Mjesec s Apple Watch Series 3: iscrpan pregled

Sadržaj pakiranja

U kutiji s Apple Gledaj serije 3 pronašli smo srednju džentlmenski set: induktivno punjenje, tablete, vilicu 1 silikonski remen s jednim dodatnim zatvarač dužine i dokumentacije.

izmjene

Apple Watch Series 3 s podrškom za eSIM, kao i izmjene Hermes i izdanja u Rusiji, nažalost, nisu zastupljene. Dakle, mi također ne prodajemo varijacije sa safirnim kristalima, čeličnim i keramičkim kućištima.

To možete odabrati jednu od dvije veličine (38 mm i 42 mm), jedan od četiri boje silikonskih remena (dimi, ružičasta, siva i crna), ovisno o tome što je jedan od tri boje slučaju aluminija će biti ponuđena (srebro, zlato i ” sivi prostor “).

Tu je i modifikacija Nike + za sportaše i ljubitelje iste marke – s tematskim biranjem i posebnim mrežastim remenima.

Nema razlike u specifikacijama, ovisno o veličini. Razlika u cijeni je mala – u odnosu na cijenu samog sata. Stoga je potrebno voditi samo osobnim preferencijama. Imam Apple Watch s duljinom tijela od 38 mm, a doista mi se sviđa, ne osjećam se suzdržano, ne želim “full-length” verziju.

kućište

Vizualne razlike u različitim verzijama Apple Watcha su minimalne: isti je slučaj s zaobljenim rubovima i kutovima. Na jednoj strani nalazi se gumb i digitalna kruna (kotač), na suprotnoj strani su rupe zvučnika i mikrofon, a ploča s senzorima pridružuje se ruci.

Jedina promjena dostupna u Rusiji s aluminijskim kućištem zaštićena je Ion-X staklom s povećanom čvrstoćom. Tijelo ogrebotine ne prikuplja: nakon mjesec dana aktivne upotrebe nitko nije pronađen. Jedina stvar s kojom možete pronaći grešku nije apsolutna fiksacija gumba, što uzrokuje jedva zamjetnu reakciju.

Verzija od 38 mm ne uzrokuje nikakve neugodnosti: slučaj je mali, težina sata praktički se ne osjeća. Nema problema s uskim rukavima košulje nije se pojavio. Samo spavanje s njima je neugodno, ali sumnjam da nedostatak moje navike nošenja sata u načelu utječe toliko. Budimo iskreni: Apple Watch ne treba spavati, pogotovo jer programeri nisu ponudili službenu prijavu za praćenje faza spavanja.

Što je novo

Apple Watch Series 3 u Rusiji može se smatrati prilično manjim ažuriranjem prethodne serije: popis inovacija je mali, a mnogi od njih su beznačajni. Ono što smo dobili u seriji 3:

 • novi S3 procesor i najveću moguću brzinu rada watchOS 4;
 • govoreći Siri;
 • 8 GB memorije (uključujući programe i informacije o sustavu – oko 5,5 GB) i mogućnost slušanja glazbe s Apple Music bez telefona;
 • visinomjer (visinomjer) – važan senzor za penjače i snowboardere.

Nažalost, ključna inovacija, naime mogućnost korištenja Apple Watch serije 3 s elektronskom SIM karticom, nije dostupna nama, a izgledi ove tehnologije u Rusiji nejasni su. Stoga, ako već imate Apple Watch Series 2 i niste vidjeli nešto vrlo važno za sebe na gore navedenom popisu, tada nema potrebe za ažuriranjem.

prikaz

Zaslon ostaje isti: to je OLED zaslon s svjetlinom od 1.000 nita i oleofobnim premazom. To znači da je slika na Apple Watchu lako čitljiva čak i pod suncem, a sama stakla gotovo nije razmažena.

Duboka crna boja, karakteristična za OLED zaslone, u slučaju sata jednostavno je potrebna: zahvaljujući njemu prijelaz s tamnog dijela zaslona na zaobljene rubove uređaja potpuno je nevidljiv.

Razlučivost zaslona iznosi 272 × 340 piksela i 312 × 390 piksela za 38, odnosno 42 mm.

upravljanje

Sve interakcije u programu Apple Watch dovode do logičnih i očekivanih rezultata, tako da možete saznati i zapamtiti potrebne radnje za nekoliko sati. Malo je teže postaviti sat za sebe u aplikaciji Watch, no više o tome kasnije. Sve funkcije sata (od kojih se mnoge u ovom pregledu čak ni ne spominju) mogu se kontrolirati s desetak različitih utjecaja, koje ću pokušati uklopiti u tri odlomka.

