Как да научите как да направите уеб сайтове: 30+ урока

В раздела “Как да създадем уебсайт” редовно говорим за различни инструменти за създаване на уеб сайтове. А за тези, които се нуждаят от цялостно разбиране за изграждането на сайтове, подготвихме подробен подбор на ресурсите, които преподават за създаването на сайтове. Ще докоснем всичко, от програмирането до промоцията. Обучителите са на разположение както на английски, така и на руски език. Нашето ръководство ще бъде полезно както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Codecademy

Научете как да кодирате в интерактивен формат и безплатно – мотото на тази компания. Сайтът съдържа стъпка по стъпка онлайн уроци по HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Python, Ruby, PHP. Също така има отделен раздел за създаването на сайтове. За да получите нови знания, са необходими само интернет и браузърът. Ако сте нови в програмирането, това е отлична възможност да научите основите.

HTML Academy

32 онлайн курса по HTML и CSS от 35 наставници. Създателите на HTML Academy смятат, че оформлението е полезно умение за всеки IT специалист. Курсовете са разделени на основни и напреднали. Някои от тях са платени, някои са безплатни. В същото време, процентът не се основава на теория, а на практика.

Колеж училище

Ресурсът от Envy Labs предлага видео уроци и screencasts за тези, които искат да научат HTML5, CSS, Ruby, JavaScript, Git, програмиране за iOS. Материалът е насочен към по-напреднали потребители. Можете да научите индивидуално или в екип. Курсовете се заплащат: $ 29 – месечен абонамент, $ 290 – годишен.

Hekslet

Това е платформа за изучаване на бази данни, сървъри и разработка на приложения. Услугата е създадена от разработчици за разработчици. В общността има повече от 50 хиляди души. Можете да изучавате безплатно (само теория) или за $ 9 на месец (теория + практика).

Кода на отмъстителите

На този ресурс има три типа курсове: HTML + CSS, JavaScript и Python3. Всяка от тях има три нива: първата – безплатна, а останалата – за долари. Купуването на курсове наведнъж във всички посоки е по-евтино – на $ 146. Във всеки курс има игрален елемент, който помага за фиксирането на материала.

Irbis-училище

Това е онлайн курс за уеб програмиране. Обещано е, че след като ги овладеете стъпка по стъпка, ще научите как да създавате професионални уеб сайтове. “Започваме с непълен процедурен код и се развиваме в пълноправна мини-рамка.” Обучението се провежда чрез специално настолно приложение. Основните курсове са безплатни, по-напреднали – платени.

Udacity

Дружество, което вярва, че образованието трябва да бъде широко достъпно. За тази цел, заедно с Google, ATT, Facebook, Salesforce, Cloudera и други корпорации, тя разработи образователни програми, които да подготвят програмисти, анализатори, разработчици на мобилни приложения и програмисти. Цената на програмите е 200 долара.

Училище по програмиране

Учебният център “Училище по програмиране” е създаден от завършилите Московския държавен технически университет, наречен Бауман през 2010 г. Изборът на професии е обширен: основите на програмирането, HTML и CSS, Swift, Android, Python, JavaScript и други. Отделно е необходимо да се отбележи курс по SEO. В края на един от курсовете, които струват до 100 хил. Рубли, можете да получите потвърждение на сертификат. Училището също обещава двумесечни стажове в профилиращи компании за завършилите.

Мастърс на фронта

Повече от 20 академични курса по HTML5, CSS3, JavaScript, JQuery, Backbone.JS, AngularJS и други области. Подходящ за тези, които искат да получат основни познания. Учителите са експерти в тяхната работа. Например, Дъглас Крокфорд (JavaScript), Estelle Vale (CSS3), Лукас Рюбелке (AngularJS). Такса за обучение: 39 долара на месец или 299 долара годишно.

IMT академия

Академията по Интернет технологии IMT предлага офлайн и онлайн курсове по преподаване на съвременни ИТ специалитети. Можете да научите оптимизация за търсещи машини, основите на оформлението на страниците, уеб дизайна и уеб програмирането, JavaScript. Посочва се, че всички учители са практикуващи, които са преподавани действителни неща. Обучението се плаща, онлайн курсове в графика малко.

HTML5ROCKS

Популярен ресурс за програмисти, които искат да преминат към HTML5. Тя е основана през 2010 година. Съдържа много статии за този език, неговите функции и функции за използване в приложенията.

