12 hyvää ja 5 huonoa tapaa säästää bensiiniä

15 – 60% säästö bensiinistä. Se kuinka paljon voit saada, jos käytät kaikkia tässä artikkelissa lueteltuja menetelmiä. On hämmästyttävää, kuinka paljon polttoainetta poltetaan turhaan kirjaimellisesti tasaiselle alustalle.

Selvitä, kuinka monta ylimääräistä litraa käytät!

Menetelmä numero 0: Käy palvelussa

Kilpailusta pois.

Lisääntynyt polttoaineen kulutus voi johtua useista virheistä. Kaikki tässä artikkelissa kirjoitetut oletetaan, että auto on huollettavissa.

Siirry säännöllisesti palveluun.

Menetelmä numero 1: Pienennä Cx

Cx on aerodynaamisen vetovoiman kerroin. Mitä enemmän auto näyttää saippuaa, sitä vähemmän se on.

Esimerkiksi Gelendvagen, Cx = 0,55:

Hugo90 / Flickr.com

Lada Priora, Cx = 0,32:

SergeyRod / Flickr.com

Toyota Prius, Cx = 0,25:

mariordo59 / Flickr.com

Kilpa-auto: Cx = 0,16:

Salva

“No, no, näen. Mitä teen Gelendwagen kanssa? Kun moukari mihin teräviä kulmia koskettaa? »

Emme napauta kulmia, mutta poiminta jotain tarpeettomasta on hyvä idea. Täällä ja tabletti on hyödyllinen:

elementti Lisää Cx
kattoteline +10%
avoimet ikkunat +5%
avoin luukku +3%
antenni +2%
“Fly swatter” +3%


Jos olet jo unohtanut, kun viimeinen kerta kun käytit matkatavarakuljetinta, miksi ei ota sitä pois?

Ja miksi jokainen kolmas särkää autonsa lentosilmää, en luultavasti koskaan ymmärrä. Voit yrittää “valaista minua” kommentteihin.

Menetelmä numero 2: Auton painon lasku

No, se on ymmärrettävää: vähemmän massatonta kulutusta.

Tarkista, onko sinulla mukanasi tarpeettomia asioita (lasten nojatuoli, talvikumi ja sylinterit kesällä “nezamerzajkoj”).

Ajattelin lisätä ylimääräistä melua? Muista, että se kasvattaa autosi massaa 50-100 kg ja kulutus 0,4 – 0,7 litraa. Eli äänenvaimennus maksaa auton koko elämää.

Maissa, joissa on erinomaiset tiet, on järkevää poistaa varaus. Totta, kuulin, että siellä on uusia autoja, joten se ei ole valmis. Venäjällä tällaista “temppua” ei voi tuskin kutsua onnistuneeksi. En tiedä miten se on Ukrainassa teillä.

Menetelmä # 3: Muuta ajotyyliasi

Jotain täällä on loputtomia säästöjä (ja tylsää saksalainen liikenneturvallisuusneuvosto – jopa 25%).

Mikä ajotapa on edullisin?

  10 vinkkejä tuoreiden leikkokukkien elinajan pidentämiseen

Kysy isoisältäsi: “älykäs” nopeusvalinta, sujuva kiihdytys ja jarrutus. Lisäksi sinun on otettava huomioon liikennevaloja ja liikennetilannetta yleensä. Jos pähkinänkuoressa: sitä harvemmin käytät jarrua, sitä vähemmän kustannukset.

Menetelmä # 4: Valitse aika matkustaa viisaasti

vasen

Pysytte liikenneruuhissa – tuhlaat kaasua.

Ehkä on järkevää jättää marginaali? Ehkä yleensä kello 6 aamulla? Kyllä, tulet aikaisemmin, mutta säästät aikaa ja polttoainetta, ja jäljellä oleva tunti voidaan omistaa esimerkiksi Lifehackerin lukemisessa.

En kuitenkaan mene keskustaan ​​arkisin. Säilen kaikki tällaiset tapaukset ja teen heidät yhdessä sunnuntaina, kun teillä on paljon vapaampia.

