Преглед на Skilhunt H03 – най-добрият фенер за туризъм и риболов

Skilhunt е далеч от начинаещия в производството на LED светлини. Продуктите на това дружество отлично се оказаха сред любителите на лов, риболов и туризъм. Отделно е необходимо да се отбележи серия фарове, които са едни от най-популярните в света.

Светлинният индикатор Skilhunt H03, посветен на този преглед, подкупва преди всичко неговата гъвкавост. Може да се използва като маршируване, кола, конструкция, ръчно или фар, т.е. при всяка ситуация, когато е необходим източник на светлина.

Skilhunt H03

Технически спецификации

  • Светодиод: CREE XM-L2 U4.
  • Максималният светлинен поток: 1 000 lm.
  • Цвят: студено бяло.
  • Диаметър на лъча: 123 метра.
  • Захранване: 2,7-8,4 V, 18650 батерии или две батерии CR123A.
  • Размери: 100 × 23,5 × 21,6 mm.
  • Тегло: 44 г (без батерия).
  • Водоустойчив: IPX8 (може да работи под вода на дълбочина 1 метър).

Основната характеристика на Skilhunt H03 е високоефективен драйвер, който създава ярка светлина без видими пулсации във всички режими. Той е отговорен за контрола на температурата и изпускането и програмиране на режимите на работа.

Skilhunt H03: изглед отгоре

Главата на фенерчето е снабдена с радиатор, така че дори при максимална мощност, изключва се прегряването. Освен това продуктът използва специална електрическа верига, която осигурява минимален ток на изтичане в режим на готовност. Ето защо, фенерчето може дълго да легна на празен ход, но батерията в него на практика е приключен.

Като батерия можете да използвате две батерии като CR123A или батерия 18650. Последният вариант, разбира се, е за предпочитане.

Съдържание на опаковката

Skilhunt H03: кутия

Фенерчето се предлага в цветна кутия от картон. Вътре е пластмасова матрица с място за фенерче и място за допълнителни аксесоари. Това прикрепване към главата, маркуч, скоба и два о-пръстена, които са отговорни за защитата срещу влага на резбовата връзка.

Skilhunt H03: Съдържание на опаковката

Фенерчето може да се използва както в ръчен, така и в главен режим. За тази цел са осигурени универсални еластични ленти и гумени опори. Фенерът се вмъква в него за секунди и безопасно го държи. Бутонът е на върха, така че включването на фенерчето и незабавното превключване между режимите ще бъдат лесни.

Външен вид и монтаж

Skilhunt H03: Външен вид

За разлика от обикновените фенерчета, Skilhunt H03 е оборудван със страничен рефлектор. Ето защо може да се използва като лента за глава. Тялото на фенера е с компактен размер и лека тежест. Изработен от анодизиран алуминий и покрит с фини ромбовидни вдлъбнатини, благодарение на които е перфектен в ръката.

Skilhunt H03: главата

Главата на фенера е малко по-дебела от тялото. На една от лицата му е висококачествена оптика TIR, в непосредствена близост до нея има бутон за превключване на гумите, фиксиран с метален пръстен, завинтен в кутията. Бутонът е направен от полупрозрачна гума, тъй като вътре има допълнителен светодиод, който сигнализира, че батерията е изтощена.

Skilhunt H03: радиатор

На гърба има радиаторна решетка за разсейване на топлината, излъчвана от мощен светодиод.

Skilhunt H03: Светлина

Като цяло, Skilhunt H03 изглежда необичайно, но интересен. Всички повърхности са качествено преработени, липсват чипове и бразди. Фенерът е удобен за задържане в ръката, като не се усеща и челото на дискомфорт.

управление

Има няколко режима на запалване, превключвайки между тях чрез бутона. Някои режими се активират с едно натискане на един бутон, други с двойно или дори тройно щракване.

Само едно кратко натискане в изключено състояние активира последния използван режим. Дългото натискане на един бутон в същото състояние ще включи фенерчето при минимална яркост. Двойно кликване активира турбо режим, в който фенерът произвежда максимален светлинен поток.

Skilhunt H03: Мениджмънт

При включено състояние преходът между режимите става чрез кратко натискане на бутона. Общо има четири: минимум → средно → максимално → турбо. Всяка от тях има допълнителна лека версия, която може да бъде активирана чрез двукратно натискане на бутон. Оказва се, че Skilhunt H03 има осем градуса на яркост.

Фенерът е изключен Фенерът е включен
Еднократно щракване Активиране на последния режим Превключване между режимите
Докоснете два пъти Максимална яркост Активиране на допълнителен режим
Трикратно докосване Мига сигнал Мига сигнал
Задръжте за две секунди Минимална яркост изключване
Задръжте за повече от две секунди заключване

Но това не е всичко. При спешни случаи, фенерчето предлага три режима на аларма: SOS, сигнал за местоположение и светкавица. За да ги включите, трябва да натиснете бутона три пъти в състояние включено три пъти.

Друга удобна функция е режимът на заключване. Ако задържите бутона за няколко секунди, фенерчето няма да реагира на нищо. Това ще предпази устройството от случайно включване при носене.

Имайте предвид, че в режим на заключване бутонът може да е слабо осветен от вградения светодиод. Енергия, тази светлина не консумира много, но винаги можете лесно да намерите фенерчето в тъмното.

тестване

Skilhunt H03 използва специален TIR оптика, който осигурява широк и равномерен лъч светлина. Заедно с мощен светодиод от американската компания Cree Inc. това прави възможно използването на фенерчето на дълги разстояния и на близки такива.

Skilhunt H03: Фар

По време на тестването ни харесахме широката гама от яркост на фенера при работа в различни режими. При минимална мощност на светлината, достатъчно, за да провери обекти в непосредствена близост. Но фенерчето може да работи в този режим в продължение на няколко седмици.

В режима на максимална яркост светлината грее около 30-40 метра. Доста адекватно разстояние за почти всяка ситуация. Но да се използва лампата в този режим за дълго време, не трябва да бъде: батерията се разреди в рамките на няколко часа.

Skilhunt H03: водоустойчивост

Не са възникнали претенции за нас и за водоустойчивостта на устройството. Пробата за къпане в водата издържа безпроблемно, така че можете безопасно да използвате Skilhunt H03 при всяко време.

резултати

Skilhunt H03 е една от най-добрите оферти за тези, които вече са изпреварили китайските фенерчета за еднократна употреба от най-близкия пазар, но все още не са готови да платят стотици долари за маркови професионални устройства.

Фенерът е перфектно сглобен, лежи добре в ръката и не е по-малко удобен, когато се използва в главата. Качественият светодиод и TIR-оптиката осигуряват мека, равномерна светлина, мощността на която може да се регулира с помощта на вградени режими.

Този модел е пуснат в продължение на повече от месец. В отзивите потребителите отбелязват, че Skilhunt H03 е изключително надеждно устройство. Ако имате нужда от евтин фенерче за туризъм, лов, риболов или просто за дома, а след това е то.

По време на писането, цената на Skilhunt H03 е 1,882 рубли.

Авторът благодари на магазина GearBest за образеца, предвиден за тестване.