Сравнение на iPhone камери: от оригиналния модел до iPhone 6s

В продължение на осем години, всяко технологично подобрение на камерите на iPhone създаде огромен резултат по отношение на качеството на снимките. Лиза Бетани, бизнес дама и успешен фотограф, представиха изобразително и интуитивно сравнение на възможностите на камерата за iPhone – от първия модел до iPhone 6s.

С камера за кандидатстване + Лиза е направил снимки на всяка от деветте версии на iPhone в даден момент: оригиналния iPhone, iPhone 3G, iPhone 3Gs, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 и новите iPhone 6s. Тя специално направени снимки в различни условия, за да се демонстрират възможностите на всеки един от моделите.

Макро фотография

Първият тест – макро фотография на цветни моливи. Камерите на първия iPhone и iPhone 3G имат фиксиран фокус, така че не могат да предадат точно детайлите на близките обекти. Автоматичното фокусиране бе добавено към модела 3Gs, което леко подобри яснотата на изображението.

Още по-успешно се справи с 5-мегапикселовия iPhone 4 и 8-мегапикселов iPhone 4s. iPhone 5 и 5-те най-накрая позволиха да виждат детайлите на изображението благодарение на подобрената оптика, а картината на iPhone 6 по-добре носи цветове, но абсолютният победител е iPhone 6s.

iPhone-Сравнение-изтегляне

iPhone-Сравнение-Изтегляне (2)

Заснемане в задно осветяване

Тези снимки показват колко по-добре е iPhone камерата да се превърне в предаване на контраста и намаляване на шума.

iPhone-Сравнение-Изтегляне (3)

iPhone-Сравнение-Изтегляне (4)

Close-up в подсветката

iPhone-Сравнение-Изтегляне (21)

iPhone-Сравнение-Изтегляне (6)

Снимане на дневна светлина

По време на фотография, най-значителните разлики между камерите на различните модели iPhone се наблюдават при баланса на бялото, контраста, възпроизвеждането на цветовете и яснотата на изображението. Снимките на оригиналния iPhone и iPhone 3G не се различават при висок контраст, а изображенията имат синьо оттенък. iPhone 3Gs се отличава сред старите iPhone модели с топлите си цветове и богато оцветяване.

  Команди за терминала, които всеки трябва да знае

iPhone-Сравнение-Изтегляне (7)

iPhone-Сравнение-Изтегляне (8)

Втората серия от снимки, които Лиза направи в условия на незначителни облаци. В снимките на яхтата можете също така да видите колко подробности и яснота на снимките, направени от по-късните модели на iPhone са се увеличили.

iPhone-Сравнение-Изтегляне (11)

iPhone-Сравнение-Изтегляне (12)

Портретна фотография

Много потребители на iPhone 6 празнуват така наречения пиксел “развод” във фотографиите, по-специално, че засягат показването на кожата в портрети. Факт е, че в модела на iPhone 6 Apple подобри алгоритмите за компресия на тона и намаляване на шума в снимката, което подобри качеството на експонацията и контраста, но в същото време доведе до пикселизация и намалена яснота. Очевидно в iPhone 6s, компанията поправи този проблем: снимката изглежда ярка и ясна.

iPhone-Сравнение-Изтегляне (13)

iPhone-Сравнение-Изтегляне (14)

Снимане при залез слънце

В снимките на залеза ние наблюдаваме и как се подобриха контраста, детайлите и точността на цветовете с развитието на камерите на iPhone. Въпреки това, снимката на iPhone 5 изглежда по-ярка и по-контрастираща от картината на iPhone 6 – вероятно е ефектът на алгоритъма за модифицирана тонална компресия в шестия модел.

Във версията на iPhone 6s обратно насищане и контраст 5s модел, а облаците стават все по-подробни, но пикселите са все още видими. Фактът, че Apple се опитва да поддържа деликатен баланс между намаляването на шума и пикселизация – и, както тя казва Лиза, като фотограф, тя би искала да има възможност да се коригира работата алгоритъм за намаляване на шума при снимане на iPhone.

Заснемане при слабо осветление

Снимането при слаба светлина също се подобри през годините. При първоначалните модели iPhone, 3G, 3Gs и 4 отвор е F / 2.8. В следващото поколение смартфони се увеличи до f / 2,4. Технологията на дълбока изолация изкоп, въведена през iPhone 6s модел е също така разширява способността му да стреля при слаба светлина и на снимка на камерата последната смартфон има висок контраст и детайлност и много малко шум.

  Как да прокарате Wi-Fi мрежа с WPA криптиране

iPhone-Сравнение-Изтегляне (17)

Заснемане в зори

И накрая – заснемането на пейзажа в зори. Както при предишните тестове, старите модели iPhone не можаха да покажат достатъчно облаци и отражения във водата. IPhone 6s, от своя страна, успяха значително да прехвърлят сенките в сравнение с предишните поколения смартфони на Apple.

резултати

Нека да дадем думата на самата Лиза:

Всяка година провеждам подобни сравнения и всяка година съм впечатлен от това, колко перфектни са технологиите. С iPhone стана много по-лесно да заснемате моменти от живота и след това да ги споделите с другите. И всяко ново поколение смартфон предоставя повече възможности за създаване на зашеметяващи снимки.

Подобрената матрица, актуализираният софтуер и новият процесор А9, които се гордеят с iPhone 6, са направили своите камери най-добрите в състава. Скоростта на автофокуса значително се е увеличила, качеството на възпроизвеждането на цветовете, детайлите и яснотата на изображението са се подобрили – особено при снимки при слабо осветление.

Послепис Но все още чакам възможността за самостоятелно регулиране на блендата. )

Лиза Бетани

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top