Център за съвременна информатика, програмиране и анализ на данните

Този център (Computer Science Center) е създаден по инициатива на Компютърния научен клуб на POMI RAS, компанията JetBrains и Академията за анализ на данните. Центърът предлага редовни вечерни курсове по информатика, анализ на данни и разработка на софтуер. Но наскоро стартира и онлайн посока, включително C + +, Python, компютърна архитектура и графика.

LearnSauce

Това е платформа, където за $ 9 на месец можете да получите неограничен достъп до DIY-учебници с изходни кодове. Нови наръчници се показват всяка седмица. Собствениците на услугата казват, че студентите скоро ще могат да създадат свои собствени страхотни приложения.

W3schools

Този ресурс съдържа учебници, които ще бъдат полезни както за програмисти, така и за уеб дизайнери. Ръководствата за изграждане на обекта са обединени в отделен раздел. Учебните средства се избират така, че дори и начинаещ да ги разбере. Също така на сайта има примери за това как всичко работи. Достъпът до учебниците е безплатен.

Смазващо списание

Това е онлайн списание за уеб дизайнери и разработчици, където се събират професионални книги, включително електронни. Някои от тях могат да бъдат изтеглени, други могат да бъдат закупени. Предметът на ползите е широк – специалистите от средните и напредналите нива ще намерят много полезни.

Treehouse

Това е популярен образователен ресурс, създаден през 2011 г. от Райън Карсън. Събрала много курсове за уеб програмисти, уеб дизайнери, мобилни разработчици и специалисти по маркетинг. С една дума, всичко, от което се нуждаете, за да се научите да създавате уеб сайтове. В същото време студентите отбелязват високото качество на преподаването. Такса за обучение: 25 долара – основен абонамент, 49 долара – за напреднали. Всеки от тях може да бъде тестван безплатно в рамките на 14 дни.

Алисън

Това е образователна платформа за овладяване на нови специалности и по-нататъшно обучение. В раздела, посветен на ИТ, има курсове за разработване на мобилни устройства, интернет бизнес, работа с графични редактори, мултимедийни технологии и други области. Обучението е безплатно, но след завършване на този курс можете да получите сертификат с плащане.

Learnable

Услуга за онлайн обучение, което ще бъде полезно за програмисти и дизайнери. Сайтът съдържа курсове и електронни книги за JavaScript, jQuery, PHP, CSS3, HTML5, Node.JS, Photoshop, WordPress, Ruby, iOS, Android и други теми. В същото време достъпът до учебните материали остава след курса. Учителите са готови да отговорят на всички въпроси на студентите и те могат да получат диплома, която потвърждава ученето на учебния материал. Цената на месечния абонамент е $ 15, годишният абонамент е $ 99.

Skillfeed

Ресурс, който предлага над 79 000 видеозаписи за дизайн, уеб програмиране, фотография, илюстрация, както и HTML и CSS. Ролите могат да бъдат сортирани по ниво на знания, категории и време. Уроците са достъпни чрез абонамент, който струва $ 19 на месец. Но да се оцени полезността на ресурса може да бъде в рамките на седемдневен безплатен период.

Tutsplus

Това е ресурс, създаден от Envato, с много безплатни и платени курсове по кодиране, дизайн, графики, разработки и други теми. За да се ориентирате в различни уроци и да филтрирате излъчването на интереси, има център hub.tutsplus.com, където главина – името на обекта. Така че, ако наберете webdesign.tutsplus, Ще получите курсове за уеб дизайн, ако адресната лента е посочена code.tutsplus.com, след това на страницата ще се показват курсовете за програмиране. В допълнение към курсовете (те са платени), сайтът разполага с електронни книги и безплатни ръководства по темите.

Корсера

Много читатели на Lifehacker знаят тази платформа с безплатни онлайн курсове. Всеки месец ние подготвяме за вас компилации със съвременните интересни курсове Coursera. Често има уроци за обучение, програмиране, дизайн и маркетинг. Курсера също има серия от курсове в областта на “информационната наука”, “дигиталния маркетинг”, “сигурността в киберпространството”, “изчислителните облаци за мобилни устройства, базирани на Android” и т.н.

Udemy

Udemy е не по-малко популярен от Coursera, образователен сайт. Тук всеки експерт може да сподели познанията си в своята област и доста често лекциите се четат от истински звезди. Сайтът съдържа курсове по различни теми, има интересен и за начинаещи сайтосройтелей: курсове по разработка, курсове по уеб дизайн, курсове по интернет маркетинг, курсове по оптимизация на търсачките и т.н. Някои курсове са безплатни.

