Top 10 azijskih online trgovina

18. lipnja 2015. došlo je na rusko tržište još jedan veliki kineski maloprodajni lanac – online trgovina JD.com. Ova tvrtka – drugi najveći obujam trgovanja nakon grupe Alibaba, koja posjeduje poznate AliExpress i Taobao. JD.com je pokrenuo ruski jezik i spreman je boriti se za kupce s web stranicama koje su dugo radile u post-sovjetskom prostoru.

Proučili smo azijske online trgovine, pročitali recenzije kupaca o njima i napravili vrh najviše-najviše. Popis nije rangiran – to je samo desetak web stranica s najboljim asortimanom, uslugom i cijenama. Ako želite, u komentarima uredite web stranice prema dolje navedenom redoslijedu.

AliExpress

Ovo je najveća trgovačka platforma u Kini. Neki vrhunski hipermarket na veliko-maloprodajnom tržištu, gdje se skupljaju tisuće prodavača i stotine tisuća proizvoda. AliExpress se često uspoređuje s eBayom: možete kupiti po komadu ili puno, odmah ga kupiti ili sudjelovati na aukciji, a uvjeti i kvaliteta ovise o određenom dobavljaču. Samo na AliExpressu nisu prodane beuchnye stvari.

AliExpress ima rusku verziju stranice (ne smije se miješati s opisima robe prodavača), gdje su cijene prikazane u rubalja. Za praktičniju i bržu kupnju izdaju se mobilne aplikacije.

Druga prednost je sposobnost komunikacije izravno s prodavačima i sustav za zaštitu kupaca. Novac dolazi prodavatelju samo kada kupac potvrdi primitak robe. Zbog sporova, možete vratiti novac koji ste potrošili ili primiti drugu naknadu u slučaju braka ili nepravedne trgovine.

Postoji mnogo načina plaćanja: od bankovnih kartica do elektroničkih platnih sustava. Dostava je obično besplatna. Ali to ovisi o prodavatelju. Na AliExpressu se stalno održavaju razne prodaje, a na promotivnim kodovima također su na snazi.

AliExpress je usredotočen na inozemno tržište, a to je njegova glavna razlika od druge podružnice Alibaba Group – Taobao.com. Taobao ima isti ogroman raspon: od papirnate kopije do računala. Ali da se registrirate na web mjestu, koji usput, potpuno na kineskom, morate imati radni kineski broj telefona. Osim toga, možete platiti za kupnju samo putem kartica izdanih u Kini. Drugim riječima, kupiti nešto na Tao, stanovnici Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana i drugih zemalja moraju se posvetiti uslugama posrednika. Dovoljno je blagosloviti ih: Mistertao.com, Kupinatao.com i tako dalje.

Banggood

Pribor za naprave, telefone, kućanske aparate, kućanstvo, odjeću, nakit, torbe, kozmetiku – koja samo ne postoji u ovoj trgovini na više trgovina. Ukupno više od 30 tisuća predmeta.

Banggood pokrenut 2004, sjedište nalazi se u Guangzhou. Trgovina ima nekoliko skladišta u Kini, SAD-u i Velikoj Britaniji.

Korisnici primjećuju adekvatnost cijena, kao i dobru uslugu. Dakle, postoji skupina “VKontakte”, gdje možete dobiti odgovor na zanimljivo pitanje na ruskom (site je također preveden). Za one koji vole kupovati putem telefona ili tableta, postoje aplikacije na iOS i Androidu.

Prihvaćamo bankovne kartice, PayPal, Yandex.Money, QIWI ili WebMoney. Dostava prema zadanim postavkama je besplatna, no moguće je odabrati EMS. Broj za praćenje parcela je relativno jeftin – 1,7 dolara, a kada naručite više od 25 dolara, to je besplatno.

  Pouzdan kineski brand: 100 malo poznatih, ali vrlo cool prodavača s AliExpress

BuyInCoins

“Kupi za novčić” – tako glagolno zvuči prijevod naziva ove online trgovine. Doista je jeftino. Posebno s obzirom na besplatnu međunarodnu plovidbu (nije sretna samo u Africi, Italiji i Indiji).

Trgovina pribor za računala i telefone, roba za sport i udobnost doma, kao i kozmetika, nakit i razne ljepote stvari. Nije ni čudo da se BuyInCoins zaljubio u djevojke.

Sučelje resursa prilagođeno je korisnicima ruskog govornog područja. Postoje grupe u društvenim mrežama “VKontakte” i “Classmates”, kroz koje je prikladno pratiti popuste i promotivne kodove.

Transakcije za neregistrirane korisnike vrše se samo putem PayPala. Nakon što je odobren, možete jednostavno koristiti kartice ili QIWI torbicu. Besplatna dostava po Kini post, Hong Kong ili Malezija. Za one koji žele brzo primati paket, EMS vrijedi 20 USD. Kôd za praćenje košta 1,90 USD, ali ako iznos narudžbe prelazi 30 USD, ne morate platiti dodatnu naknadu.

