Pregled Pimax 4K – proračunske VR slušalice s rezolucijom od 4K

Većina tvrtki usredotočena je na VR helikse koji koriste Android kao operativni sustav. Najčešće, središnja komponenta takvih slušalica je smartphone. Ponekad postoje uređaji s vlastitim zaslonom i ugrađeni ARM koprocesor.

Punu virtualnu stvarnost može se testirati pomoću Oculus Rift, HTC Vive ili Sony PlayStation VR. Sada ovaj popis ima Pimax 4K, koji je dobio nagradu “Best VR” u CES Asia 2016.

Kao što je Pimax bio na vrhu ljestvice

Pimax 4K

Proračun (dva puta jeftiniji od analoga) Pimax 4K sastoji se od aktivnih naočala virtualne stvarnosti i audio sustava s efektom 3D zvuka.

Rezolucija Pimaxa dvostruko je veća od konkurencije za rad s računalom. Dva zaslona s rezolucijom od 1 920 × 2 160 stvaraju stereoskopsku razlučivost od 4K formata, ažurirana 60 puta u sekundi.

Time se rješavaju glavni problemi uređaja takve vrste:

 • Poboljšava kvalitetu slike (neprimjetna rešetka piksela).
 • Smanjuje negativne učinke povezane s gledanjem videozapisa u bliskoj udaljenosti.
 • Moguće je igrati moderne igre u najvišoj mogućoj razlučivosti uz podršku za kvalitetne teksture.

Za pozicioniranje u virtualnom prostoru, uređaj ima sve potrebne unutarnje senzore: dvostruki giroskope, magnetometar, ubrzanje, udaljenost i senzori osvjetljenja.

Pimax 4K: naočale

Nema dovoljno samo vanjski sustav praćenja za praćenje kretanja cijelog tijela. Pimax pretpostavlja rad na stolu u statičnom položaju.

Pimax 4K u radu: kako i s kojim?

Vrlo je teško objektivno ocijeniti uređaj za uranjanje u virtualnu stvarnost. Čak i najnapredniji od njih još uvijek su eksperiment. Percepcija ovisi o vlastitom fizičkom stanju.

Budući da su ispitivanja upotrijebili nekompatibilne manipulatore, a miš s tipkovnicom, kretanje u stvarnom prostoru bilo je ograničeno.

Pimax 4K: miš i tipkovnica

Usprkos tamnijoj slici nego u Oculus Riftu, kvaliteta slike Pimaxa je nevjerojatna. Natjecatelji imaju vidljivu mrežu piksela, niska razlučivost naglašava nedostatke tekstura i modela. Kineski razvoj nudi glatku i besprijekornu sliku s izvrsnom svjetlošću i kontrastom.

Nažalost, kada okrećete glavu (pomicanjem izgleda u igri) utječe nedovoljna brzina osvježavanja okvira: objekti ostavljaju vidljive “staze” iza njih.

  Mjesec s Apple Watch Series 3: iscrpan pregled

Postoji mnogo VR aplikacija dizajniranih za statičku poziciju tijela, na primjer War Thunder. Igra ne zahtijeva posebne manipulatore, Pimax i bez njih stvara učinak prisutnosti na pilotskom sjedalu.

Osim toga, War Thunder ne zahtijeva od igrača da se nagnu naprijed ili unatrag. Ovaj Pimax bez dodatnih kontrolera ne može.

Pimax 4K: VR kaciga

Kompletan audio sustav savršeno sjedi na glavi i savršeno prenosi smjer zvuka u okruženju igranja. Ništa lošije nego u višekanalnim slušalicama za igru.

Pimax 4K: slušalice

Uz War Thunder, testiranje je uključivalo:

 1. Half-Life 2: Ažuriranje (poboljšane teksture i efekte).
 2. Elite Dangerous (najbolji simulator prostora s VR podrškom).
 3. Resident Evil 7.

Nije bilo negativnih učinaka kod upotrebe Pimaxa: bez vrtoglavice, bez mučnine. Vrijeme igre je vrlo teško zbog mase uređaja. No, nakon što se koristi, moguće je nestajati nekoliko sati.

Praktičnost dizajna – na razini glavnih konkurenata. Pimax 4K savršeno se uklapa u glavu i ne uzrokuje nikakve neugodnosti. Oko njega, sjednite Oculus Rift i HTC Vive.

Dizajn i hardverske mogućnosti

Pimax 4K: Izgradnja

Dizajn Pimax 4K sličan je analogijama. Za svako oko – zaseban ekran s 42 mm milimetarskim asferičnim lećama. Vizija pretvara sliku u jednu stereo sliku širokog kuta (110 stupnjeva) s gustoćom od 806 PPI. To je gotovo dvostruko više od onog HTC Vivea ili Oculus Rift, koji nudi ukupno razlučivost od 2 160 × 1200.

Pimax omogućuje podešavanje interpupilarne (srednje-središnje) udaljenosti od 58 do 71 mm (standardni raspon). Bez podešavanja, dugo nećete moći koristiti jednu slušalicu. U roku od 5-15 minuta, glava počinje vrtjeti.

