Пилотни – интелигентни Bluetooth слушалки за незабавен превод на чужда реч

Въпреки значителния пробив в областта на автоматичния превод и възникването на сериозни системи като Google Translate, проблемът с езиковата бариера наскоро остана отворен.

За жива комуникация, текстовите преводачи са неудобни, а функциите за гласово управление и разпознаване не работят достатъчно бързо и качествено. Комуникацията с хора в други страни изисква познания за най-малко основни фрази. Обучението обаче не винаги спасява, защото предполага определен сценарий и става безполезно за всички отклонения от него.

Със сигурност мнозина от вас си мислели: “Би било да се намери някъде нещо, което веднага ще преведе на ясен език всичко, което събеседниците казват …” Моля те! Новата пилотна система от Waverly Labs позволява на двама души да общуват свободно на различни езици. Всичко, от което се нуждаете, е да вмъкнете малка безжична слушалка в ухото си и да започнете разговора.

пилот
thenextweb.com

Принципът на устройството прилича на Бабел Риба (“Бабел Риби”) от “Пътеводителя на галактиката”. Пилотът се вмъква в ушите на събеседващите и превежда речта в реално време. Ако общувате с лице, говорещо френски, думите му веднага ще бъдат преведени на език, който разбирате, например английски (който е основният език за системата). Събеседникът, напротив, ще чуе речта ви като френски език.

Търсенето на лицето на улицата с това устройство не е нужно: притурката се предлага за покупка в два екземпляра (стандартен чифт слушалки – дясно и ляво). Така че, ако е необходимо, събеседникът може да предложи своето.

Подробности за начина на въвеждане на устройството не се разкриват. Разработчиците на Waverly Labs съобщават само, че притурката използва някаква технология за превод и изисква връзка със смартфон, в която се стартира специално фонетично приложение. Най-вероятно той превежда гласовото съобщение и след това изпраща трансфера към слушалката в реално време.

Автоматичният превод е на английски, френски, испански, италиански и португалски език. В бъдеще разработчиците обещават да добавят подкрепа за иврит, арабски, немски, руски и други славянски езици, както и езиците на Югоизточна Азия.

Ако няма нужда да се превежда, Пилотът може да се използва като обикновена Bluetooth слушалка, например, за да слушате музика.

Трябва да се отбележи, че устройството Waverly Labs има почти същата функционалност като едновременния превод в Skype, който се предлага с аудио и видео разговори. Основната разлика е, че услугата за превод на Skype е достъпна само в рамките на приложението. Пилотът, напротив, може да се използва навсякъде, включително и жива комуникация (дори не е нужно да извадите смартфон от джоба си).

  Как да изберете Bluetooth устройство за слушане на музика

Сега Waverly Labs провежда кампания за популяризиране на тълпата в Indiegogo. Пилотът за предварителна заявка се предлага от 25 май. Устройството може да се закупи в три цвята: черно, бяло и червено. Цената на пилота в момента е 129-179 долара. Предполага се, че след края на цената на дребно на притурката ще се покачи до $ 250 на комплект.

През четирите дни от съществуването на проекта на “Индигого” разработчиците са събрали повече от 1,5 млн. Долара, за да внедрят пилота в желязо, като 75 000 са необходими за стартиране на производството. И все още има един месец кампания напред.

Първите комплекти ще бъдат изпратени на клиентите през март 2017 г.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top