Hogyan válasszuk ki a cipőket a fitness, a crossfit és az erő képzés

Cipők a hatalomra

Ha csak megy a tornaterem, egy kicsit futni, teljesítő izolált gyakorlatok szimulátorok, és nem jön a bár és súlyzók nehezebb, mint 5 kiló, akkor nem kell külön cipő a hatalom sport. A fitnessprogramoknak elegendő kényelmes cipő lesz.

Ha úgy dönt, hogy komolyan vegyenek részt az erőemelés, súlyemelés, testépítés, extrém teljesítmény vagy végre komplex sokízületi gyakorlatokat nehéz súlyokkal, érdemes egy komolyabb megközelítés, hogy a kiválasztott cipő.

A cipők jellemzői

 1. Merev és kemény talp. Az erőkifejtések során a lábaknak szilárdan kell állniuk a talajon, és a lábakat szilárdan a padlóra kell nyomni. Ez lehetővé teszi, hogy teljes mértékben használják a combok és a fenék izmokat. Ha futócipőt viselsz, a párnázó talp elnyeli az energiát, nem osztja egyenletesen a test súlyát a lépcsőkön és csökkenti a térd stabilitását.
 2. Szorosan illeszkedik a lábhoz. A cipőknek jó támogatást kell nyújtaniuk. A lábnak nem szabad lógniuk. Ha a cipőket megnyomják vagy összenyomják, ez megszakítja a súlyeloszlást a lépésekben és csökkenti a teljesítményt.
 3. Jó tapad. A talp nem csúszik – tele van sérülésekkel.

Számos változata van a cipők számára a hatalmi sportok számára. Válassza az igényeinek megfelelően.

A cipők fajtái

shtangetki

Shtangetki – egy speciális talppal ellátott lábbeli szilárd talppal és 12-20 milliméteres fából vagy műanyag sarokkal. Az ilyen cipők megbízható támogatást nyújtanak, és a sarok felemelt helyzetének köszönhetően elősegíti a mély guggolás teljesítményét.

A Stagnetki azt tanácsolja, hogy megvásárolja azokat, akik nagy súlyokkal dolgoznak, vagy gyakran végeznek súlyemelő gyakorlatokat: egy bátor, egy lökésszel, egy gallyat a fejük felett.

Ezenkívül a csapok segítik a guggoló technikát a súlyzóval. tanulmányKinematikus változások a súlyemelő cipők segítségével a súlyzó hátsó guggolásán. Ez azt mutatta, hogy a shtangetki képest sportcipő, hogy segítsen kijavítani a lejtőn a határidős hajótest alatt guggolás, valamint növeli az aktiválás a feszítő izmok a térd.

A jól ismert és drága modell shtangetok – Adidas adipower öntött polimer talp, bőr felső és egy további pánt biztonságos rögzítését a lábát. Ezek a rudak nagyon könnyűek és szilárdak, kiválóan stabilak a gyakorlat során.

A Nike Romaleosban nem rossz minőségű. Nehézbbek és nehézkesek, kiváló stabilitást biztosítanak, ami különösen fontos nagyméretű súlyoknál, szélesebb cipővel.

Ha rugalmasabb rudakat szeretne, fontolja meg az Inov-8 Fastlift 335 modellt. Ezek könnyű és kényelmes rudak, rugalmas elülső részekkel.

Minimalista cipők

Ezek nagyon rugalmas cipők vékony talppal, amelyekben a cipőben a lehető legkényelmesebbek lesznek.

Az ilyen modellek a mozgások ideális biomechanikáját biztosítják, amikor a lábak a lehető legstabilabbak, és a lábak teljes mértékben érintkeznek a talajjal a gyakorlat során. Egy tanulmányA lábazati interfész hatása a guggoló teljesítményre. kiderült, hogy a minimalista cipők stabilabb alapot biztosítanak az üldözés során, mint a cipők számára a vegyes képzéshez.

Továbbá, a párnázatlan cipők és a felemelt sarok segítenek a lábak megerősítésében. Egy tanulmányA megnövekedett mechanikai ingerlés hatása. azt mutatta, hogy a minimalista cipők növelik a lábizmok erejét és hipertrófiáját.