Tijelo je dovoljno veliko da će biti prikladno čak i za one koji nose naočale. Prianjanje i izolacija opremljeni su mekom gumenom brtvom od pjenaste gume i ventilacijom s dodatnim plastičnim umetkom između brtve i kućišta.

  60+ pozadina za Apple Watch

Vani su tri hardverska mehanička gumba. Jedan uključuje uređaj, a druga dva koriste se za promjenu glasnoće u kompletnim slušalicama.

Pimax 4K: gumbi

Na slušalice je pričvršćena para slušalica s odvojenim priključkom. Za maksimalnu udobnost programeri su napustili cijeli pojas. Umjesto toga koristi mekani sustav trake s čičakom i jastučići na stražnjoj strani glave.

Prema programerima, slušalice Pimax 4K reproduciraju 5.1-kanalni zvuk. Naravno, to se uglavnom postiže emulacijom softvera, ali još uvijek postoji 3D zvuk.

Zahtjevi sustava i kompatibilnost hardvera

Pimax 4K je spojen s kabelom koji na kraju se dijeli u USB utičnicu i HDMI standard 1.4b.

Pimax 4K: kabel

Slušalice mogu raditi samo s računalom na kojem je pokrenut 64-bitni sustav Windows. Za ostale operacijske sustave aplikacija popratnog sadržaja trenutno nije dostupna.

Opći zahtjevi sustava za VR

Video izlaz 4K, pa čak i kod obrade za stereoskane – dugotrajni zadatak. Integrirana grafička kartica može se koristiti samo pri reprodukciji fotografija i panorama u 360 stupnjeva.

Da biste ispravno radili u izvornoj rezoluciji, trebat će vam sljedeće:

 • Procesor Intel Core i5 i noviji.
 • Operativna memorija od 8 GB.
 • Video kartica NVIDIA GTX960 / AMD R9 290 i više s kapacitetom memorije od 4-6 GB.

Pimax 4K: Opći zahtjevi sustava

Koristili smo i5-3570K procesor, 8 GB DDR3 memorije (10 600Hz) MAXSUN GTX grafička kartica i 1060 (3 GB DDR5), koji se može zamijeniti verzijom 6 GB RAM-a.

Najpogodnija je kupnja omjer “cijena” u seriji NVIDIA 10xx grafičkih kartica (AMD Radeon video kartice ne rade uvijek ispravno u tim aplikacijama). Procesor treba obratiti pozornost na Intel Pentium 37xx i Intel Core i5 / i7 6xxx, kao i nove procesore AMD Rizen.

Odredite može li se postojeći sustav koristiti za VR, može se provesti pomoću testa iz Steam. S opomenom – ne ispituje rezoluciju Pimax, pa je rezervna snaga korisna.

  Pregledavanje Suunto 3 Fitness – pametni sati s adaptivnim planom obuke

manipulatori

Postoje vlastiti manipulatori u Pimaxu 4K. Koristeći Steam, možete raditi sa sljedećim ulaznim uređajima:

 1. Miš i tipkovnica.
 2. Standardne gamepads, joystickovi, kormila, upravljači.
 3. Gamepad Xbox One s emulacijom kontrolera HTC Vivea.
 4. Senzori su Leap Motion.
 5. Sustav upravljanja Razer Hydra.
 6. NOLO kontrolni sustav.

Tradicionalni manipulatori i gamepad Xbox ne zahtijeva prisutnost para. Ostatak ga koristi i odgovarajući upravljački program.

softver

Za povezivanje Pimaxa potrebni su korisni programi PiPlay – trgovine s ugrađenim upravljačkim programima i kino. Nažalost, njegov sadržaj ostavlja mnogo želja.

Stoga, za rad s slušalicama morat ćete instalirati sljedeći softver:

 1. Parna (samo aplikacije za HTC Vive).
 2. SteamVR.
 3. Java x64.
 4. PiPlay.
 5. Revive.
 6. LibOVRWrapper.
 7. OculusHome (potreban za aplikacije Oculus Rift).

Kada je Pimax 4K povezan, Steam će ga vidjeti, au PiPlayu će biti sadržaji za Oculus Rift i HTC Vive: popularne igre, panorame, videozapisi.

Pimax 4K: Virtualna radna površina

Uz Virtual Desktop na Pimaxu, možete pokrenuti bilo koju aplikaciju u 3D, čak i radnoj površini sustava Windows uz AutoCAD. Gdje je funkcionalniji od telefona u posebnim slušalicama.

rezultati

Pimax 4K

Slušalice virtualne stvarnosti, za razliku od pametnih telefona, slušalica i drugih naprava, još nisu ušle u naš svakodnevni život. Teško ih je procijeniti i preporučiti. Bilo koja od njih je prilika da isprobate nova osjećanja. Nitko ne daje jamstvo da im se sviđa.

Ali ako mislite o tome, $ 300 (i toliko danas je Pimax 4K od službenog trgovca s kuponom LHPIMAX) za novo iskustvo – to nije toliko.

Programeri Pimax 4K odradili su svoj put i stvorili izvrstan uređaj. Kvaliteta slike, sposobnost korištenja bilo kojeg manipulatora, kompatibilnost s Steam napravio je Pimax 4K povoljnu kupnju za uranjanje u virtualnu stvarnost.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top