Gearbest

Online trgovina, u rasponu od kojih uglavnom elektronike. Kineski telefoni, tableti, komponente za računala, USB uređaji – tu je dovoljno dobra. Ali ne bez odjeće, pribora, kozmetike i stvari za kuću.

Trgovina je otvorena od 2014. Poštovanje korisnika zaslužuje zahvaljujući niskim cijenama i brzoj isporuci.

Plaćanja se prihvaćaju putem bankovnih kartica i platnog sustava PayPal. Uobičajena isporuka bez koda za praćenje je besplatna, ali za brzinu i posebnu brigu o paketu morat će malo platiti.

DealExtreme – DX

Ova popularna online trgovina do 2012. bila je nazvana DealExtreme.com. No, nakon redizajne i druge interne transformacije, dobio je kraći i zvučnije ime – DX.com.

Stranica sadrži različite kategorije: “Odjeća”, “Ljepota”, “Kuća”, “Hobi” i tako dalje. No, među korisnicima koji govore ruski jezik, DX.com ima neizgovorenu reputaciju kao gadget i elektroničku trgovinu. Puno ih ima. I možete kupiti kao i obično kineski kneževi, i neke branded stvari.

Na stranici možete uključiti ruski jezik i prebaciti valutu u rublje. Plaćanje Visa i MasterCard, kao i kroz PayPal i WebMoney. Dostava po pošti u Kini je besplatna, EMS – od 15 USD (ekspresna dostava može se odabrati samo ako je iznos narudžbe veći od 30 USD). Kôd za praćenje besplatan je ako kupite 15 ili više dolara.

Kao i drugdje, postoje popusti, promotivni kodovi i partnerski program.

DinoDirect

Kineska mrežna trgovina s besplatnom poštom diljem svijeta i zabavni dinosaur na logotipu. Kupci primjećuju visoku kvalitetu robe. Osim toga, prodavači nikada ne zaboravljaju priložiti male darove, sonde, popustne kupone i druge pogodnosti u paketu. No, cijena politika se razlikuje od drugih mjesta u velikoj stranci. Također treba napomenuti i englesku govornu, ali responzivnu i kompetentnu podršku koja radi na 24/7 modu.

  50 cool stvari s AliExpress jeftinijim od 500 rubalja

Za korisnike ruskog jezika resurs je praktički neprikladan: minimalni prijevod s Googleom i prikaz cijene u rubalja.

Ali asortiman je ogroman: oko dva milijuna robe, od devaja do vjenčanih haljina. Postoje proizvodi oba kineskih proizvođača i proizvoda svjetskih marki (Lenovo, Toshiba, Dell i drugi).

DinoDirect ima svoj klub za klijente. Redoviti kupci dobivaju bonus bodove, daju popuste na ekspresnu dostavu i robu za testiranje, kao i daju razne darove. Osim toga, web mjesto redovito prodaje.

FocalPrice

Više od 70 tisuća predmeta, gotovo 100 različitih kategorija, sedam godina iskustva – sve to je online trgovina FocalPrice. U ruskoj verziji stranice, čini se da je raspon skromniji nego na drugim mjestima (moj Bože, nema odjeće i kozmetike!). No, ugodno iznenađeni cijenama. Postoji čak i odjeljak “Sve za $ 2”. Postoji mnogo nakita koje želite dodati u košaricu u serijama.

Usput, o ruskoj verziji. Za razliku od mnogih konkurenata, FocalPrice sve prevodi sve do opisa proizvoda. I nije loše, gotovo bez pogrešaka.

Plaćanje bankovnim karticama, kao i kroz PayPal i WebMoney. Dostava je besplatna putem China Post-a ili EMS-a. U tom slučaju moguće je isporuka na adrese posrednika i fragmentiranje narudžbe za nekoliko parcela.

Popust možete ostvariti pomoću promotivnog koda ili tako da se pridružite partnerskom programu.

LightInTheBox

Veliki azijski Internet hipermarket, gdje možete kupiti razne opreme, odjeću, obuću, interijere i druge stvari. Ukupno više od milijun naslova koji se svakodnevno ažuriraju.

Web mjesto podržava nekoliko desetaka jezika i valuta, uključujući ruske i rublje. Usluga podrške za više jezika također je sretna: možete postaviti pitanja i primati odgovore na ruskom.

Za ugodnije kupovinu možete koristiti mobilne aplikacije.

Postoji skupina u društvenoj mreži “VKontakte”.

Cijene za ljubitelje freebies čini visoku. Ali oni su zadovoljni opisima robe i visokokvalitetnim fotografijama. Skladišta LightInTheBox nalaze se u SAD-u i Europi, a isporuka se plaća. Trošak ovisi o regiji. Za isporuku, kao i za robu, često postoje popusti. Samo PayPal prihvaćen je za plaćanje.

