PREGLED: AfterShokz Trekz Titanium – slušalice za provođenje kostiju za sport i život u gradu

AfterShokz proizvodi već su bili na stranicama Lifehackera. Zadnji put sam testirala slušalice Bluez 2, ali to je bilo prvo iskustvo korištenja tehnologije prijenosa zvuka zvuka kosti, pa su stoga impresije pomalo zamagljene neobičnim i neobičnim osjećajima. Sada kad više nisam novost vibrirajući vlastitom lubanjom, mogu testirati najnoviji model kosti slušalica – AfterShokz Trekz Titanium – i napraviti više kompetentno mišljenje.

problem

Sada je optimalno vrijeme za kupnju uličnih slušalica. Prosječna temperatura penje se samouvjereno, snijeg je pao, ceste su se osušile. Vrijeme je da dobijem tenisice i pripremi bicikl.

Ne znam kako si, ali u našem gradu broj automobila stalno raste. Lako je primijetiti. Zagape i džemovi nastaju tamo gdje nikad nisu bili. Automobili su doslovno posvuda, vozači kasne, žure, međusobno se miješaju, nerviraju i krše pravila o prometu. Za one koji su prisiljeni igrati se u ovom kaosu, malo je zadovoljstva.

Imajući priliku čuti što se događa tijekom vožnje ili vožnje biciklom je od vitalnog značaja. Vjerojatno ste vidjeli kako osoba u slušalicama ide niz ulicu i uopće ne reagira na okoliš. Ponekad se automobil doslovce krade iza pješaka, a samo glasan “beep-beep” čini osobu da se vrati u stvarnost i obratite pažnju na opasnost. Vrlo dobro, kad se to dogodi u dvorištima: automobil se kreće polako, pješak također mirno hoda …

Kada akcija prođe na cestu, a hodanje je zamijenjeno joggingom, a još više brzinom vožnje biciklom, svi sudionici pokreta imaju manje vremena i prilika za reagiranje. U takvim situacijama dolazi zvjezdani sat koštanih slušalica.

Aftershokz Trekz Titanium

O provođenju kostiju

Mi slušalice koje koriste kostiju provođenja tehnologije, nema alternative, jer sve druge vrste, počevši od gegove i tablete, a završava s full-length otvorene i zatvorene, bilo djelomično ili u cijelosti pokriva uho kanal, a loš utjecaj na sposobnost čuti što se događa oko. Postoje prijenosni zvučnici, ali to je sasvim drugačija kategorija audio opreme, koja se ne može usporediti s slušalicama po težini i veličini.

  10 najboljih alternativnih traka i narukvica za Apple Watch

Slušne slušalice ostavljaju slušni kanal potpuno otvorenim i ne ometaju slušanje onoga što se događa uokolo.

Aftershokz Trekz Titanium

Zvuk se prenosi ne samo kroz zrak. Naše kosti također prenose vibracije u unutarnje uho, a niske frekvencije prelaze čvrstu i bolje nego kroz zrak. Snimite svoj glas na rekorderu i slušajte snimku. Naći ćete da je govor iskrivljen i zvuči znatno veći. Zapravo, u ovom trenutku čujete svoj glas baš kao i ostali. Jednostavno one mikrofone ne uhvaćaju one vibracije, a osobito bas koji prelaze kosti.

Beethoven je također koristio svojstvo provođenja kostiju kada je počeo slušati probleme, a prva pomoć pri slušanju na temelju ove tehnologije izumljena je početkom 20. stoljeća.

senzacija

Koštane slušalice reproduciraju stvarno niske i srednje frekvencije, a povećanjem volumena vibracije se pojačavaju toliko da ih je koža jasno uhvatila. Ovo je vrlo neobičan učinak, i u početku izgleda da vas slušalice kucaju, ali kako se naviknete, prestanete paziti na to.

Da biste razumjeli što zvukovi dolaze kroz kosti, a koji su kroz zrak vrlo jednostavni. Dovoljno je malo povlačiti slušalice tako da se zaustave čvrsto na glavi, a zasićeni donji raspon odmah će nestati.

