Historien om Apple-logoet

Det første Apple-logo blev skabt af Ron Wayne (Ron Wayne). Dette navn siger ikke meget til almindelige mennesker, men endda til giganter. I mellemtiden er Ronald den tredje medstifter af Apple, og også – den største taber af XX-tallet. Han solgte for 800 dollars sin 10 procent andel i virksomheden efter kun 11 dage efter registrering. Gør ikke dette udslætstrin, ville Ronald nu være et af de rigeste mennesker i verden med en formue på $ 30 mia. Analytikere siger, at Apples pris tredobles om tre år, hvilket betyder at Wayne måske har tabt omkring 100 milliarder dollars, simpelthen ikke at tro på Apple.

Apple_first_logo

Logoet skabt af Ronald Wayne har intet at gøre med den nuværende. Det var et miniature kunstværk. I midten blev afbildet en fremragende engelsk forsker Isaac Newton, som er ved at falde et æble (indsigt!). I fremtiden vil “Newtons tema” fortsætte, når Apple udgiver sin PDA.

Hvis du øger logoet, kan det ses, at langs grænsen er teksten: Newton … En Mind Forever Voyaging Gennem Strange Seas Tankens … Alone (Newton … Um, at alene flyder gennem mærkelige hav af tanker). Dette er en linje fra det selvbiografiske digt af William Wordsworth “Prelude”, som helt ser ud som dette:

Og fra min pude, ser ud af lys
Af månen eller favoriserende stjerner kunne jeg se
Den antechapel hvor statuen stod
Af Newton med sit prisme og tavse ansigt,
Marmor indekset af et sind for evigt
Voyaging gennem mærkelige tanker, alene.

Oversættelsen ser sådan ud:

Fra min pude, tændt af lys
Måne og gode stjerner, jeg kunne se
På sokkel er statuen af ​​Newton.
Han holder prisme. Stille ansigt
Som sindets ringe det alene
Mærkelige hav flyder gennem tanke.

Logoet viste sig at være interessant (alle disse henvisninger til Newton, som var virkelig alene, et strejf af mystik osv.), Men lidt tilpasset virkeligheden af ​​moderne forretning. Derfor blev Waynes arbejde brugt i omkring et år. Så henvendte Steve Jobs til hjælp til grafisk designer Rob Janov (Rob Janoff). Det var påkrævet at skabe et simpelt, moderne og velkendt logo.

  Hvordan laver man et køligt billede af et barn til sociale netværk

Rob klarte denne opgave et eller andet sted i en uge. I et interview med Gendan til gemt blog talte Janov om, hvordan logoet blev oprettet. Rob købte et æble, lagde det i en skål og begyndte at tegne og konsekvent fjernede unødvendige detaljer. Den berømte “nadkus” blev lavet specielt: det var nødvendigt at tegne et logo, så det var fast forbundet med æbler, og ikke med andre frugter / grøntsager / bær. Ligheden af ​​udtalen af ​​byte / bid (byte / bid) har spillet en rolle.

Apple logo

Rob Yanov lavede logoets farve, hvilket gav en god grund til spekulation og myter. Det mest almindelige, aktivt støttet af Win-brugere og Linux, er, at Apple-symbolet afspejler støtten fra seksuelle minoriteter. Dette er ikke helt sandt. Apple understøtter LGBT-fællesskabet, hvilket fremgår af den seneste film, men farvelogoet blev oprettet et år før homoseksuelle begyndte at bruge regnbue som et symbol.

Alan TuringDen anden myte er endnu mere interessant. De siger, at et æble farvet i regnbuefarver er et tegn på respekt for Alan Turing. Turing – eminent britiske matematiker og kryptograf, der gjorde et bidrag til kampen mod fascismen. Under Anden Verdenskrig, han knækkede de Enigma ciphers og Kriegsmarine, og efter – har haft en enorm indflydelse på datalogi (Turing test arbejde på kunstig intelligens teori). Turings fortjenester reddede ham ikke for kriminel retsforfølgning for homoseksualitet. Alan står over for to års fængsel, hvis han ikke er enig med hormonbehandling (som blandt andet resulterede i væksten af ​​bryst- og kemisk kastration). Desuden tog Turing den mest værdifulde: muligheden for at gøre det, han kunne lide – kryptografi. Som følge heraf blev Alan en hule, og derefter helt begået selvmord. Og i form af selvmord var meget usædvanligt: ​​Turing bed i æblet, der tidligere blev pumpet cyanid.

  10 foto-lifhaks til organisering af kabler

Rob Yanov afviser begge myter. Ifølge ham er der ingen grund til at søge efter en hemmelig betydning. Apples farve logo blev designet til at afspejle, at virksomheden producerer computere med blomstermonitorer. Valmopsdisplayet på det tidspunkt kunne vise seks farver. Disse farver blev blot angivet på logoet. Der er ingen regelmæssigheder i arrangementet af farver. Yanov placerede farverne i en tilfældig rækkefølge, kun den grønne farve blev først forsætligt placeret.

I denne form var logoet 22 år. I 1998 vendte Steve Jobs, som tidligere blev udvist fra Apple, tilbage til virksomheden. Apple på det tidspunkt oplevede enorme økonomiske problemer. Konkurrenterne opfordrede ondsindet til at lukke butikken og udlevere penge til aktionærerne. Vi havde brug for kardinalforanstaltninger. Og du ved hvad der tog Apple ud af krisen? Industriel designer Jonathan Ive kom med et nyt kabinet til iMac G3.

iMac G3

Apple logoComputere, der ligner lollipops gemt Apple. Desuden blev de ikoniske – deres billeder blinkede i film, serier, blanke blade. Det er klart, at det farverige logo på den farvede poppy ville se dumt ud. Apple har flyttet væk fra at bruge et farve logo. Så siden 1998 ser vi et lakonisk monokromt logo. Virksomheden er modnet. Og med det, og vi.

***

Rob Janov skabte et fremragende logo. Dette er ikke en banal insignier, men et rigtigt symbol. Men her var Janovs fordele ikke på nogen måde specielt markeret af Apple. I starten af ​​notatet nævnte jeg Nike-logoet. Han blev skabt af Carolyn Davidson, en studerende og freelancer fra Oregon. Nike, på det tidspunkt en ung virksomhed, betalte $ 35 for arbejde. Men ti år senere, virksomhedens grundlægger Philip Knight gav hende en dyr ring med en diamant “slagtilfælde” – corporate identity, samt en konvolut med selskabets aktier. Knight værdsat arbejde af designeren, hvilket gør det en medejer af Nike (omend med en lille pose).

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top