LightInTheBox ima “mlađi brat” MiniInThebox, također dobro uspostavljena na tržištu. Imaju zajednički vlasnik i vrlo sličan sučelje. Razlika u rasponu i da potonji ima besplatnu dostavu u zemlje ZND-a.

TinyDeal

Ova je mrežna trgovina u Hong Kongu otvorena 2007. godine. Što se tiče broja artikala, to je među pet najboljih azijskih trgovaca. Gadgeti, odjeća, bižuterija, kućanski proizvodi – izbor je ogroman.

Web stranica trgovine je Russified, cijene mogu biti prikazane u rubalja. TinyDeal svake godine sve više i više integrirati u post-sovjetskom prostoru: rad s ruskim sustavima plaćanja ( „Yandex», WebMoney, QIWI) i bankovnim karticama, aktivno voditi skupinu na društvenim mrežama ‘Vkontakte’ i ‘kolege iz razreda’. Postoje i mobilne aplikacije.

Dostava je besplatna. Ali možete odabrati izrazitu metodu, pri čemu će brzina morati platiti dodatno od 10 do 40 dolara ovisno o težini i dimenzijama. Tracker za praćenje paketa je besplatno ako proizvod košta više od 33 dolara.

S vremena na vrijeme održavaju se promocije, a bonus bodovi se dodjeljuju korisnicima partnera.

TomTop

Ovo je online trgovina, osnovana 2004. godine, a dvije godine kasnije osvojila je nagradu Alibaba – Gold Supplier (“zlatni dobavljač”). Na web stranici možete odabrati ruski jezik i postaviti cijene u rubalja – tako da je lakše pronaći pravu.

Izbor proizvoda je impresivan: mobilni telefoni, tablete, odjeća, obuća, igračke, sportska oprema, ribolovni uređaji i još mnogo toga. TomTop ima nekoliko skladišta u Kini, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama.

Cijene su vrlo demokratske. Postoji odjeljak gdje se roba može sortirati u određenim granicama: do $ 0.99, $ 1.99, $ 2.99 i tako dalje. Tu su i prodaja i redovite promocije. Postoji partnerski program i dropshipping.

Plaćanje se provodi putem PayPala, a kodovi za praćenje plaćaju se samo. Izravna isporuka je putem DHL-a i ostvaruje se pod uvjetom da su roba na skladištu u Velikoj Britaniji.

Nemoguće je smjestiti sve trgovce na malo u jednom, čak i vrlo velikom vrhu. Radi vaše udobnosti, a ne uvrijediti druge vrijedne trgovačke platforme, sastavili smo popularne azijske online trgovine u sažetoj tablici.

dućan asortiman:
1. Naprava i elektronika.
2. Odjeća, nakit i kozmetika.
3. Dom i hobije.
Besplatna dostava plaćanje:
1. Bankovne kartice.
2. PayPal.
3. WebMoney ili Yandex.Money.
Dostupnost mobilne aplikacije Ruski jezik
AliExpress 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
Aurabuy 1, 3 1, 2
Banggood 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
Bestofferbuy 1, 2, 3 + 2
BuyInCoins 1, 2, 3 + 1, 2 +
BuySku 1, 2, 3 + 1, 2, 3
ChinaBuye 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
Chinavasion 1, 3 1, 2 +
Odjeća-Dropship 2, 3 + 1, 2, 3 +
Boja-shopping 2 1
Cosme-de.com 2 + 1, 2
DealExtreme 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
DinoDirect 1, 2, 3 + 1, 2 + +
Eachbuyer 1, 2, 3 + 1, 2 +
eForchina 1, 2, 3 + 1, 2
Everbuying 1, 2, 3 + 1, 2
FocalPrice 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
Gearbest 1, 2, 3 + 1, 2
JD.com 1, 2, 3 + 1.2 + +
Jollychic 2 1, 2 +
Jollyhome 3 1, 2
Jollyoutdoor 3 2
LightInTheBox 2, 3 1, 2 + +
Lovelyshoes 2 1, 2
MiniInthebox 1, 2, 3 + 1, 2 + +
Modlily 2 + 1, 2
Newfrog 1, 2, 3 + 1, 2
PandaWill 1, 3 + 1, 2 +
Romwe 2 1, 2
Rotita 2 + 1, 2 +
Sammydress 2 + 1, 2 +
Sourcingmap 1, 3 + 1, 2
StrawberryNET 2 + 1, 2 + +
Sunsky 1, 2, 3 1, 2 +
Taobao 1, 2, 3 + 1 +
TinyDeal 1, 2, 3 + 1, 2, 3 + +
Tmart 1, 2, 3 + 1, 2, 3 +
TomTop 1, 2, 3 + 2 +
Yesstyle 2 1, 2
Propuštao vašu omiljenu azijsku mrežnu trgovinu? Dodajte je u komentare.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top