Sådan organiseres noter i en notesbog: Et lille trick fra Japan

Adam Akhtar, forfatteren af ​​dette indlæg, besøgte Japan og lærte lifhak, som hjalp ham med at strukturere alle sine noter i notebooken. I betragtning af at dette lille trick kan være nyttigt for mange mennesker, der kan lide at føre papiroptegnelser, besluttede vi at dele det med dig.

Værktøjer som Evernote hjælper dig med at strukturere oplysninger og hurtigt og nemt finde det rigtige dokument. Trods det synes jeg mig ofte, at jeg stadig bruger en gammel god notesbog til at skrive ned vigtige ideer og tanker, især når jeg skal gøre det på farten.

Dog kan de notesbøger være svært at strukturere deres indrejse. Du enten dele din notesbog i flere tematiske enheder og stoppe meningsløst at oversætte papiret, eller fortsætte med at skrive deres ideer i en kaotisk måde, som de kommer til dig i hovedet, hvilket komplicerer hans opgave, fordi at finde disse noter vil være vanskeligere senere.

Hvis dette er kendt for dig, vil du nyde godt af et lille trick, jeg lærte i Japan fra en venlig Sarariman (japansk betegnelse betyder “lønmodtager”). Det er lidt af en sjusket måde at holde optegnelser på, hvilket ikke altid er hensigtsmæssigt, men nogle gange kan du komme til nytte.

Hvordan det virker

Lad os forestille os, at du har en kopibog med opskrifter og på den første side besluttede du at skrive en opskrift på en kinesisk skål.

Kinesisk skål

Derefter skal du åbne den sidste side og oprette en etiket “Kinesisk køkken”, skrive det på første linje, tæt på den venstre kant af notebook’en.

Kinesisk mad

Derefter vender du tilbage til den første side med opskriften og på samme linje, hvor du forlod mærket “Kinesisk køkken”, lav en lille notation på højre side.

Kinesisk mad

Gentag den samme procedure for andre opskrifter, og alle dine noter vil være synlige på kanten af ​​notebook’en.

opskrifter

Nu, hvis du vil finde, siger opskrifter til kinesiske retter, skal du blot se på etiketterne, der angiver placeringen af ​​kinesiske opskrifter. Dette er en nem måde at hurtigt få adgang til den side, du har brug for i øjeblikket.

Selvfølgelig behøver du ikke være begrænset til et tag pr. Side – du kan sætte to eller endda tre etiketter. Hvis du for eksempel skriver en opskrift på stegt kylling, kan du markere den med tags “kylling” og “kinesisk køkken”. Så du kan søge efter den ønskede opskrift på en gang på flere etiketter, for eksempel på ingredienserne eller på det nationale køkken, som det refererer til.

Hvad mere kan du bruge tags til?

Selvom jeg ikke har forsøgt at gøre det selv, men jeg tror, ​​at tagsne kan bruges som en slags frekvensdiagram.

Hvis du for eksempel bruger en notesbog som en personlig dagbog, kan du spore dit humør i en måned. For at gøre dette skal du oprette tags “glad”, “trist”, “træt” og så videre. Så i slutningen af ​​måneden vil du være i stand til at forstå, hvad følelser opleves oftest.

Du kan komme med mange flere måder at anvende tags på – alt afhænger af det formål, som du laver noter.