Все още ли използвате PowerPoint? Прези бърза към теб!

Създаването на презентации е една от най-често срещаните задачи, с които се сблъсква огромен брой наши читатели. Най-популярният и мощен инструмент за това винаги е бил считан за PowerPoint. Времената обаче се променят, а днес има редица мощни конкуренти, които по никакъв начин не са низши и в някои отношения могат да надхвърлят продукта на Microsoft. Един от тези обещаващи проекти е онлайн услугата Prezi.

Prezi Службата за облаци служи за създаване на интерактивни презентации. Преди всичко трябва да отидете на http://prezi.com и да преодолеете простия процес на регистрация. Можете да направите това с имейл адреса си или да използвате идентификационните си данни в социалната мрежа Facebook.

Prezi

Основната характеристика на тази услуга и основната разлика от PowerPoint е, че тук не работите с индивидуални слайдове, а с цялата работна област, където можете да поставите желаните елементи. Това могат да бъдат заглавия, текстови блокове, стикери, геометрични фигури, картини и т.н. Имате възможността свободно да се придвижвате в работното пространство и да промените мащаба му. Чрез сглобяването на необходимите елементи в определен дизайн можете да изберете тази област в отделен кадър и да конфигурирате опциите и последователността на прехода към други слайдове.

Благодарение на своята онлайн природа Prezi има и някои различия в начина на запазване на завършената работа. Така че, не само можете да запазите презентация за офлайн демонстрация, но и да я публикувате лесно в интернет или да я споделяте в социалните мрежи. Но в този списък с разлики от PowerPoint не свършва там. Намерихме за Вас малка сравнителна таблица, от която ще научите за достойнствата и недостатъците на тези два инструмента за създаване на презентации.

  Canva – най-добрият онлайн дизайнер за създаване на банери, визитки, илюстрации и плакати

PowerPoint-срещу-Prezi

Както можете да видите, всяка от услугите има своите силни и слаби страни и всичко зависи от конкретната задача, пред която сте изправени в момента. Ако трябва да направите ярка, необичайна презентация, която е насочена основно към уеб аудиторията, то определено си заслужава да опитате в Prezi. Все пак, ако сте свикнали и сте в състояние да използвате PowerPoint добре, също така трябва да гарантирате съвместимост на форматите, тогава изборът е за продукта на Microsoft.

Prezi

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top