4 начина да се потопите в случаен интернет

Интернет в много отношения е подобен на тъмно джакузи. Дъното не е абсолютно видимо, което скрива под повърхността също не е ясно. Но няма нищо лошо, когато се опитвате да разредите обичайното плуване и да вкарате ръцете си в нов и неизследван. Какво ще издържите – морски дявол или потънал съкровище – ще покаже времето.

В тази статия ще научите за четирите уеб услуги, на случаен принцип те изпращам при неизследвани кътчета на Интернет.

уебсайт

Мрежата е пълна с черни и леки алеи. Къде ще ви хвърли RamondWebSite? Трудно е да се досетите. Уеб услугата генерира случайна връзка към уеб страница с абсолютно всяка тема и цел.

RamdomWebSite
Чудя се какъв човек ще имате след отварянето на случайна връзка

Авторите на услугата се опитват да изключат страници с порнографско съдържание от издаването, въпреки че не гарантират 100% защита от такива ресурси.

randomwebsite

Wikipedia

За “Уикипедия” Чух дори и най-опитни уеб губещи, че знанието по принцип нищо. Какво можем да кажем за хора, които искат да получат нова информация. Google отдава почит на “Уикипедия”, показва линк към своята страница в отделен блок на заявка за търсене. Броят на статии, публикувани в интернет, библиотеката, е трудно да се разчита, камо ли да чете. Но това не означава, че не трябва постепенно да разширявате хоризонтите си.

Wikipedia
Уики знае всичко

Внимателните читатели знаят, че в лявата лента на “Уикипедия” има специална връзка към произволна статия. На случайния превод на нова страница се отговаря и с клавишната комбинация Alt + Shift + X.

Случайна статия

Street View

В дълбините на Google роден много прекрасни проекти, сред които е трудно да се мине, “Street View”. Това наистина е уникална услуга, която ви помага да се приземи и ходи на набора от неизвестни пътища в най-неочаквани моменти земя.

  Beatmaker – безплатен редактор за създаване на музика

MapCrunch
Не забравяйте костюма, може да се наложи да плувате

Както вероятно сте предположили, уебсайтът на MapCrunch ви изпраща до произволно географско местоположение. Позволете ми да ви напомня, че “Street View” също се отразява на дълбочините на океаните.

MapCrunch

YouTube

Разбира се, най-големият генератор на интернет трафик не може да стои настрана. Услугата RandomYouTube отстрани видеоклиповете, препоръчани за вас, и популярни сред други хора.

randomyoutube
Можете да хванете и играчи-стрелци

Обслужващата база има повече от 300 000 видеоклипа. Разбира се, това е незначителна фигура на общото съдържание на съдържанието в YouTube, но едва ли ще го преоцените за цял живот.

randomyoutube

Попаднахте ли на един интересен резултат? Споделете го с всички в коментарите.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top