LendWings

LendWings е платформа с видео курсове по дизайн, технология, изкуство и други области от компанията “Modern Learning Technologies”. Това са не само лекции от рускоезични експерти, но и преводи на речи от световни експерти. В близко бъдеще можете да се регистрирате за следните курсове по изграждане на сайта: “Основи на PHP”, “Учене за бързо създаване на сайтове в WordPress”, “HTML5 за начинаещи”.

Линда

Един от най-старите образователни портали, създаден през 1995 година. Сайтът съдържа курсове и видео уроци. Учебните материали се актуализират всяка седмица. Курсовете са предназначени за различни нива на познание: начинаещите ще могат да овладеят базата, а по-опитните ще подобрят квалификацията си. В секцията “Развитие” понастоящем са достъпни 384 онлайн курса и повече от 16 хиляди видеоклипа; в “Дизайн” – 573 курса и над 27 хиляди видеоклипа, в секцията в Мрежата чакате 639 курса и около 24 хиляди клипа. Обучението се заплаща, а сред предимствата е наличието на мобилни приложения.

безброй

Това е образователен медиен ресурс. В реално време се предлагат програми за интензивно обучение, за няколко месеца можете да получите съвременна специалност. Тези, които вече имат професия, могат да бъдат подобрени чрез видео курсове. Темите са широки (маркетинг, PR, продажби, мениджмънт и т.н.), а преподавателският състав е уважаван. Създателите на сайтове в близко бъдеще може да се интересуват от изразителния курс на Дмитрий Сатин, експерт в областта на потребителския опит. Тя се нарича “универсален интерфейс. Как да го представя на клиента. ” В края на този или друг курс можете да получите потвърждение от сертификат.

Академична Земя

Сайт, създаден от Ричард Лъдлоу. Събрала е много лекции от най-добрите световни университети: Харвард, Оксфорд, Станфорд и др. Освен физиката и икономиката, на сайта можете да намерите видео уроци по дизайн, маркетинг и бизнес. Интересна функция – плейлисти, с помощта на която можете да гледате видеоклипове по различни дисциплини, но с подобна тема. След завършване на курса можете да вземете изпита и да получите диплома от университета, чиито лекции сте слушали.

Бизнес среда

Това е портал за предприемачи, насочен към създаване на интегрирана инфраструктура за малките предприятия. Също така е дъщерно дружество на Sberbank на Русия. Наред с други неща, те имат училище за дистанционно обучение. Съществуват курсове и уеб-семинари по различни теми. Тези, които искат да създадат сайтове, ще се интересуват от следното: “Как да създадем онлайн магазин за продажба на уеб сайтове”, “Website for Business 2.0”, “Идеалният сайт от гледна точка на търсачката”.

ThinkFul

Това не е само онлайн курс по програмиране, уеб дизайн и разработка. Този ресурс предоставя възможност да научите от личния си ментор – седмичен видеочат, където можете да зададете въпроси от интерес. Освен това, като част от обучението, студентите се насърчават да разработят свой собствен проект и да осигурят помощ за заетостта. Курсовете са платени и много евтини, но има няколко безплатни урока.

Netologiya

“Netology” предлага онлайн обучение за уеб специалисти. Учителите са добре познати в хората на RuNet, специалисти в бизнеса си. Спектърът на образователните направления на “Netology” е доста широк. Включително от време на време има курсове за тези, които се учат да правят сайтове. Например, на 26 юни започва курсът “HTML оформление: от нулата до първото оформление”. Но особено в курсовете по “Нетология” по маркетинг и управление, електронна търговия, социални мрежи, уеб дизайн. Курсовете могат да бъдат сортирани по теми и нива – от основни до напреднали. Много курсове се заплащат, но за жадно знание има абонаментна система. В края на курса можете да получите диплома, потвърждаваща неговия пасаж.

HubSpot

Порталът HubSpot представя 18 безплатни класа за маркетинг: блог, SEO, SMM, имейл маркетинг, работа с ключови думи – програмата е обширна. Това е отлично решение за начинаещи по въпросите на популяризирането на уебсайтове.

EDX

edX е академична платформа с масови отворени онлайн курсове. Това е съвместен проект с нестопанска цел на Масачузетския технологичен институт, Харвард и Университета в Бъркли. Тези, които създават сайтове, ще се интересуват от такива курсове като Learn HTML5 от W3C, Entrepreneurship 101, The Analytics Edge.

За ваше удобство сме комбинирали образователни платформи, където можете да научите как да направите сайтове в една маса.

Обобщаваща таблица

Този списък с уроци може да продължи. И ние предлагаме да направите това на тези, които имат опит в създаването на уеб сайтове. Какви ресурси използвахте, когато усвоихте науката за изграждане на обект? Хвърлете връзки в коментарите.