Как да направите уеб сайт? Weebly.com!

За да се превърне идеалният “дизайнер на сайтове за чайници”, не е съвсем проста – колкото по-полезни са функциите, толкова по-трудно е да разберат неподготвения потребител. Въпреки това, създателите на услугата Weebly изглежда са успели да намерят среден път. Въпреки факта, че това е един от най-модерните дизайнери на сайтове, той е лесен за използване. Нека видим как да направите безплатен сайт.

Weebly – Това е безплатна услуга за визуално (WYSIWYG) създаване на сайтове и тяхното последващо поставяне на сървърите на компанията. Услугата е напълно безплатна и има много функции, които са оценени от повече от 10 милиона потребители, които са създали сайтовете си с нея.

След като се регистрирате и влезете в профила си, търсим бутона “Добавяне на сайт”, след което попълнете формуляра с името на сайта, неговия адрес и категория. След това трябва да изберете появата на страници от повече от сто шаблони и можете да започнете да редактирате и запълвате сайта. Това се случва в прост и разбираем визуален редактор. Целият процес е да изберете желания модул от лентата с инструменти отгоре, да го плъзнете и да го поставите на правилното място, след което трябва да редактирате свойствата.

как да направите вашия сайт

Модулите, които са налице за използване, са големи, така че са разделени на няколко раздела. Основните елементи включват текстов блок, картина, заглавие, форма за контакт, персонализиран html код. В раздела мултимедия има фото галерия, слайдшоу, флаш, видео от YouTube, аудио и видео плейър. Има и раздел за електронната търговия и различни допълнителни модули за вмъкване на формуляри, анкети, RSS емисии и т.н. Повече подробности за работата на редактора на страници можете да намерите, като гледате следния видеоклип:

  13 канала в YouTube с образователни видеоклипове на руски език

За да управлявате страниците и да променяте свойствата на сайта си, има отделни раздели, където можете да добавяте или изтривате страници, да конфигурирате менюто за навигация, да посочвате описание на сайта, мета маркери, да свързвате статистическите данни на Google Analytics и да извършвате други необходими действия.

удобен инструмент за създаване на уебсайт

Готовият сайт се хоства в мрежата чрез натискане на бутона публикувам в лентата с инструменти. Въпреки свободното състояние, Weebly не публикува никакви реклами или изскачащи прозорци на уебсайтовете на потребителите. Освен това можете да поставяте реклами, например AdSense, и да получавате доходи.

Обобщавайки, можем да заключим, че услугата Weebly е един от най-достойните избори при избора на място за създаване и хостване на лична страница. Дори и при модел за безплатна употреба, услугата няма ограничения за броя страници, трафика и пространството на сайта. Плюс пълна липса на реклама, способността да обвързвате вашия домейн, прекрасен прост редактор – и става ясно, че тази услуга не е за нищо, преструвайки се, че е най-добрият свободен строител на сайт за начинаещи.

Weebly