Izmos memória: mi az, és hogyan kell használni

Mi az izom memória

Az izommemória az izomsejtek rekonstrukciója, amely a fizikai edzés hatása alatt történik. Az Oslói Egyetem norvég tudósai bebizonyították, hogy az izomrostok saját memóriájukkal rendelkeznek, és mechanizmusa az új magok megjelenéséhez kapcsolódik.

A sejtmagok számának növekedésével a tudósok összekapcsolták az izomnövekedést. Nagyobb számú munkagén lehetővé tette az aktin és a miozin, a kontraktilis izomfehérjék nagyobb mennyiségének szintézisét. A kezdeti elvárásokkal ellentétben a magok nem tűntek el, amikor az izomterhelés intenzitása és szintje csökkent. Három hónap alatt az izomsorvadás után készenléti állapotban maradtak, és a képzés újbóli elkezdtek aktívan működni, fokozva a fehérjeszintézist és a hipertrófiás folyamatokat.

Mit jelent ez?

Minden edzés felbecsülhetetlen értéket képvisel az egészségtőkéjéhez. Minden új súly, amelyet Ön megtesz, minden új távolság nem csak erősebbé, tartósabbá és gyorsabbá tesz. Olyan örökkévalóvá teszik.

A fenti kutatás eredményei azt bizonyítják, hogy ha az abszorbeált terhelés állandóan be van nyomva az izmok memóriájába. Ha egyszer bevezetted magad gyönyörű formába, akkor is, ha időben elveszíted, sokkal könnyebb lesz visszatérni.

Hogyan működik a gyakorlatban?

Menj a csarnokba, futsz, játszol sportol, súlyt éget vagy izomtömegedet kapsz. Miután sikeres volt a törekvésedben, hirtelen meg kell szakítanod a képzést. Ennek oka lehet bármi: trauma, gyermek születése, munkahelyváltás, pénzügyi nehézségek, katonai szolgálat. A legtöbb sportoló számára a kényszeres szünet kellemetlen érzelmeket vált ki. Sokan azt hiszik, hogy most mindennek meg kell kezdenie a semmiből. Ez nem így van.

Azok a sportolók, akik már elértek bizonyos eredményeket, sokkal nagyobb könnyedséggel, mint egy kezdeti formát jelentenek. Minden a test egyéni jellemzőitől, a képzés intenzitásától, a szünet időtartamától és az izomsorvadás mértékétől függ majd ebben az időszakban, de átlagosan a sportoló három hónap alatt visszaállíthatja a korábbi formát.

Talán emlékszel arra, hogy az egyik ilyen legendás hozam Arnold Schwarzenegger döntése volt, hogy részt vegyen a “Mr. Olympia” versenyen és 1975-ben hetedik győzelmével.

Hogyan kell használni az izom memóriát

Az izom memória jelensége egy másik példa arra, hogy mennyire meglepően elrendezett egy személy. De ez nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan helyek, amelyek több élőlényhez is tartozhatnak, amit magunk is megtehetünk a testünkkel.

Ne féljen elhagyni a gyakorlást

Izmos memória garantálja, hogy hosszú szünet után nagy erőfeszítés nélkül visszatér a csarnokba, a pálya vagy a gyűrűbe. Ez az Ön tőkéje és garanciája, hogy minden edzés, erőfeszítés és eredmény nem hiábavaló. Az izmok memóriájának köszönhetően biztonságosan megszakíthatja az edzésedet egy ideig, és nem hagyhatja figyelmen kívül a kihagyott lehetőségeket.

Szünetet tartson az eredmények elérése érdekében

Az izommemória jelenségével az izmok adaptálása a terhelésekhez bizonyos mértékig összefügg. Egy bizonyos pillanatban jössz a fennsíkra, amikor az izmok már hozzászoktak a súlyokhoz és a gyakorlatokhoz, így nincs előrelépés. Ebben az esetben átmenetileg felfüggesztheti az edzésprogramokat.

A memóriának köszönhetően nem félek, hogy nem tud visszatérni az elért eredményhez. És egy szándékos szünet után fokozatosan új erővel vonhat be, hogy új súlyokat vegyen fel, lásd az előrehaladást, mozog a zsákutcából.

Technikai munka

Még akkor is, ha 10 évig nem bicikliztél, akkor felmászsz rá és sikeresen pedálozhatsz. Ez is érzéke az izom memória. Az izmok emlékeznek a gyakorlatok gyakorlatára. Miután visszatér a csarnokba, nem kell megtanulnia, hogy újra összeszedje magát, és miután visszatért a gyűrűre, újra sztrájkolt. A technológia helyreállítására irányuló erőfeszítések minimálisak.


Az izmos emlék a természet egy másik ajándéka, rejtett erőforrás, mely hatalmas potenciált jelez. Ne hagyd figyelmen kívül.