13 канала в YouTube с образователни видеоклипове на руски език

1. Голи науки

Каналът на едно и също популярно научно списание. Тук можете да гледате видеоклип за наука и технологии от чужди източници, както и кратки научно-фантастични филми. Всички преведени на руски и звучаха.

Гледайте канала →

2. Sci-One TV

На Sci-One TV чакате доклади от научни и технически събития, интервюта с експерти и когнитивни теми, които разкриват определени научни въпроси. Журналисти, инженери, млади учени и други доброволци работят върху съдържанието.

Гледайте канала →

3. Наука и технологии

Друг ресурс с преводи на видео за наука и технологии от чужди източници. На него ще намерите русифицирани видеоклипове на такива световно известни канали като AsapSCIENCE, TED-Ed и MinutePhysics.

Гледайте канала →

4. Наука

“Научок” са анимационни ролки, които обясняват популярно и хумористично факти и отговарят на свързаните с тях въпроси. Какво е топографски кретинизъм? ГМО ли са опасни? За това и за много други неща ще бъдете разказани по този хумористичен канал.

Гледайте канала →

5. Стаята за пушачи на Гутенберг

Каналът на образователния проект “Lectory” Educating “: Курилка Гутенберг.” Тук има видео лекции от публични събития, посветени на популярни научни теми. Говорителите са хора, които са добре осветени в своите полета.

Гледайте канала →

6. Post Science

Тук се изнасят лекции по фундаментални науки, където руски учени говорят за изследванията си от първо лице. Каналът принадлежи на научния и образователен портал “PostNauka”.

Гледайте канала →

7. Arzamas

Каналът на образователния интернет проект Arzamas. Ролерите са видео лекции, четени от руски учени и кратки дисциплини, посветени на хуманитарните науки.

  4 начина да се потопите в случаен интернет

Гледайте канала →

8. Таван

Екипът на този ресурс провежда няколко видеоконференции под формата на лекции, дискусии, интервюта и други формати с участието на експерти. Аудиторията се разказва за науката, технологиите и бъдещето. Каналът принадлежи на руската информационна агенция TASS.

Гледайте канала →

9. Lecterium

Каналът на образователната интернет платформа “Lectoryum”. Тук можете да видите записите от лекции, изнасяни в различни университети в Русия. Изберете някое от разнообразните теми и се обучете от най-добрите учители в страната.

Гледайте канала →

10. Наука 2.0

“Science 2.0” е сметка на телевизионния канал със същото име. Сред наличните видеоклипове ще намерите програми за пространство, човек и технологии. Професионален водещ и филмов екип създава висококачествено и разнообразно съдържание.

Гледайте канала →

11. Всичко е като звяр

“Всичко е като звяр” – авторската програма на натуралиста Евгения Тимонова. Домакинът, заедно с нейните асистенти, пътува по света и прави снимки на човека и заобикалящата го природа.

Гледайте канала →

12. KREOSAN

Канал за изобретения, техники, експерименти и любопитни особености на природата. Ролерите застрелват жителите на Донбас. Извънцентричните, но забавни не престават да учудват публиката с техните идеи и творчески начини за тяхното внедряване.

Гледайте канала →

13. Lifehaker

Разбира се, не можем да забравим за нашия канал в YouTube. На него чакате когнитивни клипове за саморазвитие, технологии и елегантни решения на проблемите на живота. Абонирайте се, ако още не сте го направили.

Гледайте канала →

Може би ни липсваше нещо интересно? Какъв вид научни и образователни канали виждате?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top