Kako promijeniti mobilni operater sa spremanjem broja

Odustani „mobilni ropstvo” u Rusiji je dozvoljeno svaka osoba nezadovoljni stope ili kvaliteta usluge svog mobilnog operatera, za prijelaz u uvjetima više isplativo / kvalitete, bez potrebe da promijeni svoj broj telefona. Prijelaz smisla čak iu slučaju kad su obitelj ili prijatelji, izaberite jedan operator zbog posebne bonuse u tarifi koju pruža mreža. Dakle, želite premjestiti iz operator operator X, Y, ali kako to učiniti? Koliko vremena, snage i živaca će ovaj postupak zahtijevati? Koje su zamke? Mi smo u potpunosti prošli ovaj proces i želimo podijeliti naše iskustvo.

Za promjenu mobilnog operatera trebat će vam:

  • želja;
  • putovnica;
  • 100 rubalja (maksimum).

Prethodna verifikacija podataka o putovnici (neobavezno)

Proces je izvanredan u da standardni scenarij, ne moraju vidjeti i čuti predstavnike svog trenutnog nositelja. Vi savršeno razumijete prednosti ovog pristupa. Sve ove moleći da ostanu i ispirati grlo mozak … Ako operater ne mora nekoliko mjeseci / godina da bi samo jedna druga stranka zadovoljni razinom usluge, onda je bezvrijedno operater.

Nažalost, može se dogoditi da ide na svoj trenutni operater će i dalje imati. To se događa kada vaši podaci putovnicu, navedene u ugovoru s trenutnom operatera su drugačiji od onih koji su prilikom posjete operatora salon, u kojem želite ići. Razlozi mogu biti dva:

  • pogreška prilikom unošenja podataka od trenutnog operatora;
  • promjena podataka o putovnici.

Pazite da nedostatak prvog problema bez posjeta salonu može biti, ako pronađete svoj stari ugovor i pažljivo provjerite podatke. Drugi problem rješava se samo posjetom trenutnog operatera i ažuriranjem podataka u ugovoru.

Posjet salonu novog operatera

Mi uzeti putovnicu, 100 rubalja i otići u salon mobilnog operatera, na koji želimo ići. Konkurencija između pružatelja mobilnih usluga je visoka, a time i prijelazna inicijativa na sjajnoj strani bit će vrlo dobrodošla.

  Kako se vratiti na iOS 9 na iOS-u 8.4.1

Od vas će se tražiti da predočite putovnicu i ispunite zahtjev za prijenos pretplatničkog broja. Ovdje morate navesti prošli operator i vaš broj.

Istodobno možete unaprijed odrediti tarife novog operatera.

Tada ćete potpisati ugovor o pružanju komunikacijskih usluga s novim operatorom i platiti 100 rubalja za pruženu uslugu.

Zajedno s ugovorom bit će vam izdana nova SIM kartica, ali neće odmah raditi.

Cjelokupni postupak od trenutka komunikacije s konzultantom želimo promijeniti operatera, a sve dok izlaz iz kabine s ugovorom i nova Simka ne uzmu točno 20 minuta. Kao što možete vidjeti, ne može se govoriti o ozbiljnim troškovima vremena. Nervi, također nismo priliči, i teško je nazvati 100 rubalja ozbiljnu sumu. Sada čekamo.

očekivanje

Prema zakonu, bivši mobilni operator je dužan “prenijeti” pretplatnika novom operatoru u roku od osam dana.

Na početku prijelaznog razdoblja pretplatnik će primiti SMS sa zahvalnošću za korištenje usluge, kao i planirani datum i vrijeme prijenosa broja.

smena1

Ako uspješni scenarij prati prvi SMS, obavijest će vas obavijestiti o uspješnom završetku preliminarne provjere za prijenos.

smena2

Važna točka koja pridonosi uspješnoj tranziciji

Prema istom konzultantu, pretplatniku se savjetuje da ne idu u negativno tijekom cijelog razdoblja prijelaznog razdoblja. U suprotnom, može se dogoditi da u nekom trenutku sustav prijavi prisutnost duga, a prijenos broja u takvoj situaciji je nemoguć.

Dan prije nego što je ovaj najdraži trenutak doći će još jedan podsjetnik na potrebu promjene Simke na ovaj dan.

smena3

To je uspjeh!

Na određeni datum (otprilike u isto vrijeme kada je prijava poslana) stara SIM kartica je počela odbijati raditi. Pet sati nije bilo telefona ni SMS-a, ostao je samo internet. Mislili smo da je to signal za instalaciju nove SIM kartice, ali još uvijek nije uspjelo. Nije jako ugodan trenutak. Kao rezultat toga, stara kartica uopće se ispala iz mreže i u tom je trenutku počela raditi nova.

  Apple MacBook Pro 13 “2010: pregled, usporedba s prethodnikom i operativnim iskustvom

smena4

U Mreži hoda glasine uočenih odmah nakon spajanja na novu SIM karticu problema s komunikacijom. Konkretno, govorimo o komunikacijskim kvarova tijekom prvih nekoliko sati, ali takve propuste ne utječu na sve ili bili relevantni u ranijim fazama prenosivosti broja, kada je tehnologija još nije debugiran. U našem slučaju, sve je odmah počelo raditi.

ograničenja

Tužnost čeka vlasnike izravnih urbanih brojeva. Najveći dopušteni broj novog operatera je prenijeti na svoju saveznu (tj. 10-znamenkastu cjelovitu) verziju vašeg broja. Kratka će verzija ostati kod starog operatera i ne može se prenijeti.

Prijenos nije moguć za blokirane brojeve (zbog financijskog blokiranja, neaktivnosti pretplatnika, a također zbog drugih razloga zbog kojih ne možete upućivati ​​pozive s trenutačnog broja).

Također, neće biti moguće prenijeti broj ako je registriran u drugoj regiji.

Važno je: posebnu pozornost treba posvetiti načinu plaćanja po prvi put nakon prijelaza. U tom slučaju isplata nije bila moguća zbog putem kreditnih kartica, sve vrste „Dixis” i tako dalje. N. Prva dva tjedna napuniti račun može biti samo u kabini novog operatora. Za neke to može biti veliki problem, ali na sreću, ti problemi su promatrane ne u svima.

ukupno

20 minuta u kabini operatera, osam dana čekanja. Gotovo nema problema i novi mobilni operater, s kojim će, možda, komunikacija biti bolja i bez troškova. I ovo zapravo nije samo prazne riječi.

Pogledajte lice osobe koja je nezadovoljna svojim operatorom mobitela.

IMG_20140726_140227

I to je on, sa starim brojem, ali s novim operatorom. Vidite li razliku? ????

IMG_20140726_151724

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top