A leghíresebb minimalista cipők a Vibram Five Fingers, amelyek nem keverednek semmihez a szokatlan megjelenés miatt – a lábujjak öt ujjal való megosztásával. A Vibram számos modellt tartalmaz, ezért a lehető legkevesebb értékcsökkenést választja.

A minimalista cipők jó példája a vékony Nike Free Hyperfeel cipők. Futtatásra készültek, nagyon vékony és rugalmas talppal rendelkeznek, és kis lengéscsillapítást nem gél vagy hab biztosít, hanem egy különleges talpbetétnek köszönhetően.

A Nike Free Hyperfeelnek meglehetősen keskeny cipője van, amely nem mondható el egy másik minimalista modellről, az Altra Samson-ról. Ezek a cipők kiterjesztett orrával rendelkeznek, amely lehetővé teszi a lábujjak tökéletesítését. A sarok rugalmassága és zéró emelkedése együtt járó hatású mezítlábossal, de jó tapadást biztosít a felülethez.

Azonban ezek a cipők bizonyos rugalmasságot igényelnek a boka izmokban. Ha nem tudja fenntartani a lábfej semleges helyzetét guggolás közben, akkor a támogatás hiánya hátrányosan befolyásolhatja a technikát: a láb belsejébe esik, és a térdek befelé fordulnak.

Ha még mindig úgy döntesz, hogy ilyen cipőt vásárol, először minden nap viselje, hogy a láb izmait fokozatosan használják, és kövessék a technikát a hibák kiküszöbölésére.

tornacipő

hogyan kell kiválasztani a cipőket: cipők
converse.co.th

A cipő gumi talpa nem akadályozza meg a lábat a padlóhoz erősen lenyomva, és a magas modellek támogatják a bokát.

A Keds jól illeszkedik az ilyen mozgások végrehajtásához, mint a holtág, a nyak hátsó helyzetében vagy a lábak széles beállításával. Ez egy jó lehetőség az erőátviteli gépek és azok számára, akik éppen most kezdik gyakorolni a hatalmi sportokat, és nem akarnak sok pénzt költeni a sportcipőkön.

Sokkal kevésbé alkalmasak súlyemelő mozgásokra. Kiúsztatásnál, térd előre felemelt etetés, például idején figyelembe a rúd a nyeregben, tart egy jó nyújtás a vádli izmait, különben a sarok jön le a földre. A Stagnetki kompenzálhatja a mobilitás hiányát és enyhén javítja a technikát, és a cipők és a minimalista cipők – nem.

A CrossFit cipők

A CrossFit nemcsak a súlyemelést, hanem más sportágakat is magában foglalja: gimnasztika, súlyemelés, szélsőséges teljesítmény, futás és mások. Ezért a kereszt-oktatóknak egyetemessé kell válniuk.

A cipők jellemzői

 1. Stabil, nem rugalmas talp. A habot vagy a gélt tartalmazó talppal rendelkező cipők nem alkalmasak a keresztezésre, mivel ezek nem nyújtanak elég stabilitást az erõs gyakorlatok során.
 2. Tartós talp. A puha talpú cipők nem tudják felállni a kötelet.
 3. Jó tapad. Futás, ugrás a járdán, ugrás a báron, séta a mezőgazdasági termelő és extrém szélsőséges dolgok gyakorlása, mint egy óriási gumiabroncs elfordítása vagy egy szán kiengesztelése, jó tapadást igényel a felszínen.
 4. Lélegző. Annak érdekében, hogy a nap folyamán Szuperintenzív komplexek (Workout of the Day) láb cipők nem izzad, cipő kell egy hálós felső és légáteresztő is.

Cipők a cross-training számára

A rudakkal ellentétben a keresztpályacipők enyhe sarokemelővel rendelkeznek – csak kb. 4 mm, ami más gyakorlatok során kényelmet biztosít.

A cipők talpja elég kemény ahhoz, hogy stabilitást biztosítson, de jól kanyarodik, így a futás és ugrás is nagyon kényelmes. Az ilyen cipők általában textilből készült hálótal vannak. Nem ad lábizsant.