 • Digitalna kruna. Pomicanje pomaže u prebacivanju obavijesti, zumiranja i uklanjanja ikona na početnom zaslonu i glatko uključivanje pozadinskog osvjetljenja zaslona. Pritiskom prebacujete zaslon između “Home” i trenutnog biranja, zadržite prst – a vi ćete dobiti odgovor na Siri. Dvaput pritisnite i idite na zadnji program.

  PREGLED: AfterShokz Trekz Titanium – slušalice za provođenje kostiju za sport i život u gradu

 • dugme. Jednim pritiskom otvara Dock (upravitelj nedavnih ili odabranih programa), dvostruki pritisak – vodi do beskontaktne uplate, dugo – da zatvori Apple Watch ili hitni poziv. Da biste snimili snimak zaslona, ​​istovremeno kliknite gumb i krunu.
 • prikaz. Horizontalna svaypas prebacuje brojčane tipke, svayp odozgo otvara popis obavijesti, odozdo – otvara neku vrstu “Kontrolnog centra”. U njemu možete uključiti svjetiljku, ući u „kazalište” modu (isključite automatsko pozadinsko osvjetljenje), blok satova za uporabu u vodi, držite iPhone ping test, provjeriti status baterije, nijemi ili podesite audio emitiranja na slušalicama. Također, zaslon prepoznaje silu pritiskanja: pomoću Force Touch, možete kontrolirati brojčanike i dodatne postavke programa. Da biste “isplatili” Apple Watch, samo trebate šamarati dlan na zaslonu.

To je sve što treba znati. Ne morate grčiti, sve su akcije intuitivne i brzo dolaze do automatizma.

Glavne funkcije

Rad s satom i “aktivnošću”

Sat se kontrolira pomoću aplikacije Watch. Ovdje se instaliraju proširenja, postavljaju se programi, postavlja se Dock i odabiru se dijalozi.

Ovdje možete vidjeti koje vaše aplikacije imaju prilagodljive verzije za sat i idite u App Store za Apple Watch.

Sljedeća aplikacija, koja se ne može odbiti, jest “Aktivnost”. U njemu možete vidjeti statistiku o popunjavanju prstenova aktivnosti, popis postignuća i sažetak treninga.

Ovdje možete podijeliti svoja postignuća s prijateljima koji posjeduju Apple Watch i gledati njihove rezultate.

biranja

Pogledajte ponude oko 20 različitih biranja, ovdje su najzanimljivija.

 • Siri. Prikazuje prisutnost prometnih gužvi, vremena. Izvori podataka mogu se samostalno odabrati. Poruke Siri se može pomicati pomoću krune.
 • foto. Gledanje čuvara zaslona fotografija ljubljenog ili logotipa nogometnog kluba uvijek je ugodno.
 • kaleidoskop. Klasičan kotačić s glatko mijenjanjem čuvara zaslona. Krunica se okreće – slika lijepo širi.

 • djelatnost. Odjeljak “Aktivnost” uključuje nekoliko biranja, odražavajući indikatore potrošenih kalorija, vrijeme vježbanja i sate u pokretu.
 • astronomija. Birač s prikazom Zemlje, Mjeseca ili Sunčevog sustava. Pomaže u praćenju položaja planeta, zalazaka sunca i zalazaka sunca u različitim dijelovima Zemlje i mjesečevih ciklusa. Prednosti ovoga nisu baš mnoge, ali ovo, po mom mišljenju, je najčudesnija brojčanik predstavljenog.

Većina se birača može konfigurirati za vas: dodajte timer ili štopericu, ikonu aplikacije, vrijeme u drugoj vremenskoj zoni ili nešto drugo. Da biste dobili najkorisnije informacije o satu, dovoljno je četiri do pet brojčanika. Koristim tri.

trening

Apple Watch prilagođava se određenoj vrsti vježbe i na toj osnovi različito pročita informacije senzora. Hodanje, trčanje, plivanje, vježbe na određene vrste simulatora – ako ovaj popis nije mogao pronaći svoj tip vježbanja, možete odabrati mješovita trening ili „Ostalo” (tada će biti moguće na kraju aktivnosti odaberite vrstu treninga sa šireg popisa).

