njihov volumen.

11. Koristite suho šampon

Koristite suho šampon
xovain.com

Suhi šampon – čudo agent za vlasnike finih kose. Prvo, oni, kako je poznato, čak i za pola dana mogu postati masnoće, prljave po korijenima. Ako nanosite suho šampon na korijenje, upija višak sebuma. Drugo, to znači da podiže kosu na korijenima, te ih zbijanje. Suhi šampon može se nanositi i na duljinu kose samo da bi im omogućio volumen.

  Kratki tijek kratkih hlača za muškarce: kako i sa što nositi kratke hlače

12. Objesite kosu

Umjesto izravnavanja i zaglađivanja vaše kose, učinite to. Valovi na plaži, kao što je nakon plivanja u morskoj vodi, Hollywood kovrče i curvy kovrče daju željeni rezultat.

13. Napravite neodgovorno polaganje

Još jedna varijanta polaganja – s učinkom namjerne nemarnosti. Lagano zaodrene kose, labave ili skupljene u kosi, pojavit će se više bujne i guste. Usput, da bi takav pakiranje, suhi šamponi, sprejevi sa šećerom ili s morskom soli će biti korisno. Oni pomažu u teksturi kosu.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top