A leghíresebb crossfit lábbeli a Reebok Crossfit Nano. Minden évben új vonalvezető modellek készülnek, amelyek néhány javulást eredményeznek, mint például a talp vagy az új anyag jobb tapadása. A Crossfit Nano előnye olyan szilárd talp, amely nem esik szét a kötélen. A lágyabb anyagból készült cipők talpát már hat-tíz lifttel törlik. Különösen sérti az új drága cipők törlését.

A keresztszerelők közé tartoznak a népszerű futócipők is Nike Metcon. Ezek a cipők sok sportoló számára népszerűek, és megfelelnek a jó cross-flick cipők összes kritériumának: kemény és rugalmas talp, könnyű textil felső, enyhe sarokemelés és jó tapadás a padlón.

Tipp: vesz egy pár pár cipőt, és változtassa meg őket a feladatoktól függően.

Egyes sportolók edzhetnek a testmozgás emelő shtangetki és WOD hajtsa cipők cross tréning vagy minimalista modellek, ha az ingatlan nincs kötelet. Ez a megközelítés segít a lábbeli előnyeinek kihasználásában és az élettartam meghosszabbításában.

Cipők a fitnesshez

Hatalmas számú fitnesst és folyamatosan újakat hoznak létre. A leghíresebbek közé tartoznak az aerobik, zumba, step aerobic, fitball, tai-bo, gyakorlatok a Bosu-n. Mindezek a típusok közé tartozik az aerob testmozgás, a gyors összehangolt mozgások, a forgatás és az ugrás, nem jelent komoly erőt vagy sokkhatást.

A cipők jellemzői

 1. Könnyű. Minél világosabb a cipők, annál kényelmesebb a mozgás, ugrás, ingerlés vagy egyensúly fenntartása.
 2. légáteresztő. A hálófej egy határozott plusz egy fitness cipőhöz. Csökkenti a súlyt és megakadályozza a lábak verejtékezését.
 3. Rugalmas külső talp. A műanyag talp lehetővé teszi a láb mozgását, amilyen természetüknél fogva lehetséges.
 4. Puha talp. A futócipőnek a futáshoz nem kell sok párnázottsága, mivel az osztályban keletkező sokkterhelés minimalizálódik. Azonban a talp lágysága nem sérül meg. Ezekben a cipőkben kényelmesebb lesz a lépés és a ugrás.

Cipők az aerobik képzéshez

Az aerobic edzéshez a cipők kiválóan alkalmasak a keresztezett tréninghez olyan jellemzőkkel, mint például az értékcsökkenés, rugalmasság és könnyedség.

Az ilyen cipők kiváló példája a Ryka Vida és a Ryka Influence fitness modell. Mindkét modell nagyon könnyű, lélegző hálós felső és speciális puha lábazat, amely kényelmet nyújt a gyaloglás és ugrás közben.

A Ryka Vida különleges párnával rendelkezik a sarokban, ami növeli a párnázottságot, és az elülső részen különleges hornyok teszik még rugalmasabbá a cipőket. A Rika Influence megerősítette a láb ívét. Ezek a cipők alkalmasak a lapos lábakkal rendelkező emberek számára.

Ha a fitness formában gyakran ugrások, fordulatok és oldalirányú mozgások vannak, válasszon cipőt jó ütéselnyeléssel és jobb lábtartóval. Az ilyen cipők jó példája a Nike Air Zoom Strong egy nagyított külső görgővel és rugalmas sávval. Támogatják továbbá a Reebok Hayasu vonalán a boka modell felett álló megállást. Zökkenőmentes felülettel rendelkezik, amely megszünteti a dörzsölést, egy párnát és egy ortopéd talpbetétet.

Ha zombikba jár, vagy tervez valamiféle hip-hopot, figyeljen a cipők talpájára: fordulóponttal kell rendelkeznie.

hogyan kell kiválasztani a cipőket: cipők a fitneszhez
A talp a Domyos 360 cipők a fordulóponthoz / decathlon.ru

A fordulópont könnyebb forgatni, ami gyakran megtalálható a modern táncokban. Egy ilyen talp megtalálható számos táncos és zumba tervezett cipőkhöz, például a Domyos 360-ban vagy az Asics Gel Fit Nova-ban.

Írja meg a megjegyzéseket, melyeket a cipők szeretnek az erőkifejtéshez, a crossfithez és a fitneszhez, és miért tetszik nekik.

Loading...