Menetelmä numero 5: Valitse reitti kohtuullisesti

Navigator

Lifkhaker julkaisee säännöllisesti artikkeleita navigaattoreista. Useilla navigaattoreilla on liikennetiedotustoiminto. Muina päivinä tämä voi säästää muutaman tunnin ajan ja pari litraa bensiiniä.

Muuten, ystävät, se on hienoa, jos kommenttisi kirjoitat suosikkipalvelusi. Tarkastelen vain tätä aihetta.

Menetelmä numero 6: Käytä radalla risteilynopeutta

Risteilynopeus on nopeus, jolla polttoaineen kulutus on vähäistä. Useimmiten se saavutetaan viimeisellä vaihteella nopeudella 2-2,5 tuhatta rpm.

Mitä voimakkaampi auto on, sitä korkeampi on risteilynopeus. Ford Fiesta “kuristin” (83 hv), tämä nopeus on noin 90 km / h.

Nopeuden kasvu risteilyn yläpuolella johtaa väistämättä kulutuksen kasvuun. Kuinka paljon? Ota esimerkiksi VAZ 2105:

  • 80 km / h – 7 litraa / 100 km
  • 100 km / h – 11 litraa 100 km: n kohdalla (lähde).

Hyvin usein risteilynopeus on merkitty auton huoltokirjaan. Katso, ehkä sinulla on listattu siellä.

Menetelmä # 7: Valitse oikea vaihde

On aika

Kuten sanoin, polttoaineen kulutus on vähäistä, kun kierroslukumittari – 2-2,5 tuhatta rpm. Yritä aina valita tällainen vaihde ajaa juuri näillä nopeuksilla.

Nykyaikaisissa koneissa on joskus asetettu erityinen vihje, joka ilmaisee, milloin on tarpeen vaihtaa ylös tai alas. Matkan lopussa tällainen kone voi jopa altistaa sinut “ympäristöarviointiin”.

Jos sinulla on automaatti, niin tietenkin sinun ei tarvitse ajatella valittua nopeutta.

Menetelmä numero 8: Kumien valinta

kukin

Jotkut renkaat kuluttavat enemmän polttoainetta, toiset vähemmän. Ero voi nousta 0,5 litraa 100 km: aan. Sopii, paljon?

  Viikon päivämäärän määrittäminen päivämäärän mukaan katsomatta kalenteria

Taloudellisten renkaiden valinta ei tue valmistajan tietoja vaan todellisia testejä, joita kaikki johtavat auto-versiot tekevät.

Menetelmä numero 9: Älä aseta pyöriä suuremmalle säteelle

Monet laittaa autonsa pyörät suuremmalle säteelle, esimerkiksi R16 sijasta R14. Tietenkin voi olla samaa mieltä siitä, että auto näyttää “jyrkemmältä”:

aresauburn ™ / Flickr.com

Valitettavasti sinun on maksettava tästä korottamalla kustannuksia.

Kuinka paljon?

En löytänyt luotettavia tietoja, mutta uskotaan, että 1 cm: n säde lisää 1 litran kulutusta 100 kilometriä kohden. Se on paljon.

Menetelmä numero 10: Oikea rengaspaine

En suosittele pumpun pumppaamista. Kyllä, se vähentää kulutusta, mutta millä hinnoilla. On järkevämpää pumppaa ne valmistajan suosittelemaan ylälevyyn.

Tässä sanotaan, että paineen lasku 2,0 kg / m². cm korkeintaan 1,5 kg / m². cm johtaa polttoaineen ylipainoon noin 3%.

Tarkkaile renkaiden paineita. Tai maksaa ruplaa.

Menetelmä # 11: Osta lämmitetty autotalli

Auton talvella ei ole helppoa lämmittää, ja kun se lämpenee, arvokas bensiini palaa. Lämmitetty autotalli voi ratkaista tämän ongelman viiniköynnöksellä.

Menetelmä numero 12: Hanki alennuskortti

Nauraa, mutta olen pudonnut samaan huoltoasemaan vuosia, ja huomasin, että alennuskortti on asetettu vasta äskettäin. Se kesti 5 minuuttia. Nyt säästän 3% jokaisesta tankkauksesta. Olen varma, että suurimmilla suurilla verkostoilla on jotain vastaavaa.