Apple Watch također može prikupljati podatke putem NFC-sučelja simulatora Cybex, LifeFitness, Matrix, Schwinn, StairMaster, Star Trac i TechnoGym. U Rusiji se susreću, iako ne u svakoj dvorani.

Jedini scenarij u kojem me Apple Watch nije uspio je korištenje satova u vodenom treningu. Stvarni broj metara koje plivate znatno je manji od onoga što tracker pokazuje. Pretpostavljam da je ova funkcija namijenjena profesionalnim plivačima: jedna minska ima manju udaljenost nego što imaju.

  Kako odabrati Bluetooth uređaj za slušanje glazbe

Aktivni prstenovi

Aktivnost korisnika mjeri se u tri dimenzije:

 • kalorija. Crveni prsten ispunjava se ovisno o tome koliko ste potrošili kalorije. Najviše se može odabrati dnevna stopa.
 • vježbe. Norma je 30 minuta. Ime prstena je varljiva, u stvari radi sport, pa čak i vježbe nije potrebno. Dovoljno je samo vježbati malo više fizičke aktivnosti nego inače.
 • Satovi s vježbanjem. Najlakše postići cilj – samo se krećite najmanje minutu svakih sat vremena. Provedite 12 sati, a prsten će se popuniti.

U programu “Aktivnost” možete zadržati statistiku mobilnosti i dodati prijatelje uz Apple Watch. Za izvedbu i prekoračenje standarda (kao i za uspjeh u obuci), možete dobiti postignuća u “Aktivnosti”.

Praćenje broja otkucaja srca

Apple Watch automatski mjeri broj otkucaja srca svakih nekoliko minuta i korelira indikatore s podacima o trenutačnoj aktivnosti. Ako puls odlazi iz mjerila, a žiroskop i akcelerometar ne prenose kretnju, onda sat budi alarm: nešto je u redu s vašim srcem. Pojedinačne osobine mogu se identificirati odabirom oznake dopuštenog pulsa u Watchu.

Sat stalno mjeri puls i promjenjivost otkucaja srca (širenje intervala između udaraca). Svi se podaci izvoze u “Zdravlje”.

Koristite bez pametnog telefona

Ako imate Apple Watch Series 3, tada možete koristiti iPhone mnogo rjeđe. Evo primjera onoga što možete učiniti bez telefona u rukama:

 • Primajte obavijesti. Očigledna značajka koja vam omogućuje da dobijete smartphone samo kada primite važne obavijesti.
 • Slušajte glazbu. Verzija Apple Music za sat podržava ključne funkcije aplikacije u punoj veličini, prikazuje istu knjižnicu i može preuzeti pjesme putem Wi-Fi veze. Možete konfigurirati automatsko učitavanje popisa za reprodukciju u memoriji uređaja. A Apple Watch sinkronizira se s Bluetooth slušalicama bez telefona.

 • Odgovorite na postove. U tom slučaju Apple Watch će ponuditi diktiranje poruke ili koristiti jedan od unaprijed definiranih odgovora. Obje su mogućnosti prilično kompromisne: možete podržati prijatelja koji je stekao novi zajam, ali u ozbiljnoj korespondenciji bolje je koristiti telefon.

 • Prihvatite pozive. Ova značajka je vrlo korisna kada se ne sjećate gdje ste stavili telefon.

Sada mogu zaboraviti koja je soba ostavila iPhone, ili otići do daleke uredske sobe bez njega. I ništa strašno neće dogoditi.

Aplikacije za Apple Watch

Mnoge aplikacije imaju verzije za Apple Watch. Na primjer, moja omiljena među aplikacijama za Podcasts Overcast. Nisu sve prilagodbe doista korisne: većina mini verzija programa koje koristim ne dolazi u ruci.

Postoje aplikacije dizajnirane za točno korištenje sata, primjerice unaprijed instaliran “Dah” ili bilo koji program iz posebne App Store za Apple Watch.

autonomija

Apple tvrdi oko 18 sati rada tvrtke Apple Watch bez napunjenosti i daje hrpu rezervi. To je zbog činjenice da svatko upotrebljava gadget na različite načine. U načinu razgovora, baterija, prema Appleu, može izdržati do tri sata.

