PREGLED: Aftershokz Bluez 2 – bežične slušalice s tehnologijom prijenosa kostiju

poznanik

Iskreno, u početku sam bio zabrinut. Nemojte me smatrati paranoičnim ili kukavicama, ali u tom sam se trenutku dvaput oslanjala na perspektivu vibrirajuće moje lubanje. Tako se dogodilo da mi je poznato znanje o tehnologiji prijenosa kostiju. Umjesto da sam pomalo zamislio kako će se sve to osjećati, pa su slušalice ostale na stolu. Prvo morate doći na Internet i čitati.

IMG_4688

Pokazalo se da ova tehnologija nije nova. Dugo se upotrebljava, uključujući medicinu za oštećenja sluha. Kosti lubanje same prenose zvuk u unutarnje uho. Dakle, osoba s određenim oštećenjem sluha dobiva priliku čuti nešto na neki način. Čak i na fenomenu provođenja kostiju izgrađuju se komunikacijski objekti za ronioce. Ista tehnologija radi s prijenosom zvuka u Google Glassu, ali još ih nisam upoznao. Pa, to će biti prvo iskustvo.

IMG_4649

Tako je Aftershokz Bluez 2 na glavi. Uši kanali ostaju otvoreni i slobodni, a slušalice su pritisnute uz obrazovne okvire, odmah ispod hrama.

IMG_4651

Rub je krut, ali se pritisak ne može nazvati snažnim. Nema osjeta očitog kontrakcije.

IMG_4683

Postupak usklađivanja s pametnim telefonom je standardan. Priključim gumb, nalazim na popisu Bluetooth uređaja Bluez 2, uparenjem i pokretanjem glazbene aplikacije.

IMG_4679

Stavio sam slušalice, opet se bojim, uklonim slušalice, uključujem glazbu na najnižem volumenu i, držeći uređaj u mojim rukama, počnem slušati. Vibrira!

Prve senzacije

U redu, dovoljno. Na albumu Lindsey Stirling stavio sam slušalice i … čuo sam glazbu. Tiho, jer je volumen minimalan, ali čujem. Dodao sam malo, pokušavam shvatiti senzacije.

Ne znam kako vam ovo prenijeti. Uopće je teško govoriti o zvuku, jer je vrlo subjektivan. Ima i nekoliko audiofila za sigurno vreba u komentare da me rasturaju za drugačije od njihova mišljenja. Ali ja ću pokušati. Glazba, kao i odmah i posvuda. Čini se da nije tamo, samo u daljini, a ne u vašim ušima, jer vaše uši ostaju slobodne, ali istodobno u vašoj glavi. Visoke i srednje frekvencije su okružene, a niske su doslovno u vama.

  Pregled Pimax 4K – proračunske VR slušalice s rezolucijom od 4K

Ako se usredotočite na dodir, možete osjetiti suptilne vibracije na koži. S značajnim povećanjem volumena, učinak se pojačava, a čini se da vam je ogrebotina lagano. To je smiješno.

razočaranje

Stavljanjem velikog volumena primijetio sam da su me moji kolege u uredništvu počeli gledati u mene. Da, glazba je zvučna! Skinula sam slušalice i iskreno razočarana. U mojim fantazijama, svi ti zvukovi emitirani su izravno u lubanju, samo meni, i ostali su nevidljivi svima oko sebe. Ali stvarnost se pokazala prozaičnijom. Ne znam što je Bluez 2 unutra, ali očito postoje i obični zvučnici koji emitiraju srednje i visoke frekvencije kroz ove rupe u slučaju.

IMG_4676

Rupa na tri strane, a zahvaljujući tome istovremeno stvara osjećaj zvuka oko, ali čini se da glazba malo dalje.

IMG_4671

Samo su niske frekvencije prolaze kroz kosti, a u usporedbi s medijem i visokim, previše dobro idu.

Učinak je lako provjeriti povlačenjem slušalica malo dalje, tako da se ne uklapaju. Svi dani odmah nestaju. Stoga ih se stvarno prenosi kroz lubanju. Očigledno, to je razlog zašto su basovi i bubnjevi so sočni i jasni.

Ispada nekakav kontrast, heterogenost zvučnog raspona, zbog čega zvuk nije tako, neprirodno. Ovaj osjećaj me nije ostavio za prvi sat slušanja.

U transportu

Navečer sam otišao kući, i to je sjajna prilika za testiranje Bluez 2 u javnom prijevozu.

Čuo sam sve što se događa na autobusu. Čak i njuškanje moje bake koja je sjedila ispred mene. Istodobno sam čula glazbu. Posve sam se usredotočio na taj neobičan osjećaj, zbog čega se moj mozak počeo brinuti. Sve se nadovezuje, čujem previše u isto vrijeme!

Tada sam se opustio i sve je postalo divno. Poveo je glazbu glasnije, ispričavajući se za putnike koji su ga okruživali i nastavio slijediti neki neprirodni zvuk.

svijest

Unnaturalness. Unnaturalness. Unnaturalness. Taj subjektivni nedostatak, koji sam zamišljala od samog početka mog poznanja sa slušalicama, nije me ostavio dva dana. I tek trećeg dana upoznao sam ovaj gadget, koji je slučajno otklonio svoje tvrdnje.

