Pregledavanje Suunto 3 Fitness – pametni sati s adaptivnim planom obuke

Dizajn i ergonomijaSuunto 3 je multifunkcionalni tracker koji izgleda kao klasični sat. Odlična je opcija za one kojima je potreban sličan gadget, ali nije spreman odreći se uobičajenog sata. Za potpunu autentičnost čak možete postaviti brojčanik strelicom.

Sat se prodaje u pet boja: zelenkasto-plava, svijetlo ružičasta, bijela i crna s klasičnim i crnim okvirom. Boje su dovoljne da biraju sat za bilo koji stil, a univerzalni crni Suunto 3 može se nositi čak i uz klasični kostim.

I tako gledajte akvamarinski sat na ruci našeg dizajnerice Nastye. Boja nije univerzalna, ali vrlo slatka.

U kompletnom setu sa satom nalazi se posebni kabelski mjehur za treptanje i punjenje uređaja.

Sat je težak 36 g i zategnut elastičnom silikonskom trakom. Elastično je umjereno: dovoljno da ne ograničavate pokret i istodobno ne dopustite da sat bježi od vaših ruku.

funkcije

Način vježbanja

Prije početka vježbi morate odabrati vrstu vježbanja s popisa. Postoje egzotične vrste: cheerleading i squash. Tijekom svakog vježbanja sat prikazuje ključne podatke: vrijeme, udaljenost, puls, kadenca, broj koraka ili udaraca. Detaljne informacije o svakoj vježbi mogu se naći u dnevniku obuke. Ono što točno pokazuje sat ovisi o sportu.

Na popisu se nalaze mnogobrojne vrste treninga na vodi: jedrenje, razne vrste veslanja, surfanje i plivanje. Suunto 3 odgovara klasi zaštite IPX8 i može raditi na dubini od 30 metara. To znači da vodoća otpora sata možda neće biti dovoljna osim profesionalnih ronilaca. Plivajte u bazenu, rafting na rijeci na kajaku ili dissect na brodu uz valove sa Suunto 3 – to je lako.

Za one koji se bave intervalom i mješovitim treningom, sve se ovdje također daje. U tijeku se može mijenjati vrsta vježbanja, a interni se mogu unaprijed programirati.

  PREGLED: Microsoft All-in-One je neuništiva i prikladna tipkovnica za one koji se ne vole ustajati s kauča

Izvješća o sportu u prijavi

Više vizualnih informacija nalazi se u dodatku Suunto. Ovdje možete vidjeti detaljna izvješća o prošlim treninzima. Ako je GPS uključen tijekom vježbe, aplikacija Suunto prikazat će kartu s preuzetom rutom. Da, postoji slična funkcija za Strava, Endomondo i Nike + Run klub. Ali sa Suunto 3 od suvišnih aplikacija može se odbaciti: svi podaci o jogovima, utrkama i drugim obukama bit će koncentrirani na jednom mjestu.

Još jedna sjajna stvar je karta treninga. Ako pogledate kartu Europe ili velikih ruskih gradova, možete pronaći popularne putove ostalih satnih satova Suunta.

Adaptivni plan obuke

Od drugih pametnih satova Suunto 3 se razlikuju po tome što vam mogu napraviti adaptivni tjedni trening plan. Radi ovako: nakon unošenja podataka o profilu, sat oblikuje raspored koji pokazuje trajanje i intenzitet treninga za svaki dan tijekom tjedna. Intenzitet se određuje brzinom otkucaja srca tijekom vježbanja.

Sat čita korespondenciju pravih vježbi s planiranim rasporedom i ispravlja program ako se pretjerano povežete ili zaostajete za planom. Mehaničke su jednostavne, ali stvarno rade. Takav dodatni motivator će biti koristan za one koji se žele sami podržavati u obliku, ali imaju problema sa samodisciplinom.

Praćenje stalnih aktivnosti

Suunto 3 nije samo sportski sat, već multifunkcionalni tracker. Uz to možete pratiti puls, korake i kalorije, kvalitetu i vrijeme spavanja. Statistike možete pratiti u aplikaciji Suunto i na iOS uređajima – izvezite podatke u programu Zdravlje.

Na glavnom zaslonu aplikacije Suunto vidjet ćete kako se nosite s dnevnim ciljevima i na “Dnevniku” – detaljnijim grafikonima za svaki smjer. Ovdje možete pratiti puls tijekom spavanja i način na koji se vaš nedostatak sna neumoljivo akumulira do kraja teškog tjedna.

obavijest

Koristeći Suunto 3, konačno možete ukloniti pametni telefon iz stola tijekom razgovora s prijateljima i kolegama: sve obavijesti će vam stići na sat. Ništa važno ne propustite, a potreba za pregledavanjem zaslona smartphonea svake tri minute nestat će.

  Kako odabrati naočale virtualne stvarnosti

Radi jasnoće razvili smo sat na zapešću našeg modela: tekst obavijesti identičan je onome što se nalazi na zaslonu pametnog telefona
Suunto 3 se može koristiti kao fitness kugla, aktivni tracker, timer ili alarm. Pa, ili, na kraju, kao sat. Moderan, prikladan i udoban.

upravljanje

Novi satovi trebaju biti spojeni na računalo i proći kroz proces firmwarea. Nakon toga mogu se prilagoditi: pogledajte upute i unesite podatke o svom tijelu.

Na satu su pet gumba: dvije na lijevoj strani i tri na desnoj strani. Oni ugodno reagiraju na prešanje i reagiranje s laganim vibracijama.

Gornji gumb na lijevoj strani odgovoran je za promjenu podataka na zaslonu. Može se upotrijebiti, na primjer, da biste vidjeli razinu napunjenosti baterije ili broj prošlih koraka. Gumb dna s lijeve strane je Natrag za povratak na prethodni zaslon.

Gornji i donji tipke s desne strane otvaraju zaslone za ključne radnje i podatke ili izvršavaju funkcije “Gore” i “Dolje” tijekom pregledavanja popisa, a srednji rad funkcionira poput gumba “OK”.

U Suunto 3 postoji mnogo funkcija i postavki, tako da se neko vrijeme na sat još uvijek navikne.

autonomija

U načinu vježbanja, Suunto 3 može raditi do 30 sati na jednom punjenju. Točno vrijeme rada ovisi o korištenju Bluetooth veze i kvaliteti GPS signala. U stanju čekanja sat traje oko pet dana s obavijestima uključenim i dvaput dulje ako su obavijesti isključene i usklađivanje s pametnim telefonom nerijetko događa.

Što na kraju

Točnost, broj funkcija i dizajn Suunto 3 odgovaraju zahtjevima koje ljubitelji “okruglih” pametnih satova nametnu gadgetima. Suunto 3 će odgovarati i profesionalnim sportašima i onima koji su ograničeni na nekoliko tjedana i puni se ujutro. Finski programeri ne samo da su stvorili konkurentan proizvod već su ga dodali u obliku adaptivnog plana obuke. I što je najvažnije, cijena uređaja ostala je relativno povoljna: od 15 do 17,5 tisuća rubalja, ovisno o boji.

  PREGLED: SJCAM SJ5000X Elite – GoPro iz Kine s 4K podrškom

Verdict Suznatelj: Suunto 3 Fitness – izvrsno za one koji nisu spremni dati ludi novac za markirane uređaje, ali snove profesionalnog sportskog gledanja.

Kupite Suunto 3

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top