Ako ocijenite zvuk AfterShokz Trekz Titanium općenito, najtočnija definicija bit će “glazba odjednom iznutra i izvana”. Ovaj osjećaj se ne može postići čak ni s najzahtjevnijim gagovima i velikim zatvorenim slušalicama. Još zanimljivije je kad počnete paziti ne samo na glasnu glazbu već i na puninu percepcije okolnih zvukova.

Aftershokz Trekz Titanium

Mozak obrađuje dva audio strujanja odjednom, a čini se da imate četiri uha. Vjerojatno, kada se nauči da se glazba prenosi izravno u mozak, osjeti će biti gotovo isti.

mane

Ako koristite koštane slušalice za namjeravanu svrhu, tj. Ulicu, neće biti nedostataka. No, u mirnom okruženju uz prisustvo brojnih ljudi da uvelike dodate volumen, neće biti primjereno. Poznavanje za druge je sjajno.

  Kako odabrati svjetiljku: praktični vodič

ergonomija

Procijenite ergonomiju AfterShokz Trekz Titanium najbolje se uspoređuje s ranijim modelima AfterShokza, a posebno s Bluezom 2, s kojim sam se već bavio. Inženjeri su učinili dobar posao optimiziranja dizajna, a nošenje Trekz Titanium je red veličine prikladnije. Prvo, postoji bolji oblik savijanja, zbog čega se slušalice drže na leđima. Sjedili su poput ulijevanja, nemojte slomiti i ne letjeti. Premaz je izrađen od materijala koji odbija vlagu i ne uzrokuje neugodne osjete.

Na lijevoj slušalici postoji zasebna velika tipka za primanje poziva i upravljanje glazbom. Pronađite prst i pritisnite ga udobno pritiskajući jasnu i očiglednu.

Aftershokz Trekz Titanium

Gumbi za kontrolu glasnoće nalaze se na rubu iza desnog uha i ne uzrokuju probleme s pristupom njima.

Aftershokz Trekz Titanium

pouzdanost

Naplatak je napravljen od neke legure pomoću titana, kako kaže ime modela slušalica, a prekriva se gumiranim materijalom. Moje znanje o metalurgiji nije dovoljno za objektivnu procjenu o svrhovitosti dodavanja titana u leguru, što bi trebalo biti fleksibilno i stoga ću samo govoriti o stvarnim senzacijama. Okvir je vrlo fleksibilan, s dobro prilagođenom elastičnosti. I sudeći po nekoliko dana aktivne upotrebe, otporan je na trošenje i ne gubi krutost. Slušalice se ne vješaju i ne pritištavaju previše na glavu, uopće nema nelagode.

Moguće je da se titanij koristi i za smanjenje težine slušalica. Uz metalni dizajn AfterShokz Trekz Titanium teži samo 36 grama, tj. 5 grama lakše od potpuno plastičnog Bluez 2.

Slušalice su izrađene u skladu s IP55 standardom, tj. Ne bojeći se znoja ili kiše. Nakon što namjerno obilno zalijevanje AfterShokz Trekz Titanium nije izgubio učinkovitost.

karakteristike

Vrsta slušalica: bežično, mate s bilo kojim uređajem koji podržava Bluetooth
Vrsta veze: Bluetooth 4.1
Bežični raspon: 10 m
Podržani profili: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
Vrsta zvučnika: pretvornici za provođenje kostiju
Raspon frekvencije: 20 Hz ~ 20 kHz
Osjetljivost zvučnika: 100 ± 3 dB
Osjetljivost mikrofona: – 40 dB ± 3 dB
Vrsta baterije: Litij-ion
Kontinuirano radno vrijeme: 6 sati
Puno vrijeme punjenja: 1,5 sati
težina: 36 grama

  Pregledavanje Suunto 3 Fitness – pametni sati s adaptivnim planom obuke

ukupno

AfterShokz Trekz Titanium su izvrsni za šetnju i igranje sportova u urbanom okruženju. Naravno, nisu svi spremni platiti 9 tisuća za specijalizirani uređaj, ali ako uzmete u obzir visoku cijenu, prilagođenu smanjenju rizika da biste se spustili pod automobilom dok trčite ili vozite bicikl, ispada da nije tako skupo.

Ubojica zahvaljuje online trgovini Medgadgets.ru za uređaj koji je predviđen za testiranje.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top