Отлагане: 7 прости съвета

Колко често имате преди доставката на важен проект, изпит, говорете с родителите си или пътуване на зъболекар (когато зъб боли вече) намери множество други, по-прости уроци, абсолютно не е свързан с главното производство? И всеки има списък с такива случаи и ситуацията е много индивидуална и може да съдържа доста неща. И дори ако имате само един елемент в този списък, той все още ви пречи да живеете нормално. Какво трябва да направя? Борба с това неприятно явление.

бавене

Да започнем със самата дефиниция на термина “отлагане” – това е концепция в психологията, което означава постоянно отлагане на неприятни мисли и дела.

Както казах, списъкът от такива случаи и мисли е индивидуален и може да бъде доста впечатляващ. Има няколко съвета, които помагат в борбата срещу отлагането и не изискват сложни действия. Основното нещо е да не отлагате работата на себе си “за по-късно”.

1. Направете едно неприятно нещо на сутринта. Разбира се, не веднага след пробуждането. И когато е време да правите бизнес, нека първият елемент във вашия “ToDoList” да бъде поне един малък неприятен бизнес за вас. Например, обадете се на водопроводчик или се обадете на не много приятен клиент. Това е като да скачаш от кулата веднага, без да мислиш. Или се изкачете сто пъти на ръба, оценете височината, заминавайте, съберете се с духа и … отново спрете преди самия скок. И така, докато не сте избутани от някой, който вече е изгубил търпението да се изправи на скок. Добро правило е, най-напред, поне малко неприятно нещо и списъкът ви вече е по-кратък.

2. Ако ви е трудно да правите някаква работа няколко пъти в седмицата, направете го всеки ден. Колкото и странно да звучи, това правило работи. Например, трябва да напишете статии в блога или да попълните картите за програмата. Разбира се, можете да седнете и да напишете необходимата сума за няколко дни. Но, първо, това не винаги имат под ръка необходимите материални, и второ, за втори път да седнем и да се насиля да пиша след няколко дни ще бъде много трудно (с оглед на факта, че не ми харесва, но нали все пак трябва). Ако започнете да работите по това всеки ден малко, после постепенно изтеглете. И да седна на тази работа няма да бъде толкова трудна. Постепенно тя ще влезе в навика ви, а по-късно дори може да ви хареса.

3. Намерете фирма за “неприятните ви дела”. Изследванията показват, че много неща, които правим много по-желателно за дадена фирма с някой, отколкото сам.

4. Направете подготовка за работа с необходимото си средство. Това означава, че събирането на необходимите инструменти ви дава възможност да се подготвите психически за неприятна задача. Например, като отпечатвате писмо или събирате необходимата информация, преди да говорите с клиента. Не е нужно да го правите днес, можете да го отложите. Но е напълно възможно просто да се подготвите предварително, да решите да завършите този случай възможно най-скоро и да направите всичко в един и същи ден.

5. Поддържайте списъка. Този съвет може да се намери доста често в борбата срещу неизпълнението на делата (просто казано, повсеместното мързеливо). И това работи. Обикновено списъците компенсират това, че правят нещо дългосрочно, но и с еднодневна работа. Просто пишете на хартия, че до края на днес трябва да направя това и това.

6. Първо – най-неприятните (дами и деца – напред). Уверете се, че първо изпълнявате едно от основните неприятни неща, а не като правите “малко неприятности”, опитвайки се да забавите изпълнението на най-неприятните (и това се случва).

7. Научете се да се насладите на завършването на неприятни неща за вас. Накараха се да направят това, което беше отложено за един месец – радвай се! Поне за това, че си такъв добър човек и накрая намери силата в себе си, за да завършиш много неприятна работа. Дори ако бяхте малко болен по време на екзекуцията и в края му имаше неприятни остатъци. Направихте го. Вие сте MO-LO-DEC!

А сега бих искал да ви помоля да започне да се направи, за да се избегне изпълнението на неприятни неща? Лично аз започнете преминава през позициите или потърсете че трябва да направя това “, като че ли се-необходимо”, често не е свързана с “моя дракон”.