Stavio sam sat na naplatu svake druge noći. Istodobno se ispuštaju do 10-20%. Uvijek koristim sat, ali ja ih odnesem kad idem u krevet, i trenirati ne više od dva puta tjedno.

Kada se prag postigne u 10% napunjenosti, predloženo je da se uključi eko način rada. U tom slučaju, samo će vrijeme biti prikazano na biranju, a Apple Watch morat će se ponovno pokrenuti kako bi ušao u svoje originalno stanje.

  Kako odabrati naočale virtualne stvarnosti

Otporno na vodu

Tim Cook kaže da u Appleu možete sigurno tuširati, a osobno ih ne uklanjam u bazenu.

Uklonite sat ako planirate zaroniti više od 50 m, isprati Apple Watch sa slatkom vodom nakon dodira s pjenom ili solom i ne zaboravite odabrati pravu traku. Ovo su sva pravila koja treba zapamtiti.

Zaslon osjetljiv na dodir, dok je u vodi, požari na bilo što. Od nehotičnih klikova zaštitite način zaključavanja u vodi. Da biste izašli iz njega, trebate zakrenuti digitalnu krunu, nakon čega zvučnici “ispuštaju” vlagu iz tijela.

remenje

Silikon, najlon, čelik, koža – Apple nudi desetke vrsta trake i narukvica. Imamo tri mogućnosti: standardni silikonski remen iz kutije, sportska narukvica i pleteni najlonski remen.

Sportska narukvica od najlona i velcro je moja omiljena. Ovaj dizajn omogućuje vam da pričvrstite remen što je prikladno moguće unutar milimetra.

Remen od tkane najlon nije tako udoban, ali ne manje slatko.

Silikonski remen, u paketu, jako gubi najlon natjecatelja u ljepoti i taktilnih senzacija, ali to je jedini bend iz naše komplet, pogodan za trening vode. Apple Watch je vodootporan, a većina trake nije.

Remeni i narukvice čvrsto su zategnuti: za uklanjanje, morat ćete pritisnuti posebni gumb na unutarnjoj strani sata. Svi remeni su prikladni za bilo koji Apple Watch modela njegove veličine.

Za koga Apple Watch Series 3

Za sve vlasnike iPhonea s iOS 11. Ne samo sportaš ili gadgetoman. Apple Watch pomaže vam da pratite svoje vježbe i pratite brzinu otkucaja srca, znate kako prikazati obavijesti, slati poruke, upravljati glazbom i čitav niz korisnih stvari. A ovo je samo sat – što je najteže zaboraviti i najlakše je nositi.

Za korištenje tracker aktivnost, ne mora nužno biti aktivni u klasičnom smislu te riječi: Apple Watch obzir tehniku ​​kretanja u invalidskim kolicima, pa čak i uključuje nekoliko vrsta posebne obuke.

Cjenik

U ovom trenutku, cijena Apple Gledaj serije 3 u službenom namirnicama je 24 490 rubalja po 38 mm verziji i 26 990 rubalja za preinake dužine tijela od 42 mm. Cijene dodatnih remena i narukvica kreću se od 3.990 rubalja i dođu do sasvim ludi 43.990 rubalja za blokove narukvica. Po mom mišljenju, ovo je preskupo za dodatnu opremu čak i za najfinije sate pa ću spomenuti da postoje mogućnosti i jeftinije.

presuda

Serija Apple Watch 3 nije samo duplikat obavijesti i praćenje aktivnosti, već je to koristan, lijep i ugodan gadget. U vrijeme pisanja ovog pregleda, proveo sam malo više od mjesec dana i da je spremna reći s povjerenjem sa satom koji je Apple Gledajte čini život bolje, Apple uređaj – lakše, i što je najvažnije, da je moguće da biste dobili osloboditi od patološke vezanosti za telefon.

Jedino kontroverzno pitanje je izbor određenog modela Apple Watch. U ovom trenutku službeno su prodali modele prve i treće serije. Ako vam je potreban daljinski upravljač za iOS-devaysa, tracker i računovodstveni vježbi – dovoljno Apple gledati serije 1. Ako je otpor vode i računovodstvene pjesme na kupanje u bazenu, slušanje glazbe bez smartphone i hardver opskrbe za budućnost – to je bolje odabrati Apple gledati serije 3.

Idite na seriju Apple Watch 3 →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top