Huono tila # 1: Sähkölaitteiden sammuttaminen

Tietenkin, jos sammutat ilmastointilaitteen lämpöä ja hikeä, kulutus laskee huomattavasti (noin 2 l / 100 km). Avoimet ikkunat eivät ole vaihtoehto. Muistatte myös, että tässä tapauksessa auton aerodynamiikka heikkenee. “Ajo” jopa jossakin tapauksessa suoritti kokeilun: polttoaineen syöminen – ilmastointi tai avoimet ikkunat. Vaikka tappaa, en muista sen tulosta. Kirjoita kommentteihin, jotka myös lukevat tämän artikkelin, kuin kaikki päättivät.

Samasta sarjasta sammutetaan ajovalot, musiikki, lämmitetyt istuimet.

En pidä tätä menetelmää menestyksen pelastamiseksi. Jos todella luovat mukavuutta autossa, sinun täytyy mennä loppuun ja vaihtaa polkupyörään.

  35 ideoita – mitä antaa sukulaisille, ystäville, työtovereille ja itselleni uudenvuodenaattona?

Huono tapa numero 2: Liikkuvuus suuren vaunun “ilmastuksessa”

Rataa voi tiheästi kiinnittää hiipivien vaunujen takana ja mennä “ilmastukseen”. He sanovat, että tämä voi säästää jopa 3% bensiinistä.

Haluaisin nähdä miehen, joka on niin huolestunut ekologiasta, että hän on valmis “kaivaamaan” Kamazin pakokaasua pitkään aikaan. Ja vaunun kuljettaja, mielestäni, ei pitkään siedä tällaista “jäniksen” ja yrittää tehdä jotain. Kyllä, ja “Huomioi etäisyys”, jota voit unohtaa.

Lyhyesti sanottuna tapa kummalle.

Huonon menetelmän numero 3: Lisäaineet moottoriin

Tarkoitan “ihmeen lisäaineita”, jotka kaadetaan kaasusäiliöön tai kampikammioon ja jotka säästävät polttoainetaloutta. Olen seurannut tätä aihetta kerran, mutta koskaan aiemmin autoalan kustantaja ei ole pystynyt paljastamaan merkittäviä säästöjä.

Minä itse lopetan tämän aiheen. Tai sinulla on toinen kokemus? Kirjoita kommentteihin.

Huono tapa 4: Ajaminen “neutraalilla”

Kun kone rullataan mäeltä tai tikulta liikennevaloon inertiasta, voimansiirtovipu voidaan asettaa vapaalle asentoon. Kone pysähtyy jarruttamaan moottoria, mikä tarkoittaa, että säästämme. Tässä täällä teoria.

Täällä on kuitenkin osoitettu, että polttoainetaloutta ei voida saavuttaa. Samanaikaisesti ratsastus “neutraalilla” voi olla vaarallista – oikeaan aikaan et vain voi nopeasti saada nopeutta. Tämä saattaa olla tarpeen esim. Liukastumisen tapauksessa.

Totisesti, joskus itsekin menen niin. Pääsen eroon!

Huono tapa # 5: Sähköajoneuvon tai hybridin ostaminen

NRMA

Sähköautoilla on suuria etuja joissakin maissa: verotukselliset tauot Japanissa ja Norjassa, ilmainen pysäköintipaikka Lontoossa, kaistat samassa Norjassa.

Hybridien omistajat ja vielä enemmän sähköautot – ovat ihania ihmisiä, jotka tekevät ilmasta puhtaamman. Mutta en voi tunnistaa sähköauton menestyksekästä ostoa vain rahojen säästämiseksi. Myös USA: ssa hybridi alkaa maksaa itsensä vasta 90 000 km: n kilometriltä. Älä ole yllättynyt, jos Venäjä ei periaatteessa maksaisi. Sinulle ei ole hyötyä, ja näiden autojen hinnat nousevat taivaaseen.

Minkälaisia ​​tapoja säästää I missed?

Kirjoita kommentteihin!

Olen myös iloinen naurun kanssasi ja huonoista ideoista.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top