  Što dati Apple fan za novu godinu

Uobičajeni pločnik, ja idem, vrlo daleko iza je karakteristično skakanje kočnica. Događaj se dogodio jako daleko, jer, okrenuvši se, nisam vidio ništa. Idem dalje i mislim: “Nadam se da nitko nije tamo trpio. Dobro je da čujem sve oko sebe, glazba prilično glasno … zaustavi! Glazba! Slušalice su na meni, a ja sam orijentiran u svemiru i događa se baš izvrsno. A glazba zvuči sjajno! “.

Upravo u trenutku kad sam prestala razmišljati o neobičnim slušalicama, zvučali su mi normalno. Odstupanje i očekivanje nečega ovako igrao sam okrutnu šalu, ali sada je sve gotovo. Uživam u glazbi i savršeno slušam svijet oko sebe.

grad

Prema prometnoj policiji, u prvoj polovici 2015. godine na cestama Ruske Federacije bilo je 24,3 tisuće prometnih nesreća s pješacima, pretrpjelo je gotovo 22,7 tisuća ljudi i ubili 2,8 tisuće.

Statistika Ohreneta, pogotovo ako sadrži nejasno poboljšanje:

Svakog trećeg pješaka ozlijeđenih u prometnim nesrećama na cestama Rusije od početka 2015., kao i svakog šestog mrtvaca, pucano je u zonu pješačkog prijelaza.

Za ulazak u sport na ulicama grada, bilo trčanje ili biciklizam, je opasno. Čak i hodanje ovdje je opasno. Stoga sam odavno napustio gagove, stvarajući vakuum i potpuno odvajanje od onoga što se događa oko sebe. I iz istog razloga Aftershokz pozicionira Bluez 2 kao sportske slušalice za grad. Ponekad je potreba za slušanjem ne samo glazbe postaje sinonim za život i jedina prilika da se pokušamo spasiti. Tužno je, ali ovo je urbana stvarnost.

pljusak

Nakon što je pao pod jakom kišom, namjerno sam ostavio slušalice na glavi. Iskreno, zaboravio sam pročitati opis i specifikacije proizvođača, pa nisam znao je li Bluez 2 vodootporan ili ne. Što god se dogodilo. Ipak, slušalice nisu moji, samo me je zamolio da privremeno budem test pilot. Ako se nešto dogodi, kažem da su se utopili. Nisam siguran je li moguće usporediti znoj i kišu, ali što je još važnije, slušalice nisu umrle i nastavile ispravno raditi. Već kod kuće pronašao sam u specifikacijama zaštitu od prašine i razine vode IP55.

  60+ pozadina za Apple Watch

IMG_4695

IMG_4696

IMG_4700

TTH

Vrsta slušalica bezžičan
Vrsta montaže okcipitalni luk
Tehnologija prijenosa zvuka na osnovi provođenja kostiju
Način zvuka stereo
Raspon od 20 Hz – 20 kHz
Maksimalni tlak zvuka 100 dB
Ugrađeni mikrofon postoji
Osjetljivost mikrofona 41 dB
Vrsta veze Bluetooth v. 3.0
Podržani profili Napredni profil distribucije audiozapisa (A2DP)
Audio / video profil daljinskog upravljača (AVRCP)
Profil slušalice (HSP)
Hands-Free Profile (HFP)
Radijus djelovanja do 10 m
baterija Litij-ion
Radno vrijeme do 6 sati reprodukcije glazbe
Vrijeme punjenja do 3 h
boja crna, zelena, crvena
Veličina i težina 15,24 x 15,24 x 6,1 cm, 41 grama
zaštita IP55

zaključak

Prijatelji i poznanici, koji su me vidjeli u slušalicama, pitali su o svrsi čudnog uređaja. Prepoznajući svrhu pribora postavio je pitanje o trošku, čekajući da čuje previsoki iznos. Cijena je bolja nego što mislite: Aftershokz Blues 2 košta 100 dolara. Jer takav kozmički originalni uređaj je sasvim podnošljiv, i ništa se ne može usporediti s bilo što drugo.

U tom slučaju, slušalice se ne mogu nazvati prvakom zvukom. Treba se naviknuti na njih. Morate se prisiliti da ne mislite da je na vašem glavi nešto sasvim neuobičajeno. Inače ćete ponoviti moje iskustvo i osjetit ćete neprirodan zvuk, što zapravo ne čine.

Da biste privukli pažnju i iznenadili prijatelje-geje? Da, naravno, s ovim zadatkom Bluez 2 radi dobro.

IMG_4685

Glasno slušanje glazbe u uredu ili u transportu? Ne, ni u kojem slučaju, čujnost drugih nije veoma visoka.

Najraznovrsnije je uzeti u obzir ove slušalice baš kao i njihovi proizvođači: udobna bežična slušalica za sport i život u industrijskom okruženju. Slušajte glazbu bez prestanka slušati opasnosti grada.

Ubojica izražava zahvalnost mrežnoj trgovini Medgadgets.ru za uređaj koji je predviđen za testiranje.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