Kako snimati videozapis s iPhone ili iPad zaslona bez jailbroken

Postoji najmanje dva načina snimanja videozapisa sa zaslona iOS uređaja, omogućujući vam da izradite screencast-ove za streaming igre, upute za videozapise i druge potrebe. Srećom, ne trebaju zatvorske kazne. Razmotrimo svaki od njih detaljno.

IOS snimanje zaslona

Počevši s iOS 11, Appleov mobilni OS ima funkciju snimanja videozapisa koja vam omogućuje snimanje sve što se događa na zaslonu iPhone ili iPad, a zatim spremite videodatoteku u galeriju. Evo što trebate učiniti za ovo.

  1. Otvorite Postavke → Kontrolna točka → Konfigurirajte kontrole.
  2. Pronađite stavku “Zaslon za snimanje” na popisu i kliknite zeleni plus ispred njega.
  3. Izađite iz postavki i otvorite “Control Point” brišući dno ruba zaslona.
  4. U donjem redu ikona pojavit će se ikona “Screen Recording”.
  5. Kliknite na njega i snimanje počinje točno tri sekunde nakon odbrojavanja.

Tijekom snimanja, traka statusa će postati crvena, signalizirajući proces snimanja. Nakon završetka videozapisa spremaju se u standardnu ​​aplikaciju “Fotografije”, gdje se mogu dijeliti na bilo koji prikladan način ili prenijeti u oblak.

Snimanje zaslona preko QuickTimea u MacOS-u

Ako želite snimiti zaslon, također možete koristiti Mac. U tom slučaju možete koristiti prethodne verzije sustava iOS. Osim toga, traka statusa neće se pretvoriti u crveno, a vrijeme i indikatori mreže na njemu bit će isti kao u svim Apple prezentacijama i oglasima. Da biste snimili iPhone ili iPad zaslon putem QuickTimea na Mac računalu, morate učiniti sljedeće.

  1. Povežite svoj iOS uređaj s Mac računalom pomoću kabela.
  2. Pokrenite QuickTime i odaberite File → New Video.
  3. U prozoru pregleda koji se otvori kliknite gumb za snimanje.
  4. Na kraju snimanja ponovo pritisnite gumb i spremite film na disk.

U padajućem izborniku, ako želite, pritiskom na strelicu pored gumba za snimanje možete odabrati ugrađeni mikrofon ili mikrofon mobilnog uređaja kao izvor snimanja. Ovdje je postavljena i kvaliteta videozapisa.